הממממ... הכל שאלה של מחיר. אין לי כללי ברזל, וההעדפות שלי משתנות בהתאם למחירים שבשוק.
לדוגמא, כתבתי שלדעתי ויליפוד ד הוא אג"ח בריבית משתנה שנותן תשואה יפה (ואף עלה יפה בשבוע - 3.7%...).
חוץ ממנו, אני מחזיק (עדיין) את ריט1 אג"ח ב, וזהו, אין לי עוד אג"חים בריבית משתנה.
היו לי אחזקות מאד גדולות בגזית ח (כ-200K) ובגזית גלוב ה (כ-175K) שחיסלתי לגמרי בשבוע וחצי האחרונים (ואם זכור לך גם הבעתי את עמדתי לגבי גזית גלוב ה).
אגב, גזית ח הוא דוגמא נהדרת. באוגוסט כתבתי עליו (בפורום אחר..מה לעשות...) והסברתי למה לדעתי במחיר שהוא היה אז, האג"ח לא אטרקטיבי במיוחד. בספטמבר האג"ח נפל חזק ונחתך בכ-18%, ובמהלך אוקטובר ניתן היה לרכוש אותו במחיר מציאה. מאז, במשך כחודשיים וחצי, האג"ח תיקן ועלה בלמעלה מ-20% (כולל קופון קטנטן ונחמד שהיה בדרך), ושוב הגיע למחיר ה"הוגן" שלו (לדעתי).

אני לא חושב שאפשר לפעול בשוק עם כללי ברזל - צריך להגיב למחירים המשתנים בשוק ולמצב המשתנה.
אבל אם תדחק אותי לפינה, אני מעדיף אג"חים צמודים, אח"כ אג"חים בריבית משתנה, ולבסוף אג"חים שקליים (אגב, אם אני אלך לקחת הלוואה בבנק ההעדפה שלי תהיה הפוכה...).
כמובן, שבתקופה שבה אפיק מסוים יתומחר בחסר יש סיכוי לא רע שאני אעדיף דווקא אותו. וכמו שהבטחתי בהודעות אחרות בפורום - אני אעלה היום סקירה שתדבר גם על העניין הזה.