איציק מעניין אותי לדעת, מנסיונך כמבצע שוקתות רחבות שנים, מהיא סטטיסטיקת ההצלחה. כמה פעמים קרה (אם קרה) מצב קיצון בו הגעת להפסד מקסימלי? האם הצלחת להתמודד (לתקן בזמן) שוקתות רחבות בתקופת המפולת האחרונה?
אודה על תגובתך.[/quote]
סטטיסטיקת ההצלחה, אם שומרים על כללים נוקשים, היא גבוהה מאוד. זה נכון אם כותבים רחוק מספיק ומגלגלים/סוגרים בזמן אם השוק בורח לכיוון מסויים (תלוי אם זוחל לכיוון או עושה תנועה אלימה). למיטב ידיעתי עדיין השוק לא פקע בתנודה של מעל 15% (אני מודד מ -2003), ועוד לפני זה מגלגלים למטה או למעלה... תעבור על השרשורים ותראה כללים שהחברים, כולל אני כתבו. כללית אגיד שמעדיף לאכול בכפיות כדי לא להפסיד בדליים ולהימחק. רחוק זה שם המשחק.
במפולת היה לי חודש אחד של הפסדים כבדים ביותר עקב טעות ואי עמידה בכללים. בטיסה למעלה היה לי חודש אחד בו שילמתי על הקולים. הרבה פעמים בשנים האחרונות גילגלתי וזה הצליח.
אין תחליף לניסיון - לא שואלים ציפור איך היא מחשבת את הפיזיקה האווירונאוטית.
כרגע אני רועד מפחד מתקיפה באיראן שיכולה להפיל השוק ב 10% ביום. במצב כזה סוגר ולא משנה מה ההפסד.
איציק[/quote]
עם ניסיון לא ניתן להתווכח . באחד הספרים שקראתי על אופציות בארה"ב . נכתב שהמחבר לא כותב פוטים חשופים . תמיד יכול לבוא 11 בספטמבר. אנשים פשטו רגל בגלל הכתיבות . לחלופין כותב קולים או כותב פוטים עם הגנות . השוק נופל , תמיד , מהר יותר מה שעולה. לעלות צריך סיבה לרדת לא.*