קודם כל, אין טעם להסתכל על הריבית הנקובה, מאחר ובעבר ממשלת ישראל נאלצה להנפיק אג"חים בריבית גבוהה כדי לגייס כסף (שחר ל-10 שנים בריבית של 10%, אי-שם בתחילת העשור). מספיק להסתכל על ממשלתי שקלי 0219 לעומת ממשלתי שקלי 0120 - הבדל של שנה בהנפקה, אך הבדל של אחוז בריבית הנקובה.

שנית, אל תסתכל רק על ריבית בנק ישראל אלא גם על הציפיות להעלאת ריבית שיש היום בשוק. השוק מתכונן לרצף של העלאות ריבית, ולכן התשואות באג"חים ממשלתיים החלו לעלות.
שים לב שהמקביל השקלי של גליל 5472, ממשלתי שקלי 0115, הוא בתשואה של 4.4%, כלומר 3.25% מעל ריבית בנק ישראל הנוכחית...

אני מסתכל על אג"ח ממשלתי צמוד ל-5 שנים כנגזרת של אג"ח ממשלתי שקלי ל-5 שנים.
אם הריבית היא באיזור ה-4%, ממשלתי שקלי ל-5 שנים אמור לתת באיזור ה-5%. נגזור מזה ציפיות אינפלציה של -2.7% - 3% ונקבל שאג"ח ממשלתי צמוד ל-5 שנים אמור לתת כ-2% בשנה.