רעיונות במס רווח הון
א. אל תפחדו שמס הכנסה יהיה חייב לכם כסף מס הכנסה מחזיר את הכל עם הצמדה וריבית של 4% לשנה. אין שום השקעה מצוינת כזו במשק לטווח קצר וארוך.
ב. השיטה למכור בסוף השנה כדי לקזז רווח מהפסד היא לא תמיד נכונה
לדוגמא: אם בשנה הבאה צפויות נקודות מס נוספות או הכנסה מעוטה ולקזז הפסדים תמיד אפשר אח"כ וזה הרבה יותר גמיש לשייך לאיזה שנה שרוצים.
ג.וכן להיפך למכור בסוף השנה בנייר מופסד אם יתכן שהשנה אפשר לקבל נקודות זיכוי נוספות אח"כ ממס הכנסה חבל לבזבז את ההפסדים.
ד.צריך לשים לב מי הוא הבן זוג העיקרי למשל אם האשה מרויחה יותר מהבעל מהמשכורת שלה אף שכל הרווחי הון מהבעל נחשב שהאשה היא בעלת ההון (לא משנה כלל מי בעל החשבון) ולאשה יש נקודות זיכוי נוספות.
ה.גם על הכנסות מריבית אפשר לבקש נקודות זיכוי אפי' אם תקרת ההכנסה עוברת את הזכאות לפטור ממס על ריבית במקור. לא צריך לחשב את זה כדאי לשלוח דוח למס הכנסה (גם הם לא יודעים לחשב ) הם מקלידים את הנתונים והמחשב מחזיר את הריביות.
ו. אפשר להזכר כעת מהפסדים בשנים קודמות ולשלוח למס הכנסה לבצע קיזוז משנה אחרת
מנסיוני תפסתי שב2005 היה לי הפסד וב2007 שילמתי מס שלחתי להם מכתב (הפקיד התקשר אלי לסלולרי לקח זמן עד שהבין מה אני רוצה אבל בס"ד ימים ספורים אח"כ הכסף נכנס)שיבדקו ויעשו קיזוז אף שלא עשיתי אותו בדו"ח המקורי ובטופס חישוב רווחי הון וקיבלתי החזרים נאים.
ז לדעתי עדיף לעשות כך ולמצות קודם את כל הזיכויים שאפשר בשנה הזו ורק אח"כ לעשות קיזוז חבל לעשות קיזוז לחינם אם אפשר לשמור אותו לשנה טובה
ח. כמו כן אם הרווח קטן וההפסד משנים קודמות גדול (ואי אפשר לפצל הפסד לשנים לפי מה ששאלתי בסוף ההודעה) לא כדאי לבצע קיזוז אלא לשמור את ההפסד לשנים שמנות.
בהצלחה לכולם.
ברצוני לשאול את החברים כאן האם אי מי יודע האם אפשר לפצל הפסדים דהיינו אם הפסדתי ב2009 האם אני יכול לקזז חלקם ב2010 וחלק ב2011 . כאשר ישנם נקודות זיכוי והחזרים עבור תרומות לא כדאי לקזז את כל ההפסדים בשנה אחת כיון שעל חלק מהרווחים בלאו הכי לא משלמים מס.