אהלן יצחק,
כמה הערות כלליות לפני הגישה לפרטים:
דבר ראשון - חשוב להבחין בין תיאוריה למעשה. בתיאוריה, אג"חים בריבית משתנה אמורים להיות המתאימים ביותר לתקופה של עליית ריבית. בפועל, תמיד צריך לבדוק את המחיר שבו האג"חים האלו נסחרים. במקרים רבים כשהציבור הרחב מתעורר ונוהר, האג"חים האלו כבר מתומחרים לפי הציפיות של השוק לקצב עליית הריבית. כלומר, המחיר שלהם אינו נותן את ההגנה הרצויה מפני עליית הריבית (כי הוא עלה עוד לפני שהריבית עלתה). לכן, חשוב שלא לפעול על אטומט.
דבר שני - מאחר וציינת שאתה פועל דרך הבנק, ההשקעה הסולידית הטובה ביותר היא להתמקח איתם על נושא העמלות (במידה ולא עשית זאת). חסכון בעמלות מוסיף עוד כמה עשיריות אחוז לתשואה השנתית, ולעיתים אף למעלה מזה. לכן, אשמח אם תציין מה העמלות שהבנק גובה ממך.
ולעניין התיק -
ממשלתי 817 לדעתי מתומחר במחיר גבוה מדי, וכפי שכתבתי מקודם לא נותן הגנה אמיתי מפני עליית ריבית.
חשמל 22 - התשואה עליו נמוכה לטעמי, הן בהתייחס לפער מול ממשלתי מקביל (בהנתן הציפיות להעלאת הריבית) והן ביחס לאלטרנטיבות הקונצרניות האחרות באותו מח"מ.
כור ט - לדעתי המחיר סביר, ביחס למח"מ, לאלרטנטיבות ולציפיות הריבית, אך שים לב שהאג"ח אינו בריבית משתנה. מדובר באג"ח בריבית קבועה, כאשר לתשלום הריבית הקרוב עשוי להתווסף בונוס, בשיעור של 10% מעליית מניית קרדיט סוויס (ביחס לשער הסגירה בסוף אוגוסט השנה, אני לא זוכר מתי בדיוק).
לאומימימון ט - המחיר סביר (פער של כ-0.9% מעל אג"ח ממשלתי), אך שים לב שעלייה של 1.5-2% במחירו עלולה להפוך אותו ללא אטרקטיבי. אגב, גם האג"ח הנ"ל הוא בריבית קבועה, ולא בריבית משתנה.
מק"מ 910 - אין לי דעה. אם כי זה החלק הפחות "מטריד" בתיק.
אם אתה זקוק לכסף בשנתיים שלש-הקרובות, הייתי שוקל לנצל את העליות האחרונות כדי להנזיל חלק מהתיק, ולחכות להזדמנות נוחה יותר להכנס בחזרה לשוק.
רק כדי לסבר את האוזן - לפני כשבועיים יכולת לקנות אג"ח צמוד, במח"מ 3.4, של בנק מרכנתילדיסקונט בתשואה של 3% ברוטו, או אג"ח לא צמוד (מח"מ 2. של אידיבי אחזקות בתשואה של 5.7%-5.5% ברוטו.
כך שאם חשקה נפשך בהשקעות סולידיות במח"מ בינוני, שווה לדעתי לחכות שוב להזדמנויות כניסה נוחות יותר.