אני חושב שאנחנו מסכימים על התנגדות ב1150 ואפילו אני אוסיף וגם ציינתי כבר בתגובות קודמות שתיקון לפני שבירת התנגדות 1150 הוא בהחלט האפשרות הסבירה בעיניי, אך השאלה היא בין אם מדובר בתיקון מינורי ובין אם לאו.
בסנופי ל-10 שנים אם נסרטט פיבונאצ'י מעוגן בתחתית של המשבר שפקד ב-2000 ונמשך לתוך 2003 (זה עוגן לא מדוייק אך לא מדובר בסטייה משמעותית מדי אלא כזאת שעדיין תתחום את טווח התמיכה הנוכחית ב-1150-1090 להערכתי) רואה התנגדות אכן ב-1150 שאם תישבר תיקח אותנו ליעד של 1250, התמיכה עפ"י הסרגל כאמור בתחום שציינתי וזה התסריט הסביר מבחינתי וזה שאני מאוד נוטה להיאחז בו ואף סבור שנאספו מספיק נתונים שיאוששו אותו. אותה שבירה של התנגדות באם תתקיים תוביל אותנו ליעד הבא בעלייה מתונה הרבה יותר לדעתי באופן די אופייני להיחלצות ממשבר (כמוראה בגרף).
שאלה נוספת שקופצת מיד היא שאלת ניתוח מחזורי המסחר או יותר נכון המידה בה זורם הכסף למדד. ניתן לראות בנקל שהירידות שליוו את המדד מסוף 2007 בעצם היו במחזורים ממוצעים חודשיים מתגברים עד לשיא שהיה בנפילת "ליהמן ברדרס" ומשם זרם מהמדד הרבה מאוד כסף החוצה. מתחילת ההתאוששות שתפשה תאוצה באזור מרץ 2009 ניתן לראות שמחזורי המסחר הממוצעים החודשיים נמוכים בהרבה. ניתן להסביר זאת בכך שעדיין הרבה כסף יושב בחוץ ועם ריביות כ"כ נמוכות באדיבות הבנקים המרכזיים יזרום בחזרה פנימה ככל שייתרבו האינדיקטורים החיוביים ומדד הפחד ימשיך וישמור על ערכיו הנוכחיים. אז נהיה חייבים לראות גם עלייה בנפח מחזורי המסחר לרזולוציית הזמן הרחבה (דבר שעוד לא ניתן לראות בגרף הסנופי כפי שמוצג) ומגמת העלייה תמשיך ותצבור תאוצה.
מצד שני, חילופין אם אכן מדובר בגל 3 אליוטי אלים כמו שרק גל 3 יכול להיות הוא כמובן ייקח אותנו למחוזות שהאופטימיות לא ניבטת מהן, השאלה באיזה גל 3 מדובר (כלומר צריך להראות את האבות הקדומים שלו ככל שניתן בכדי לחזק את אמיתותו וזאת לא עבודה פשוטה כלל שכן כ"א מהאבות צריך לעמוד בכל הקריטריונים). אם אכן כך יהיה זה דווקא התיקון שיתרחש במחזורי מסחר מוגברים.
חשוב להדגיש שבכל מקרה נכון לרגע זה שתי התרחישים אפשריים והשאלה היא רק איזה מהם יותר סביר מבחינה סטטיסטית.