מישהו יודע למה יש מס של 2.5 שקל על כל ליטר דלק ?
ממתי זה התחיל ?
ולמה המס האסטרונומי הזה עדיין קיים ולא יורד לכיון ה 50 אג' ?
אני מחפש הסבר ? ולמה אף אחד לא עושה דבר בנידון ?
חוסר מודעות ? (כי אני עד לא מזמן לא ידעתי על המס הזה)
מישהו יודע למה יש מס של 2.5 שקל על כל ליטר דלק ?
ממתי זה התחיל ?
ולמה המס האסטרונומי הזה עדיין קיים ולא יורד לכיון ה 50 אג' ?
אני מחפש הסבר ? ולמה אף אחד לא עושה דבר בנידון ?
חוסר מודעות ? (כי אני עד לא מזמן לא ידעתי על המס הזה)
מדינה של מיסים צריך לשרוף את ספר החוקים והתחיל מהתחלה :ugeek:
המס על הדלק נקרא "בלו". הרעיון הכלכלי שלו הוא לפצות את המדינה על ההוצאות הגבוהות שיש לה הקשורות בשימוש בדלק = תחבורה. (כבישים, תשתיות, תאונות דרכים, זהום אויר, יבוא יקר מחו"ל ועוד..)
עוד סיבה הסטורית היא שפעם מי שהחזיק רכב היה בעל אמצעים והכנסות הרבה מעל הממוצע ולכן המס הוא פרוגרסיבי (מתקן עיוותים).
לכן במשך שנים הבלו על הסולר, ששימש בלעדית כלי רכב המשמשים לעבודה נטו (משאיות, אוטובוסים, טרקטורים, ציוד הנדסי ומוניות), היה נמוך משמעותית.
כיום, שהשימוש בסולר גם ברכבים פרטיים צבר תאוצה, קיים מנגנון הדרגתי להשוואת הבלו המוטל על הסולר לזה של הבנזין, תוך מתן החזרים לבעלי אוטובוסים, משאיות וכלי עבודה שונים הצורכים סולר.
מה לגבי מחיר הדלק עצמו? למה כשמחיר הנפט ירד מ-150 דולר לחבית ל-40 דולר בממוצע, לצרכן זה מתבטא בהנחה של מס' שקלים בודדים לליטר?
וגם כאשר מחיר הנפט עלה קצת - העלו את המחיר.
הגיע הזמן למהפיכה אמיתית!
אלינור
נ.ב., עוד לא יודעת איך מדביקים פרצופונים...
מחיר הדלק לצרכן מורכב מ3 גורמים: מחיר הנפט המיובא, הבלו, והמע"מ.
כלומר רק מרכיב אחד מתוך ה3 נתון לשינויים בהתאם לתנודות הנפט בעולם, שהרי יהיה זה לא נכון לחשב את המע"מ והבלו כאחוז קבוע מהמחיר הבסיסי. כן גם כשהנפט עולה בעשרות אחוזים וגם כשהוא יורד כך במחיר הסופי זה בא לידי ביטוי באחוזים בודדים. נכון שבמחיר לצרכן המ"עמ הוא תמיד 15%, אך סה"כ מרכיב המס במחיר הסופי (כולל הבלו) הוא קבוע.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
אלינור, מה הבעיה להוסיף סמיילים?, פשוט לוחצים עליהם אנטר !
:roll: :roll:
פורסם במקור על ידי דני