כמה דברים :
גיל, אין שום קשר בין השוקת עליה מדברים פה לבין הפרפרים לכן כל התגובה שלך על הקשר ביניהם לא רלבנטית.
מה שכתבתי היה שאם אני מחפש אסטרטגיה קבועה מדי חודש אני אעדיף משהו שאני לא צריך לנהל ויתן לי לישון טוב בלילה (כי אני לא צריך לפחד שהשוק מחר יפתח מינוס עשר אחוז כי זה חלק מהתוחלת שלי), בנוסף לזה שזה יחסוך לי עמלות למרות שזה יחסית שולי.
ארז, סתם נתתי פרפרים בתור דוגמא, אפשר לממש את זה על ידי שוקת רחבה, אפשר גם לקנות קונדורים של קולים נגיד.
דוגמא לקונדור יחסית רחב כזה מהיום : מכירה של קול 1110 וקול 1170 , עם קניה של קול 1180 וקול 1100. עלות 400 שקל, פקיעה בתחום תתן 600 שקל כלומר פה היחס סיכון סיכוי לטובתנו לעומת השוקת הרחבה שם היחס סיכון סיכוי מאוד לרעתנו. תריצו גרף פקיעה ותראו שאנחנו סגורים על הטווח 1110-1170 כשגם סטרייק אחד מכל כוון לא יוצר לנו הפסד. במקרה כזה מצדי שהמדד גם ירד 20 אחוז החודש, זה חלק מהתוחלת של הפסדים ואין מה לנהל פה.
בהסתכלות לאחור אני לא רואה יותר מחמישה חודשים שבהם המדד לא פקע פלוס מינוס 3 אחוז מההתחלה שלו ברציפות מה שאומר שכדי להביא את התוחלת לכמעט שלמות אפשר להכפיל כמות אחרי כל הפסד. להתחיל עם 2 יחידות, אחרי הפסד לעלות ל-4 וככה הלאה. אחרי חודש מוצלח (בתקווה שאף פע ם לא נגיע מעבר ל-64 יחידות) לרדת חזרה ל-2 וככה הלאה.
אשמח לשמוע תגובות