x

מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: שאלה בנושא מיסים ברכישת נדל"ן

שאלה בנושא מיסים ברכישת נדל"ן

מורן שלום,

עבודתך קודש - המון תודה על העזרה.

במידה ויש ברשותי קרקע מאושרת לבניה פרטית (כנראה שאבנה עליה בשנתיים הקרובות) ואני רוכש בית פרטי נוסף בישוב קהילתי (קרקע מהמנהל ובונה עליה בית בהרחבה של הישוב)

האם על הבית החדש יחולו מיסים רגילים (מס שבח+מס קניה וכ') או שאני משלם סכומים נוספים?

תודה מראש

Re: שאלה בנושא מיסים ברכישת נדל"ן

ציטוט פורסם במקור על ידי aplaton
    מורן שלום,

עבודתך קודש - המון תודה על העזרה.

במידה ויש ברשותי קרקע מאושרת לבניה פרטית (כנראה שאבנה עליה בשנתיים הקרובות) ואני רוכש בית פרטי נוסף בישוב קהילתי (קרקע מהמנהל ובונה עליה בית בהרחבה של הישוב)

האם על הבית החדש יחולו מיסים רגילים (מס שבח+מס קניה וכ') או שאני משלם סכומים נוספים?

תודה מראש
    מס שבח משולם רק שמוכרים,יחול עליך מס רכישה על הקרקע שאתה קונה
    וכמובן היטלי פיתוח ואגרות בנייה לרשות המקומית ולמנהל עבור הבנייה.
    לא הבנתי אם אתה קונה קרקע או בית?
    ,אם אתה קונה קרקע אז יחול עליך מס רכישה 5 אחוז.
    אם אתה קונה בית וזהו בית יחידי\ראשון אז יחול עליך פטור ממס רכישה עד מדרגות המס המעודכנות.

שלום רב ,

תשובתו של אלטון הינה נכונה ומדוייקת לשאלתך והנני מצטרף אליה במלואה.

בכבוד רב,

לירן מורנו, עו"ד
    050-7816842
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

הי, תודה על התגובה.

זה בדיוק השאלה שלי.

אין ברשותי בית אלא קרקע בלבד (מאושרת לבניה) ובנוסף אני קונה בית בהרחבה של ישוב קהלתי (קרקע+בית) האם על הבית בהרחבה אני זכאי לפטור (למרות שיש ברשותי קרקע, אבל זהו הבית הראשון שאני קונה?)?

תודה מראש

אפלטון שלום רב,

ברגע שיש ברשותך זכות קניינית על קרקע , גם אם אינה משמשת כעת למגורים או בתהליך בנייה , אינך זכאי ברכישה של נכס למגורים למדרגות המס המזכות דירה מגורים יחידה כהגדרתה בחוק כדירה מזכה.

בכבוד רב,

לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

הי, שוב תודה.

תוכלי לפרט (או להפנות אותי למקור מידע) המפרט איזה הטבות יש לי בקנית בית ראשון?

תודה

שבת שלום אפלטון,

רשויות המס אינן נותנות הטבות ,

לאחרונה הועלו מדרגות המס לרוכשי הדירות למגורים , יחד עם זאת גם מדרגת המס לרוכשי דירה ראשונה.

לרשות המיסים ישנו אתר נהדר המפרט את כלל רבדי המיסוי על המקרקעין.

אשמח לעזור בכל שאלה בנושא.

לירן מורנו, עו"ד
    050-7816842

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות