ציטוט פורסם במקור על ידי wwoof
מקבל את כל מה שכתבת, כנראה שיש לי עוד למידה לעשות לגבי השליטה ברגשות שלי, אני עובד על זה כמו שאתה יודע ..

לגבי מה שכתבתי על המניות הדואליות, לא היתה לי כוונה לקשר את זה למדד המעוף אלא זו היתה התייחסות למה ששחקן כתב על פריגו, אז רציתי לאמר שהתופעה יותר רחבה. אתה צודק, זה היה פחות קשור לנושא הפוסט.
ווף, אני נהנה לקרוא ולהביט בגרפים שאתה מפרסם.

תזכור המעוף לא מנותק מהעולם. היום מדובר בבורסה אחת גדולה. הולכים לישון-דרום מזרח אסיה עובדת, קמים בבוקר ארופה משדרת, ובערב אמריקה חותמת. כולם משפעים על כולם.

כמו שיש גישה של מניות דפנסביות וכו' לימי סגריר, קח השווקים מתפקדים, בתחילה חשבו שסין וברזיל יצילו את העולם, היום אומרים הכל שם התנפח, אז אוסטרליה והודו תופסות פיקוד כל פעם זה יהיה משהוא אחר.

אנו משק מייצא, לטוב ולרע, נדמה לי שחמישים אחוז מהכנסה שלנו זה יצוא, ובגדול מתחלק 40 אחוז ארופה 30 אחוז אסיה ושלושים אחוז אמריקה, דהינו בסופו של יום גם אם המשבר לא אצלנו הוא בסופו של דבר משפיע וישפיע עלינו.

על כן בתנודות הגדולות /הירידות הגדולות אנו נשתתף כמו כלום, אבל למזלנו ואני כעת מבין את זה אצלנו כיוון שמדובר בשוק קטן מאוד הכל יעבור ריכוך מבלי לספוג את התנודתיות במלוא עוצמתה, וזאת בין היתר גם עבור "החיים האמתיים" מעבר למסחר, כך לפחות אני מקווה.

זכרו, משבר=פיטורים=אובדן עבודה=אומללות.