חג ט"ו בשבט שמח ו ARL בסגנון אחר
זה הזמן לאחל חג ט"ו בשבט שמח לכל חברי האתר בראש ובראשונה למנהלי האתר שעושים עבודת קודש ימים ולילות: לליזי שמנהלת את הצאט באותות ומופתים, למורנו ולאפי ואני משוכנע שישנם עוד רבים אשר תורמים ועוזרים אך נמצאים הם מאחורי הקלעים, וכמובן לשחקן על כך שיצר את האתר שאין שני לו וששומר על סגנונו המיוחד ואחרונים חביבם הם אנחנו אשר לנו הזכות להשתמש באתר ובכלים אשר יש בו, האתר מלא באנשים איכותיים שלא פוגשים כל יום ועל כך כל הכבוד ישר כוח והמשיכו כך.
ט"ו בשבת הגיע וברצוני לומר עליו מספר מילים:
מייד בהגיעו של החג רצים אנו למרכולים ורוכשים כל טוב של פירות יבישם לכבוד החג המקסים אשר מבשר את תחילתו של האביב, רוצה אני לשאול למה דווקא פירות ולמה דווקא יבשים?
אם נחזור למקורות נבין כי חג ט"ו בשבט הינה ראש השנה לאילנות והמצווה קשורה באכילת פירות האילן ולכן אנו מצווים על אכילת פירות, אם כך אז הבנו למה צריך לאכול פירות עד כאן פשוט אז מדוע פירות יבשים?
אם נביט במקורות נבין כי מצוות החג היא באכילת פירות אשר מקורם מאדמת ארץ ישראל ומאחר והם היו מיועדים ליהודים אשר חייו בגולה היה צורך לייבשם כדי שיהיה אפשר לאכול אותם ולקיים את מצוות החג, פשוט לו?
אם נביט על תוצרתם של כל הפירות היבשים (או מרביתם) שאנו רוכשים נגלה כי הם כלל אינם מגיעים מארץ ישראל אלא מטורקיה או ספרד ולא מאדמת ארץ ישראל ולכן בחג עצמו יש לקנות פירות יבשים שמקורם מארץ ישראל או פירות טריים שאנו קונים במרכולים.
ובכלל מי צריך לקנות תוצר טורקיה או ספרד בו נקנה תוצרת חקלאית ישראלית.
ועכשיו שאלה אחרונה לכבוד חג ט"ו בשבט, רוצה אני לשאול:
מה יפה מצבע עץ תפוח, העומד בגן במלוא פריחה ?
התשובה מאוד קשה אם בכלל קיימת אך אולי תמציאו אותה בלניק הבא:
ותקשיבו עד הסוף זה קטע של רק 2:12 דקות.
http://www.youtube.com/watch?v=0OohaUcZd48
חג שמח לכולם האדם הזקוף – ARL.