x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: שוקת רחבה ינואר - ריכוז שאלות לשחקן

שוקת רחבה ינואר - ריכוז שאלות לשחקן

שלום כולם.

על מנת ששחקן לא ילך לאיבוד בדיון הארוך שלנו למעלה, אני מציע שנרכז כאן את השאלות שלנו לשחקן. שאלות שיהיו כאן, הן במטרה ששחקן בלבד יתייחס אליהן, ולא אף אחד אחר.

שאלה לשחקן

שחקן יקר.

אחד הדברים שהכי מטרידים את העוסקים בשוקת הרחבה זה בריחה בלתי נשלטת של המדד, בדגש על הפתיחה. זה לא ממש משנה במקרה הזה אם ההגנה היא בסטרייק אחד או שלושה. אולי אפילו יש יתרון לשלושה.

העניין הוא ששוקת רחבה כותבים עשרות רבות של פעמים. ואז בריחה מהגבולות היא מסוכנת מאד.

האם תוכל להתייחס לעניין? זה הדבר המטריד ביותר את העוסקים בשוקת הרחבה.

Re: שוקת רחבה ינואר - ריכוז שאלות לשחקן

דמי כיס נראה לי שהשאלה יותר מדי כללית.

אתה הרי יודע, שכאשר המדד מפתיע מהר מדי איזה אפשרויות קיימות כבר. בוא וננתח ביחד:

1. לסגור את הרגל המופסדת (כולל ההגנה).
    2. לסגור את הרגל המופסדת (לא כולל ההגנה) - זה קצת הימור. מדוע? אם הירידה ממשיכה אתה מרוויח ואם היא נעצרת או משנה כיוון אתה מפסיד.
    3. לסגור את הרגל (כולל ההגנה) ולפתוח רחוק יותר. זה רק ממזער את הנזק.
    4. לבצע את האמור ב- 3 ולהכפיל כמות - שוב על רעיון המזעור.
    5. בכל מקרה לקרב רגל שניה מורווחת. זה תמיד מכפר על חלק מההפסד.
    6. לבצע את האמור ב- 5 תוך הגדלת כמות.
    7. לקנות אופציה נגדית ולבצע מירווח יורד/עולה בהתאמה על הרגל המפסידה.
    8. מי שבצע עם הגנות רחוקות - יכול להרחיק את הרגל המופסדת ולצמצם הפסד אך להישאר עדיין בגבולות סבירים לפקיעה.

זהו בגדול. אין עוד אפשרויות במקרה של "ארנב בכובע". עכשיו מה הכי נכון לעשות - זה תלוי בכל אדם ואדם ובנסיבות של כל מקרה. חלק מהצעדים הם בכל זאת בגדר הימור, ואפילו הצעדים היותר בטוחים כגון 1 ו- 3 יש בהם מאפיינים מתחום ההימורים. איך שלא תסתכל על זה כל החלטה טומנת בחובה יסוד כלשהוא של מהמר, וזה נותן את אותותיו במיוחד כאשר שוקת מגיעה לסף מסוכן שלה.
    איך שחקן יכול לתת תשובה לשאלה כזאת? זאת שאלת מליון הדולר, וסביר להניח שמתישהוא בחיים שלך אם אתה מבצע שוקתות על בסיס קבוע - אתה תחטוף ובגדול. מתישהוא זה יקרה...אלא אם כן אתה עובד כמו רובוט וחותך הפסד באיבו, בלי שיקול דעת בכלל. כלומר מפנים את ההפסד מקבל אותו ומחבק אותו לזרועותייך ומצליח לראות בו סוג של "רווח", כי הפסד יותר גדול תמיד יכול להגיע.

לכן, זה סוג של מודעות שצריך לפתח אותה, ולכן לא כל אדם יכול להיות סוחר. קח מתמתיקאי מצטיין וברור שיש לו יסודות יותר טובים להיות סוחר במעוף, אבל אם אין לו את היכולות הללו של קבלת החלטות (לרבות החלטות של בבחינת הרע במיעוטו) הוא ישחט. בסופו של יום - זה הכל אופי.

Re: שוקת רחבה ינואר - ריכוז שאלות לשחקן

יש עוד אפשרות ששמעתי בקורס אבל ממש ממש בקצרה ,אני לא כל כך יודע איך זה עובד זה אסטרטגית ספקולציה.
    ניגזרים שונים של סחורות או מט"ח.
    נאמר בקורס למשל שבאופציות על הדולר מינוף הוא 10,000 כלומר כל שקל שלנו שווה הרבה יותר.
    עכשיו לשוקת שלנו. הרי כולנו חוששים מירידות חדות ומהירות מפני שסיכוי לעליות חדות ומהירות אומנם קיים אבל עדיין סביר פחות (אני מדגיש מהירות)תחשבו מה קורה לשוקת שלנו אם היום בלילה תוקפים באירן.וזה לצערי לא תרחיש בלתי אפשרי באזורינו.אז קורה דבר הבא בורסה צוללת אבל מנגד נפט טס למעלה ודולר גם מתחזק או שקל נופל בעצם.ונניח אנחנו מחזיקים אופציות על הדולר זה יכול בכסף קטן לספק לנו הגנה אם השוקת שלנו בצרות.לצערי אני ממש לא יודע כיצד זה פועל אבל שחקנים רבים משתמשים בשיטה הזו לפי דברי המרצה.לצערי יותר מזה אני לא יודע אני מאוד אשמח עם שחקן או מי שבקיא שיטה ייתן את דעתו בעניין.
    תודה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות