ציטוט פורסם במקור על ידי שי13
ואני מזכיר מתוך הכתבה הנייר החל בשער 440 ובשער 2000 רונן פחד להמליץ על כניסה ...
שי שלום,

ראשית תודה על השאלה.

ב- 26 לנוב' נכנסתי לפוזיציה במניה בשער 1388.

ב- 14 לחודש הצבעתי על איתותי חולשה ועל אפשרות לתיקון והמלצתי למי שבחוץ לא להכנס עד שאיתותי החולשה לא יסתיימו ...
ציטוט פורסם במקור על ידי mronen62
בשלושת הימים האחרונים אנו עדים לכך שהמחירים ממשיכים לנוע צפונה, אולם בו זמנית הם הולכים ומתרחקים מגבול הרצועה העליונה. עובדה זו מצביעה על החלשות האנרציה במניה ועל אפשרות לכך שתיקון טכני יתרחש בקרוב (שימו לב לכך ש"אפשרות" איננה "ודאות").

אז מה עושים?
במצב זה נתחיל לחפש איתותי חולשה נוספים במניה (מחזורים, קו מגמה וכיו"ב) ובמידת הצורך נקרב את נקודת הסטופ לוס.

לאלו שאינם בפוזיציה ושוקלים להכנס - כאשר מתקבל איתות חולשה, אין זה הזמן להכנס לפוזיציה. יש להמתין ולראות האם האיתות שניתן חולף, או שהוא מקבל אישור מאיתותים נוספים.
[קישור]

יום לאחר מכן, ב- 15 לדצמ' התחיל תיקון טכני ובמהלכו, חתכתי את הפוזיציה שלי בסטופ לוס.
דיווח על כך ניתן לפורום [קישור]

ב- 20 לדצמ' נכנסתי שוב לפוזיציה (1/2 מנה) בציפייה לפריצת מחסום ה- 2000 ודיווחתי על כך בפורום [קישור].

ב- 21 לדצמ' פרצה המניה את מחסום ה- 2000, והשלמתי את הכניסה לפוזיציה, תוך דיווח לפורום ... [קישור].

האם תוכל להסביר על איזה פחד אתה מדבר ?

אני נכנס באיתותי קניה ויוצא בסטופ לוס, ולא חשוב לי כמה עלתה המניה בעבר.
מה שמעניין אותי הוא מה הגרף אומר, האם יש איתותי עוצמה או איתותי חולשה,
כיצד מתנהג השוק ומהי תצורת המחזורים. כל השאר, לא רלוונטי מבחינתי.

אני לא היסטוריון או עיתונאי. לא חשוב לי מה הן הסיבות להתרחשויות, כל זמן שאני מזהה
אותן בזמן, ומנצל אותן לתועלתי. אין גבול לעליות (בניגוד לירידות שהגבול הוא אפס).
מניה יכולה לעלות לבלי די ואני מקווה שאהיה איתה לאורך כל הדרך.

אגב, יצאתי שוב מפוזיציה בסטופ לוס, וככל הנראה אכנס מחדש ... לכשהתנאים
יבשילו.

בהצלחה ושנה טובה,

רונן