RYDEM... אני מסכים איתך בהחלט. קיימת פסיכולגית המונים פשוטה להבנה בשוק ההון!
מי לא מכיר את הפתגם הידוע של וורן באפט: שכולם חמדנים זה הזמן למכור, שכולם בורחים זה הזמן לקנות..

לגבי אגחים ומניות:
אין ספק כי יש פחות בשר באגחים, אך עוד פעם: ריבית נמוכה ושוק מניות מדשדש מכניס כמויות כסף גדולות לשוק האגחים הקונצרנים ודוחף אותו למעלה.
כמובן שהמשקיעים שנהנו מזה, צריכים לעשות רי-באלאנס בתיק, ולהעביר השקעות מאגחים שאלו חדות, למגזר שמדשדש כרגע- קרי המניות.

אני לא יודע אם השוק כלפי מטה או כלפי מעלה, אני גם לא מנסה להעריך כי קטונתי לדעת.
אני מנסה להבין דבר פשוט מזה- לאן מופנית כרגע מרבית הכספים בשוק:
ממה שהבנתי כרגע, מרבית הכספים מנותבים לאגחים שיש בהם בשר, ולכן שוק המניות מדשדש. שייגמר הבשר באגחים- שוק המניות יקבל תנופה עם קצת עזרה מהנתונים והאינדיקטורים הכלכליים שיוצאים (נשמע די פשוט).
כמובן שצריך לתת תשומת לב יתרה לסנטימנט בשוק, ולהשיקע בני"ע עם סחירות גבוהה שתאפשר בהתראה קצרה מימוש של ני"ע.

לגבי מלרג:
החזיקתי בה משער 66 עוד לפני חדשיים מאז קיבלתי פירעון קרן+ ריבית.
אחר כך האגח צנח לרמות של 60 אגרות.

ברמה של 60 אגורות היו היצעים ענקיים בדמות של 160 אלף ש"ח (קונה ראשון), 400 אלף ש"ח (קונה שני) וכו... ומנגד בצד המבקשים היו קונים באלפים בודדים.

אין לי ספק כי לאחר עליה של קרוב ל 25% במלרג, זוהי תרמית של אחד הגופים שניסו להפחיד את הקונים הקטנים... בכך שהשתמשו בכספי הנוסטרו שלהם בכך שהראו היצעים ענקיים.

לאחר שאספו במחיר נמוך, מלרג ב' פתאום התעוררה לחיים וזינקה ברמות של 25% תוך ימים ספורים! אני באופן אישי למדתי שכשאני רואה הצעים גדולים ולא פרופרציונלים לעומת הקונים אז אני מבין כי ישסוחר גדול שמפחיד את הקטנים, ואני קונה!

לגבי לנדמרק:
אני מחזיק משער של 10 אג'. לאחר שדישדשה זמן רב וירדה לאזור ה 8 אג', קפצה עם הודעת ההסדר לרמה של 12 אג' בעלייה דו-יומית.

ללא ספק שכשייתחדשו הודעות החברה על הסכמה להסדר- האגח ינסוק לשערים שכל אחד יגיד לעצמו מה שהוא אמר לעצמו ב 2008 ... "איך זה שלא קניתי?"...

RYADB:
מדוע אתה חושב שלנדמארק כל-כך אטרקטיבית? טשמח שתשתף.

כמובן שאני לא ממליץ על שום דבר, והיני משקיע פרטי שמסתכל מצד מזווית ראייתו בלבד!

אשמח להערות/תיקונים וכדומה