x

עמוד 4 מתוך 6 ראשוןראשון ... 23456 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 31 עד 40 מתוך 54

נושא: מיקסום רווח באסטרטגיה 27/12/09

Re: מיקסום רווח באסטרטגיה 27/12/09

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
    טוב אביעד - אז לפי ההגיון שלך סגור עכשיו את ה call שאבד כמה עשרות שקלים ואז כבר עשית
    חצי מה 10% של מה שנותר...
    זו לא סמנטיקה זו דרך עבודה. אם סטית התקן ירדה אז הבטחונות פוחתים. כלומר, תאורטית תהיה מורווח אחוז ואז שום דבר לא השתנה רק הבטחונות פחתו ואני אגיד לך שזה 10% - נכון שלא תסכים איתי (ובצדק)? זהו מצב זהה לחלוטין.
    תודה שחקן על התגובה

יש בזה משהו, אבל אני לא בטוח שזו דוגמה טובה.
    בהנחה ורוצים לדבר באחוזים כאשר מדברים על רווח, אולי צריכים להגדיר שהבטחונות לצורך חישוב אחוז הרווח יהיו הגבוהים ביותר/ממוצע/כל דבר אחר.

אני באמת חושב שזה עניין אינדיבידואלי.
    כבר היו לא מעט דיונים על העניין הזה בפורומים כאן באתר.

מה שכתבתי לא נכתב בציניות או בהבעת ביקורת. אני מחשב את הרווח בצורה מסויימת שמתאימה לי וכל אחד יכול לנהוג כפי שמתאים לו.
    לכן גם הצעתי להציג את הרווח בשקלים ולא באחוזים. רווח בשקלים הוא בהחלט דבר שלא ניתן להתווכח עליו. אחוזי רווח - כן.

אני לא רואה בשאל האם יש 10% או לא ויכוח חשוב מבחינה מקצועית המבט המרכזי צריך להיות האם אנו ברווחים מסודרים ויציבים בעקבות שחקן או לא.
    אם התשובה היא כן הויכוח שלדעתי הוא קטנוני כמה אחוז הרויחה האסט' מיותר לחלוטין.
    אני תמה על שחקן לפי איך שאני תופס את המהלך שלו שהוא נתן הצעה למכור קול חשוף שהיא כהימור גרידא.
    מה ששחקן כתב שהאוכף מגן על זה לטעמי זה חלש מאוד.
    כמובן רוב תודות לשחקן על האתר ועל האוירה השוררת בו.

אחוזים - זו השיטה הנהוגה בבורסה.
    אם אתה רוצה רווח מסויים בשקלים, לא יהיה קל יותר להכפיל את האסטרטגיה כמספר הפעמים שרווח 10% יתן את הרווח המבוקש בשקלים?

אם אתה עוקב אתה יודע שלעולם איני כותב חשוף, וגם הפעם זו לא כתיבה חשופה. רק אם מחר הבורסה תפתח בזינוק של 6% תהא בעיה ואני מניח שזה לא יקרה. האוכף מגן היטב ובמדד 1050
    (עליה) סביר שהאסטרטגיה עדיין תהא ברווח. לעיתים לכתוב חשוף או חשוף חלקית בכתיבה רחוקה שעד ההגעה אליה יש נקודות בהן הרווח גודל היא חלק מתכנית העבודה. אתה מניח שהמדד יעלה בזינוקים בעוד אני לא מתווכח על הכיוון אלא על כך שיהיו מספיק "נקודות עצירה" בדרך בהן נוכל לממש ברווח.

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
    אחוזים - זו השיטה הנהוגה בבורסה.
    אם אתה רוצה רווח מסויים בשקלים, לא יהיה קל יותר להכפיל את האסטרטגיה כמספר הפעמים שרווח 10% יתן את הרווח המבוקש בשקלים?

אם אתה עוקב אתה יודע שלעולם איני כותב חשוף, וגם הפעם זו לא כתיבה חשופה. רק אם מחר הבורסה תפתח בזינוק של 6% תהא בעיה ואני מניח שזה לא יקרה. האוכף מגן היטב ובמדד 1050
    (עליה) סביר שהאסטרטגיה עדיין תהא ברווח. לעיתים לכתוב חשוף או חשוף חלקית בכתיבה רחוקה שעד ההגעה אליה יש נקודות בהן הרווח גודל היא חלק מתכנית העבודה. אתה מניח שהמדד יעלה בזינוקים בעוד אני לא מתווכח על הכיוון אלא על כך שיהיו מספיק "נקודות עצירה" בדרך בהן נוכל לממש ברווח.
    כוונתי שאם ביום או יומים חורגים קצת מדרישת הבטחונות לא צריך לקטר שזה לא .10%. ברור שכל מדידת רווח היא באחוזים.
    קטונתי מלהבין איך האוכף מגין על הקול החשוף כיון שכל פנייה לקצוות באסט' היא מסוכנת יותר?
    בהזדמנו זו ברצוני לשאול מדוע הצבת את האסטרטגיה שמרכזה הוא 1150 אפי' שבשוקת החדשית כתבת שעדיף תמיד להיות מוגן מלמטה?
    ושוב רוב תודות על האתר הזה

