x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: איזו השקעה כדאי לבצע? גז? טבע? ...

איזו השקעה כדאי לבצע? גז? טבע? ...

היום קראתי כתבה על טבע שאולי תזכה במכרז בגרמניה, האם כדאי לקנות את המנייה?
    שמעתי גם על מציאת גז נוסף של חברה קנדית, האם יש המלצה לקנות איזשהי מניית גז אפילו בסכומים הגבוהים שלהן?
    או שיש המלצה אחרת?
    אני מעוניינת לקנות מנייה או כל דבר אחר שיניב רווחים יפים, וכנראה שזה אומר גם סיכון יותר גדול.
    מחכה לשמוע תשובתכם :-)

Re: איזו השקעה כדאי לבצע? גז? טבע? ...

זה שאת מעוניינת לקנות מניה שתניב רווחים יפים, קצת מובן מאליו אך לא מספיק....
    צריך מה הסכום? אופי המשקיעה? טווח השקעה? מה קיים היום בתיק וכן הלאה.
    קצת פירוט בהחלט יכול לעזור.

התיק היום מורכב כך:
    טבע-
    51 אלף
    כיל-
    19 אלף
    קסם נדל"ן 15 - 32 אלף
    קסם פיננסים - 37 אלף
    קסם ברזיל - 26 אלף
    קסם S&P 500 שלושים וארבע אלף

אם תוכל לייעץ בנוגע לתיק הזה- האם כדאי להשאירו במתכונת הנוכחית והיכן להשקיע 25 אלף נוספים (טווח השקעה ארוך, מניה עם סיכון בינוני גבוה בתקווה לרווחים יפים).

לא שחקן אבל לעניות דעתי :

טבע
    - לטעמי קצת בעייתית כמניית עוגן, אין ספק שדפנסיבית אולם שברה שיאים לאחרונה ולכן צפוי שהמשקיעים יבחנו את רמת המחירים לפני עליה נוספת. שחקן המליץ על רבוע כחול ישראל כעוגן, אני הייתי ממליץ גם על בזק למרות העליות הנאות, החברה עולה בהתמדה מאז שיא המשבר ומוכיחה שהיא יודעת לחדש, להתחדש ולצמוח לכיוונים שונים ומגוונים גם בסביבה תחרותית כ"כ כמו בסקטור התקשורת.

כיל
    - החברה עשתה את כל הטעויות האפשריות והמניה מגיבה בהתאם, סגירת עסקאות במחירים ששוברים את שוק הדשנים וחוסר האמון מצד הבעלים במכירה מאסיבית של מניות החברה לפוטאש מראים שהחברה לא צפוייה לתת תשואת יתר כנראה. אם בכל זאת את רוצה חברה מהסקטור הייתי הולך דווקא על מכתשים-אגן. זה נשמע המלצה מוזרה לאור פרסום אזהרת רווח שלישית ברציפות אך לי נראה שהחברה "עושה סדר" ומנקה את האורוות ועומדת בפני התייעלות אמיתית מה גם שרמת המחירים כעת מציגה הזדמנות אמיתית.

קסם נדל"ן - את הנדל"ן הייתי קונה דווקא בחסר ובמקביל קונה בלונג מניה של אחת החברות הצפויות לתת תשואת יתר על המדד (למשל : גזית גלוב, נצבא, אלוני חץ, ריט 1, ועוד...)
    הסבר לכך בלינק הבא :
    http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=52&t=6835
    יחד עם זאת צריך להיות מהירי תגובה שכן באם הסקטור יראה סימני התאוששות ברורים הוא יהווה ההזדמנות הטובה ביותר ללא כל ספק.

קסם פיננסיים - אם החזקת מעמד עד עכשיו כאשר הסקטור קיזז Overshoot רציני (בנקים זרים כמו קרדיט סוויס למשל ירדו כבר בכ- 25% מהשיא שב-2009) אזי לטווח הבינוני/ארוך מדובר בהזדמנות לרווחים נאים ביותר.

קסם ברזיל - השוק הברזילאי עלה חזק מאוד השנה ומידת האטרקטיביות שלו כרגע היא פחותה. מגוון סיבות לכך בינהן הגברת המיסוי על הון זר בבורסה המקומית ושוב אותו Overshoot אדיר שמאפיין שווקים מתעוררים כאשר למשקיעים קשה לצפות עד כמה הצמיחה תהיה גבוהה בשווקים אלה ולכן הפוטנציאל לתיקון עמוק הוא גבוה יותר בשווקים המתעוררים. אני הייתי מוותר לחלוטין על תעודת סל מהסוג הנ"ל בתקופה זו (גם אוסטרליה - עקב החלשות המטבע ועוד מספר סיבות בעלות השפעה) ואפילו נשמע להמלצת שחקן לרכוש תעודה על ההנג סנג בשורט מאחר ושם מדובר לא ב-Overshoot אלא בניפוח מחירים אמיתי.

קסם S&P - למרות שאני לא צופה תיקון עמוק (סטיות התקן לא גבוהות כלל בתקופה של חודשיים אחרונים וגם המחזורים נמוכים) סנופי לא כ"כ אטרקטיבי כעת. המדד עלה יפה השנה ועד שתבוא הכרה ביציאה מהמשבר בדמות האינדיקטור המפגר של התאוששות משמעותית וברת קיימא בשוק העבודה הוא אינו צפוי לחוות עוד גל עליות. אם כבר תעודת סל מעבר לים הייתי רוכש ETF של חברות טכנולוגיה בנאסדק (יש רבות ומגוונות), מרבית חברות הטכנולוגיה הרימו דיווחים רבעוניים מעולים המצביעים על התייעלות רצינית ועם השאיפה לצמיחה הן צפיות לחזור להעסיק ובייחוד כשלמרות הדיווחים המצטיינים הנאסדק תיקן באופן בולט בחודשיים האחרונים (שכן בדיווחים הטובים גולמו כבר במחיר כציפייה לתחילת התאוששות ואילו כעת מדובר בהכרה בהתאוששות עצמה כפוטנציאל לעליה נוספת).

בהצלחה...

אין בתיק שלך חשיפה לחברות טכנולוגיה. אפשרי תעודת סל על מדד תל-טק 15 או השקעה ישירה במניות בתחום כמו נייס ואלביט מערכות. מניות לחיפוש נפט וגז זה תחום מאד ספקולטיבי ותנודתי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות