קרח צפוני בוקר אור ,
בועה בשוק האגח ? לפי דעתי לא קיימת בועה בשוק האגח , שוק האגח הוא עולם כל כך גדול ורחב ובו המון קטגוריות כפי שאתה יודע ( ממשלתיות , קונצרניות , שקליות , צמודות , מטחיות , ריבית משתנה , המרה ..ועוד..) .
נכון שקיימת בשנה האחרונה נהירה די גדולה וכניסת כספים גדולה לאגחים בעיקר הקונצרניות וזאת בעקבות המשבר - נוצר מצב שבו רוב האגחים נסחרו במחירים זולים מאוד ( אבל מאוד!!) והראו על נתינת תשואה פנומינלית , תשואה אשר לוקח חיים שלמים לעשותה , נוצרה הזדמנות שלבאמת פעם בחיים להשתתף בחגיגה , נכון שהדברים הללו נאמרים בדיעבד אבל אני מכיר לא מעט אנשים שגם כאשר כולם היו בהיסטריה הם השקיעו וזה נכון שעברו עליהם לילות לא קלים אבל היום הם הרבה יותר נינוחים על הכורסא ומול המסכים..ובתקופה האחרונה הציבור שקורא ורואה את המצב החליט לא להישאר אדיש והבין שרוב החברות לא יקרסו ושעדיין רוב החברות כן יעמדו בהתחייבותיהם והחליטו גם הם להיכנס לשוק האגחים שעדיין קיימות שם תשואות נהדרות.
לפי דעתי כל אגח צריך להיבחן לגופו וכל חברה צריך לבדוק מי עומד מאחוריה , ולכן לא יכולה להיות בועה!! זה נכון שעדיין לא יצאנו סופית מהמשבר ולפי דעתי עוד נראה בשנה הקרובה מספר חברות אשר לא ישלמו את חובם אבל שוב אני אומר רוב החברות כן יעמדו בתשלומים ורוב החברות כן יגיעו לסיכום עם הנושים ולכן עדיין שוק האגח רווי הזדמנויות אבל צריך לבחון כל השקעה לגופה ולא סתם לזרוק ולפזר את הכסף על כל חברה שהאגח שלה נותן תשואה דו ספרתית!!!
ולסיכום - אני חושב שכל מי שקורא את זה צריך בראש ובראשונה להפנים ששנת 2010 לא תהיה כמו 2009 התשואות הללו לא יחזרו !! כל מי שישכיל להבין זאת ויחזור להיות עם רגליים על הקרקע ויחפש תשואות סבירות והגיוניות כלכלית אזי עשה כבר חצי עבודה והשיקולים שלו יהיו הרבה יותר נכונים וטהורים בבחירת האגחים/מניות שיבחר השנה.
בכל מקרה בהצלחה לכולם..
רם דעתך ?