שחקן, אני אשמח אם תהיה שפה אחיד לחישוב הרווח באחוזים.
    העניין הוא שלחישוב הרווח באחוזים כבר התפתחו דיונים עמוקים שלא הובילו לתוצאות.

ולגבי מה שכתבת קודם:
    "טוב אביעד - אז לפי ההגיון שלך סגור עכשיו את ה call שאבד כמה עשרות שקלים ואז כבר עשית
    חצי מה 10% של מה שנותר... "

אבל אם כתבתי את הקול הדבר דרש ממני בטחונות נוספים (יותר מהכפלתם) וזה כבר לא מקובל לשיטת חישוב הרווח שלי שאומרת, אם השתמשת בכסף לטובת הפוזיציה - השתמש בו גם לחישוב הרווח.
    מה שאתה בעצם אומר, בסה"כ "הלוונו" סכום כסף ע"מ לעשות רווח בסיבוב מהיר.
    אבל זה בדיוק העניין בשביל להגדיל רווח צריך "לשים" כסף. ולכן לדעתי הכסף הזה חייב להיות כלול בצורה זו או אחרת בחישוב הרווח מהפוזיציה.

אותו דבר לגבי מצב של ירידת בטחונות. אם הבטחונות ירדו במהלך חיי האסטרטגיה זה לא אומר שחישוב הרווח ייעשה עפ"י הבטחונות בסירת הפוזיציה. שהרי חלק מהזמן שהפוזיציה הייתה "חייה" הכסף "שכב" עבורה.

מקווה שהבהרתי את הגישה שלי (שכמובן לא חייבת להיות מקובלת על כולם)

ושוב תודה שחקן על האסטרטגיות, העדכונים והזמן שאתה מקדיש עבורנו

ציטוט פורסם במקור על ידי aviade
    שחקן, אני אשמח אם תהיה שפה אחיד לחישוב הרווח באחוזים.
    העניין הוא שלחישוב הרווח באחוזים כבר התפתחו דיונים עמוקים שלא הובילו לתוצאות.

ולגבי מה שכתבת קודם:
    "טוב אביעד - אז לפי ההגיון שלך סגור עכשיו את ה call שאבד כמה עשרות שקלים ואז כבר עשית
    חצי מה 10% של מה שנותר... "

אבל אם כתבתי את הקול הדבר דרש ממני בטחונות נוספים (יותר מהכפלתם) וזה כבר לא מקובל לשיטת חישוב הרווח שלי שאומרת, אם השתמשת בכסף לטובת הפוזיציה - השתמש בו גם לחישוב הרווח.
    מה שאתה בעצם אומר, בסה"כ "הלוונו" סכום כסף ע"מ לעשות רווח בסיבוב מהיר.
    אבל זה בדיוק העניין בשביל להגדיל רווח צריך "לשים" כסף. ולכן לדעתי הכסף הזה חייב להיות כלול בצורה זו או אחרת בחישוב הרווח מהפוזיציה.

אותו דבר לגבי מצב של ירידת בטחונות. אם הבטחונות ירדו במהלך חיי האסטרטגיה זה לא אומר שחישוב הרווח ייעשה עפ"י הבטחונות בסירת הפוזיציה. שהרי חלק מהזמן שהפוזיציה הייתה "חייה" הכסף "שכב" עבורה.

מקווה שהבהרתי את הגישה שלי (שכמובן לא חייבת להיות מקובלת על כולם)

ושוב תודה שחקן על האסטרטגיות, העדכונים והזמן שאתה מקדיש עבורנו
    לטעמי, זה מאוד סובייקטיבי, שהרי מנגד - הכסף, שהתווסף לבטחונות, פנוי בחלק מהזמן ויכול להניב תשואה אלטרנטיבית. זה מסתבך אף יותר, אם אתה משתמש בנכס פיננסי (כדוגמת מניות) לטובת בטחונות.

עם זאת ומתוך דבקות אישית בבית שמאי, בחרתי לכלול את כלל הכסף הפעיל באסטרטגיה בעת חישוב התשואה, כמוך. שהרי אם הוא לא היה זמין - לא ניתן היה לבצע. או לחילופין - מדובר על הפסד תשואה אלטרנטיבית לכסף לפחות בחלק מהזמן.

מה שלא ברור לי הוא למה האסטרטגיה לא נסגרה אמש. דגמתי אמש את הביצוע בהתאם למחירים, ש-HRL דיווח עליהם, והגעתי ל-10.8% רווח בסוף היום.

ציטוט פורסם במקור על ידי אורחאן
    מה שלא ברור לי הוא למה האסטרטגיה לא נסגרה אמש. דגמתי אמש את הביצוע בהתאם למחירים, ש-HRL דיווח עליהם, והגעתי ל-10.8% רווח בסוף היום.
    אתמול בסגירה היה 9% רווח, אבל ממש סמוך לסגירה.
    לא היינו מספיקים לסגור בזמן שנותר.
    והיום בבוקר נפתח כבר במינוס קטן.

ראשית כל תודה רבה לשחקן

אבל שמדברים על 10% רווח מתוך השקעה של 2000 ש"ח (לאחר קיזוז תקבול מתוך בטחונות )
    זה מאוד יפה שלעצמו אבל צריך להסתכל גם על הסיכון

ראה דוגמה אסטרטגיה של 29.11 שהלכנו לפקיעה - רווח של 10% שהיה מתוכנן בטחונות = 16,000 ₪ פחות 6,000 ההכנסה מהפתיחה= 10,000 ₪ השקעה
    יעד הרווח 10% 1000 ₪ למול סיכון של 7600 ש"ח שאותם הפסדנו

צריך בפתיחת אסטרטגיה להסתכל גם על הסיכון ומה היחס למול הרווח
    ולכן רווח של 10% למול הפסד של 70% נראה לי סיכון לא מחושב ויעדי הרווח צריכים להיות גבוהים יותר

חברים,

ברמת העקרון צריך לעבוד עם 30% מהבטחונות בלבד, ואז יש מקום לבצע כתיבות
    כפי שהציע היום שחקן.
    יש כאן הצעה למקסם רווח אבל לא כולם חייבים ללכת בכיוון זה.
    לדעתי, מי שלא בטוח יכול להסתפק באסט' כפי שהיא.

לגבי 29.11, מי שבחר לבצע, היה צריך להבין את הסיכון והחשיפה שבפוזיציה.

לדעתי, מי שלא מבין, אסור לו לבצע ולסמוך בעיניים עצומות על ההצעות.
    אני באופן אישי קצת חששתי מהחשיפה למעלה באותה אסט'.
    לצערי, החשש שלי התאמת והסב נזק לחברים. אם היה הפוך כולם היו מרוצים.

לעומת זאת, אפשר היה לבצע את אותו הרעיון עם פחות רווח ופחות סיכון.
    אבל מאד חשוב להבין מה שעושים. אם לא ממש מבינים או בטוחים, לא לבצע.

דבר אחרון, אני מציע להפסיק ולהתמקח על האחוזים של הרווח והדרך לחשב אותם.
    לי אישית זה נראה לא במקום.

למי שעדין לא הבין:
    שום דבר לא בטוח במעוף. כל עוד לא מפסידים, צריך להיות מרוצים. וגם צריך לצפות שעלולים להיות הפסדים ולקוות שבסך הכל יהיו רווחים.

אם היחס של סיכוי סיכון הוא גבוהה, לא חייבים לבצע.

אפשר לשבת על הגדר לראות את ההתנהלות וללמוד. גם לזה יש ערך עצום.

בהצלחה לכולם,

יצחק.

שלום

מחירי הביצוע שלי:
    קול 1180 = 1240
    פוט 1180=4120
    קול 1120=4520
    פוט 1120=1520
    פוט1100=1050 כפול 2
    קול 1100=630 כפול
    תקבולים: 8040
    מיקסום:
    קול 1190=660

כרגע אני ברווח לפני עמלות של כ40 שח, (שזה משאיר לי 20- אחרי עמלות לסגירה).

לפי גידי-חיים-לונג-אביעד וכו' התקבולים הם 8000-8100 מהאסטרגיה, בנוסף אולי חלק בבאי האתר מכרו קול בסביבות 700... לא ברור לי מה מצבי בסקלה בדיוק.

השאלה שלי פשוטה:
    האם עלי לכוון לרווח של 200 השקלים = 10% כמו כולם בערך ? או שבגלל ביצועים מאוחרים אני צריך לקנוס את עצמי ב40-80 שח?

אשמח לתשובה מוסמכת, כדי שאדע מה לעשות מחר בזמן אמת.
    תודה אלעד

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות