x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: אינפורמציה בנושא של קיזוז רווחי הון

אינפורמציה בנושא של קיזוז רווחי הון

היות ואנו לקראת סוף שנת המס וראיתי הרבה התענינות בנושא
    להלן קישור למאמר מקיף, שבו נתקלתי, בנושא הנדון.

http://www.prisha.co.il/UserFiles/File/ ... 210509.pdf
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

Re: אינפורמציה בנושא של קיזוז רווחי הון

תודה על המאמר.

מנסיון אישי זה עובד. בשנת 2008 קיזזתי הפסדים במניות מול דיבידנד וזה עבד יופי.

שאלה:אז אם לא הגשתי דוח למס הכנסה ב2008 אני לא יכול לקזז משנה זו את ההפסדים שהיו לי כנגד רווחים ב2009?

יש לי שאלה. מקווה לקבל עליה תשובה.

מכרתי נייר בהפסד במהלך השנה ועכשיו אני צריך לבצע מכירת נייר ברווח כדי לקזז את ההפסד שנוצר במהלך השנה.

אלא שהנייר עם הרווח נוצר בשתי קניות שונות.
    לדוגמא: על הקנייה הראשונה יש רווח של 50%.
    על הקניה השניה והמאוחרת יש רווח של 25%.

בהנחה שמספיק למכור רק חלק קטן מהנייר

האם הקיזוז יתבצע מהקנייה הראשונה או מהמאוחרת???

תודה לכולם על המידע הרב ש"נזרק" פה בפורומים השונים.

ציטוט פורסם במקור על ידי קרנף
    שאלה:אז אם לא הגשתי דוח למס הכנסה ב2008 אני לא יכול לקזז משנה זו את ההפסדים שהיו לי כנגד רווחים ב2009?
    קרנף - פשוט תגיש שני דוחות - אחד לכל שנה - וכך תוכל להתקזז על ההפסד.
    Enter at your own Risk

ציטוט פורסם במקור על ידי elmn48
    יש לי שאלה. מקווה לקבל עליה תשובה.

מכרתי נייר בהפסד במהלך השנה ועכשיו אני צריך לבצע מכירת נייר ברווח כדי לקזז את ההפסד שנוצר במהלך השנה.

אלא שהנייר עם הרווח נוצר בשתי קניות שונות.
    לדוגמא: על הקנייה הראשונה יש רווח של 50%.
    על הקניה השניה והמאוחרת יש רווח של 25%.

בהנחה שמספיק למכור רק חלק קטן מהנייר

האם הקיזוז יתבצע מהקנייה הראשונה או מהמאוחרת???

תודה לכולם על המידע הרב ש"נזרק" פה בפורומים השונים.

חישוב ניכוי המס במקור לגבי ניירות ערך מתבצע על בסיס נתוני יום ושער הרכישה ההיסטוריים של ניירות הערך אשר נרכשו על ידי הלקוח. הנתונים ההיסטוריים של נייר ערך מסוג מסוים מסודרים במערכת לפי מועד רכישתם. חישוב רווח ההון במכירת נייר ערך נערך בהתאם לשיטת FIFO (נכנס ראשון יוצא ראשון). כלומר, בעת מכירה של נייר ערך מסוג מסוים נמכרים ניירות ערך מאותו סוג לפי סדר רכישתם.

לדוגמא:

לקוח רכש מניות חברה א' במועדים ובמחירים הבאים:

פעולה תאריך כמות ע.נ. שער קניה באג'
    קניה 1 10.5.2007 100 107

קניה 2 17.8.2007 80 143

קניה 3 12.10.2007 120 148

ביום 30.10.2007 מכר 150 ע.נ. בשער 160 אג'.

