לא הייתי אומר שאתה בהכרח "טועה בגישה שלי", אבל לא כ"כ ברור על אילו יסודות אתה מבסס את הטיעון שמדד הנדל"ן "יתפוצץ".
ישנה בעייתיות מסויימת בטיעון היחידי שהצגת : "...עניין התשואות הדו ספירתיות הולך ונגמר, ראה כלכלית ים, דלק נדלן,אזורים, ועוד מס' חברות נדלן שעד לא מזמן אגרות החוב שלהן נתנו תשואה דו ספרתית. כל עוד האגחים שלהן נתנו תשואה דו ספרתית גבוהה לא היתה סיבה של ממש להיכנס למניות (אם החברה לא מחזירה את החוב המניה שווה כקליפת השום, חד וחלק). כעת נגמרה כמעט לחלוטין חגיגת התשואות באגחים של חברות הנדלן, והשוק מתחיל להפנים שחברות הנדלן בדרך להתאוששות אמיתית, ולכן יתחיל לרוכש לאט לאט מניות נדלן - וכך גם מדד הנדלן יתחיל לנוע קדימה ונראה אותו שובר רמות התנגדות אחת אחרי השניה בעיקר החל מחודשים ממרץ ואפריל." .
בענין ההתאוששות אני נוטה להסכים וניתן לראות זאת מתגובתי הקודמת, אך לעניות דעתי אסור לבסס התאוששות בת-קיימא על כוחות השוק בלבד. ההתאוששות צריכה לפרוץ מתוך שיפור בשורות התחתונות והעליונות, בתשואה על ההון שתציג התייעלות לקראת תקופה "פוסט-משברית", ברמות המינוף העתידיות של חברות הנדל"ן שכנראה יהיו מוגבלות יותר, ברגולציה על מתן הלוואות ומשכנתאות לגורמים חמדנים שאינם מסוגלים לעמוד בהחזרם בשינוי ולו פרמטר בודד בתיכנון ועוד כהנה וכהנה סיבות שניתן למלא את מגילת פורים הקרב בהן.
התאוששות כזאת תהא בריאה וסימנים ממנה "יטיסו" (מושג שאוהבים להשתמש בו... ) את מדד הנדל"ן וחוסר בהם ימשיך הדישדוש כאשר כל עלייה מוגזמת רק תנפח את הנדל"ן ותביא לתיקונים כואבים ובלתי צפויים ולחוסר כדאיות להשקעה בו.
באשר לאג"חים, הם מהווים הלוואה והרי טבעי שהיא תוחזר ואפילו זה לא תמיד קורה בסקטור הנדל"ן, זה יפה שניצלת את האנומליה שנוצרה בתשואות אבל מדד לא יכול לשקף תשואה עתידית כזאת כאשר החברות הכלולות בו אינן מצדיקות את השווי הבורסאי שלהן.