x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 13

נושא: מה בין שוקת רחבה לתוכנית המינויים של מפעל הפיס?

מה בין שוקת רחבה לתוכנית המינויים של מפעל הפיס?

היום עשיתי סדר בכרטיס האשראי שלי "ונזכרתי" בחיוב חודשי של 60 ש"ח לתוכנית המנויים של מפעל הפיס.

למעשה אני משלם כל חודש 60 ש"ח בנסיון לזכות במיליון ש"ח (היום לדעתי יש שם כל מיני זכיות אחרות טיולים ומכוניות).

אני מניח שהמחשבה שעומדת מאחורי זה בו נשלם קצת "למזל" , בפועל מדובר בשבע מאות ועשירים ש"ח בשנה (שווה ערך לזוג ללילה בצימר), ואלי נזכה במיליון, במציאות לאחר עשר שנים קצת מפתיע אבל לא זכיתי בכסף.

מדי פעם , לדעתי מקבל זכיות קטנות לכרטיס האשראי הא ותו לו.

למעשה מפעל הפיס מנהל ומוכר לנו הציבור שוקת רחבה.

מה שאנחנו מנסים לעשות בניהול שוקת רחבה , זה להיות "הבית" של הקזינו ולמכור לאחרים את אותה שוקת רחבה ולקבל שישים ש"ח שזה בדיוק אותו התקבול אותו גם אנו וגם מפעל הפיס מקבלים.

כנראה עדיף למכור את כרטיס ההגרלה ולא לקנות אותו, על כן כנראה אבטל את החיוב למפעל הפיס.

וצריך לזכור שמפעל הפיס מקפיד כל חודש לחלק את הפרס הגדול לאחד הזוכים המאושרים, על מנת לשמר את החלום, נקווה שאנו לא נצטרך לחלק אותו גם, ביום מן הימים.

Re: מה בין שוקת רחבה לתוכנית המינויים של מפעל הפיס?

ההבדל הוא כמובן שבכל פעם שיש זוכה בפרס הגדול (גם אם היה כל שבוע), מפעל הפיס עדיין מרוויח כיוון שסך כל ההכנסות שלו ממכירת הכרטיסים עולה על התשלום לזוכה וזאת בגלל שכאשר יש כמה זוכים הפרס מתחלק בניהם. לעומת זאת, אם מכרתי 100 שוקתות ל100 קונים שונים והשוקת נפרצה- אני אשלם לכל אחד מהם 1000 שח וזה קטלני.

בקיצור, גם אני הייתי בקורס וגם אני ברוב תמימותי קניתי בהתחלה את הדברים האלה.
    זה פשוט לא יכול להיות כ"כ קל.
    שוקת רחבה סולידית מאוד יכולה לתת 5% בחודש ואני מתכוון אחרי קירוב הרגליים כך שהיא ממש סולידית. שוקת כזו תיתן תשואה של 60% בשנה (ללא חישוב הריבית דריבית).

תראה לי קרן גידור אחת שלאורך זמן נותנת תשואה כזו (קשה לי להאמין שיש תשואה כזו גם בשנה אחת אבל זה יכול לקרות בפוקס).

למה אתה חושב שה"שחקנים הגדולים" לא עושים את זה?
    אני בעצמי כל הזמן חושב על כך ומתלבט בכלל, אולי שווה לי לקנות שוקתות כל חודש.
    בחודשים הראשונים אפסיד כל חודש 10000 שח, אבל מתי שהוא זה יקרה ואז ארוויח 100000 שח שיכסו את כל ההפסדים שלי ואף יתנו לי רווח נאה.

אופציות זה לא קזינו ולא מפעל הגרלות.
    אופציות זה ביטוח.
    אני מוכר ביטוח נגד ירידת שערים או עליית שערים חדה.
    כדי לא להפסיד יותר מדי במקרה קיצון אני קונה ביטוח משנה.
    כלומר מעביר חלק מהפרמיה שקבלתי למבטח אחר כדי לגדר את הסיכון.
    מי שקונה אופציות חשופות כמעין כרטיס הגרלה יפסיד בסופו של דבר.
    שימו לב שבדר"כ חברות הביטוח תמיד מרוויחות.
    כיוון שהן קובעות את הפרמיה לפי סטטיסטיקה של האירועים שונים.
    כנ"ל לגבי מחיר האופציות.
    המחיר מגלם סיכון מסויים ואני מניח שהכותבים אינם פראיירים.

בברכה
    Long

לונג,
    ראשית, אני מקווה כי מהודעתי הראשונה הובן כי עדיף להיות בצד הכותב ולא בצד שרוכש את השוקת.

שנית, מפעל הפיס כן מוכר לנו "המשקעים" שוקת רחבה, רק שבניגוד אלינו הוא מוסיף תנאים וקובע חוקים כאלו שתמיד יהיה מאורע מזכה למשהו מהמשקעים ותמיד הוא לא יפסיד אלה ירויח הרבה, במועד הפקיעה-ההגרלה.

לנו בכתיבת שוקת רחבה אין את הפריולגיה הזו.

כאשר יקרה מאורע שיצדיק תשלום בשוקת רחבה כתובה, אף אחד לא יוכל לשנות את הכיוון של השוק, מקסימום נצטרך לדעת וללמוד כיצד לנהל זאת.

אם יש מספיק בטחונות פשוט מגלגלים את הרגל רחוק יותר
    זו הסיבה שתמיד מגדרים ושתמיד משאירים בטחונות פנויים.

אתה צודק בעיקרון אבל יש הבדל גדול.
    מכירת אופציות נותנת כסף בד"כ אבל כשמשלמים משלמים יותר והתוחלת אמורה פחות או יותר להיות 0.
    התוחלת של ממפעל הפיס הרבה הרבה הרבה יותר גדולה מ0, זה כמו למכור שוקת רחבה במחירים של שוקת צרה.
    מאוד מעצבן אותי לראות שהמדינה גונבת ככה כסף מהציבור, גם אם חלקו הולך בסופו של דבר (לאחר ניכוי המון המון הוצאות) למען הקהילה.

טוב, מובן שלא ציפת שהמדינה תנהל "שוקת רחבה" בתנאים רגילים, היא תמיד צריכה איזה יתרון.

ציטוט פורסם במקור על ידי Long
    כל עשיתי בזמן המשבר הגדול ופשטתי את עורי.
    נראה לי שהשיטה לא עוזרת כאשר מגיע ברבור שחור.
    אל תשכח שכאשר קרובים לפקיעה אם אתה רוצה לגלגל בלי להפסיד אתה צריך להכפיל לשלש ולרבע את הרגל המפסידה

ציטוט פורסם במקור על ידי navhmjep
    ציטוט פורסם במקור על ידי Long
    כל עשיתי בזמן המשבר הגדול ופשטתי את עורי.
    נראה לי שהשיטה לא עוזרת כאשר מגיע ברבור שחור.
    אל תשכח שכאשר קרובים לפקיעה אם אתה רוצה לגלגל בלי להפסיד אתה צריך להכפיל לשלש ולרבע את הרגל המפסידה
    אני בעד להרחיק רגל מבלי להעלות כמויות - דבר שמקטין רווח, ואם לא הולך אז לחתוך ולצאת.

לטעמי, אין מה להתעסק בזה בשבוע הפקיעה.
    קח את הרווח וצא. אין לנו את הכלים להגיב כ"כ מהר לשינויים החדים במחיר בשבוע הפקיעה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות