פורסם במקור על ידי
itsikf1
מרגיש לא בנוח עם הודעה זו של שחקן.
"מי ישמור על השומרים?" שחקן שומר עליהם ב- 7 עיניים, ולו רק מכיוון שהורה להם על יד קלה
מהי התבטאות בלתי ראויה? גם התבטאות קשה או ביקורתית לא אמורה להיחשב לבלתי ראויה באם נכתבה בצורה נאותה ותוך הסבר ענייני, אולם ישנן התבטאויות רבות (ולאחרונה רבות מדי) שלגביהן כל אחד מאיתנו יכול להבין באינטואיציה בסיסית כי מטרתן אינה חיובית כלל וכלל.
על סמך איזה קריטריונים יוחלט שנעשה ניסיון להריץ מניה? גם אם אין קריטריונים ברורים ואחידים, האם ראית פעם מישהו רציני זורק סתם כך לאוויר שם של מניה + מילות התלהבות פומפוזיות ? לא תמיד צריך לחפש מהו הרווח האישי שיעשה מישהו מהרצת המניה, אין לי בעיה שמישהו ירוויח מכך שעוד אנשים יקנו מניה זו או אחרת, הבעיה תהיה בנזק שיגרם לאותם שיקנו מניות מורצות ואח"כ ייתקעו איתן עם הפסדים.
הרצת מניה היום אסור לדבר על מניות נפט, ומחר? לא ראיתי שאסור, אבל מי שמכבד את שחקן מעו"ף יכול להבין ששחקן מבקש בצורה מנומסת (המלצה כמוה בעיני כבקשה) להימנע מלהביע דעות על מניות אלו. וזאת מכיוון שמרבית המניות הללו כמו גם חלק ממניות הביומד הינן מניות "חלום", קרי מניות שנמצאות איפשהו בין השקעה רצינית לבין קזינו (וכנראה יותר קרוב לקזינו), ומכיוון שהאתר דוגל בין היתר באיכותיות, רצינות, שיקול דעת, השקעות וניהול סיכונים נבון ואחראי, התעסקות במניות מסוג זה די נוגדות את עקרונות הבסיס של האתר.
עוד בתחילת ימיה של המדינה, בפס"ד קול העם, הוגדר חופש הביטוי "כזכות עילאית".
מעצם מהותו כזכות, חופש הביטוי בא להגן על התבטאויות שלא בקונצנזוס.
מאידך, כיוון שזכויות מהדור הראשון באות להגן מרגלה הגסה של המדינה ובנוסף חלות במרחב הציבורי, אין תחולה ביחסים בין פרטים. כלומר בביתי הפרטי איני חייב לכבד חופש הביטוי של האחר ובאפשרותי להסותו. ולמעשה זה מה ששחקן אומר.... ואני כמשפטן לעתיד מסכים עם כך, ביתי הוא מבצרי וזכות היא לי לנהוג בו כחפץ רצוני. גם זו זכות עילאית (למי שמתעניין בכך מומלץ לקרוא את "על החירות" של ג'ון סטיוארט מיל, מחשובי הפילוסופים הפוליטיים).
אני בהחלט מגנה התבטאויות בלתי ראויות באתר, בין אם בפורומים ובין אם בצ'אט. אבל מקבל תחושה לא נוחה מהטלת סנקציה חמורה עם "יד קלה על ההדק". וכן, אני מודע לכך שמי שלא מעוניין לעמוד בכללים לא חייב ויכול לעבור לאתר אחר. קטע בהחלט מחכים, ולגבי התחושה הלא נוחה מהאצבע הקלה על ההדק - אולי יש בזה משהו, אבל תאמין לי שאלו אשר ירגישו את אותה אצבע קלה מופעלת עליהם, זכו בה "ביושר ובכוד", ועדיף לכולנו כי יסוננו חלקית או לגמרי.
הייתי מעוניין לראות יותר הדגש על רוח האחווה, הלימוד תוך הפרייה הדדית והשיתוף. לשמור על רוח האינטרנט באופן כללי. וזה מצד כל חברי האתר. אמן
אולי אפשרי לנקוט במדרג סנקציות, וזאת כנגד מקרים קיצוניים בחומרתם. לדעתי (אולי אני טועה, אך תחושותיי אומרות שלא) לא פעם נתבקשו והוזהרו אותם החברים (אלו שכעת תופעל עליהם "היד הקלה") כי יפסיקו משטויותיהם, ימתנו את סגנונם וישקלו ביתר כובד ראש את תגובותיהם, סביר שבקשות אלו נשלחו בעיקר בהודעות פרטיות וע"מ לא להלבין פניהם ברבים. כנראה שהגיעו מים עד נפש באם שחקן יצא במבצע פומבי לניקוש עשבים.
איציק