כאמור, לפי שיטת FIFO רואים את המניות שנרכשו ראשונות כנמכרות ראשונות. לפיכך, בעת מכירת 150 ע.נ. יחושב רווח הון כמפורט להלן (לצורך הדוגמא נניח כי אין אינפלציה ועמלות):

ש"ח שער ערך נקוב
    240=100/160*150 תמורה במכירה
    107=100/107*100 מחיר קניה 1
    71.5=100/143*50 מחיר קניה 2
    61.5ש"ח רווח הון
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

רעיונות במס רווח הון
    א. אל תפחדו שמס הכנסה יהיה חייב לכם כסף מס הכנסה מחזיר את הכל עם הצמדה וריבית של 4% לשנה. אין שום השקעה מצוינת כזו במשק לטווח קצר וארוך.
    ב. השיטה למכור בסוף השנה כדי לקזז רווח מהפסד היא לא תמיד נכונה
    לדוגמא: אם בשנה הבאה צפויות נקודות מס נוספות או הכנסה מעוטה ולקזז הפסדים תמיד אפשר אח"כ וזה הרבה יותר גמיש לשייך לאיזה שנה שרוצים.
    ג.וכן להיפך למכור בסוף השנה בנייר מופסד אם יתכן שהשנה אפשר לקבל נקודות זיכוי נוספות אח"כ ממס הכנסה חבל לבזבז את ההפסדים.
    ד.צריך לשים לב מי הוא הבן זוג העיקרי למשל אם האשה מרויחה יותר מהבעל מהמשכורת שלה אף שכל הרווחי הון מהבעל נחשב שהאשה היא בעלת ההון (לא משנה כלל מי בעל החשבון) ולאשה יש נקודות זיכוי נוספות.
    ה.גם על הכנסות מריבית אפשר לבקש נקודות זיכוי אפי' אם תקרת ההכנסה עוברת את הזכאות לפטור ממס על ריבית במקור. לא צריך לחשב את זה כדאי לשלוח דוח למס הכנסה (גם הם לא יודעים לחשב ) הם מקלידים את הנתונים והמחשב מחזיר את הריביות.
    ו. אפשר להזכר כעת מהפסדים בשנים קודמות ולשלוח למס הכנסה לבצע קיזוז משנה אחרת
    מנסיוני תפסתי שב2005 היה לי הפסד וב2007 שילמתי מס שלחתי להם מכתב (הפקיד התקשר אלי לסלולרי לקח זמן עד שהבין מה אני רוצה אבל בס"ד ימים ספורים אח"כ הכסף נכנס)שיבדקו ויעשו קיזוז אף שלא עשיתי אותו בדו"ח המקורי ובטופס חישוב רווחי הון וקיבלתי החזרים נאים.
    ז לדעתי עדיף לעשות כך ולמצות קודם את כל הזיכויים שאפשר בשנה הזו ורק אח"כ לעשות קיזוז חבל לעשות קיזוז לחינם אם אפשר לשמור אותו לשנה טובה
    ח. כמו כן אם הרווח קטן וההפסד משנים קודמות גדול (ואי אפשר לפצל הפסד לשנים לפי מה ששאלתי בסוף ההודעה) לא כדאי לבצע קיזוז אלא לשמור את ההפסד לשנים שמנות.
    בהצלחה לכולם.

ברצוני לשאול את החברים כאן האם אי מי יודע האם אפשר לפצל הפסדים דהיינו אם הפסדתי ב2009 האם אני יכול לקזז חלקם ב2010 וחלק ב2011 . כאשר ישנם נקודות זיכוי והחזרים עבור תרומות לא כדאי לקזז את כל ההפסדים בשנה אחת כיון שעל חלק מהרווחים בלאו הכי לא משלמים מס.

מספיק שתגיש 2009. תצרף נספח שנקרא נספח ג טופס 1322 ותמלא שם את כל הפרטים בקשר עם רווח ההוון וההפסדים משנים קודמות. צרף אסמכתאות מהבנק/חברת השקעות על ניכוי מס במקור לשתי השנים (טופס 135) ואת כל הסט תגיש. כך הגשתי , לאחר ייעוץ מרו"ח, דוח ל-2008 בו ביקשתי לקזז הפסד מ-2007 וזה עבד.

[quote=יעל10]
    ציטוט פורסם במקור על ידי "קרנף":1a6ktmiv
    קרנף - פשוט תגיש שני דוחות - אחד לכל שנה - וכך תוכל להתקזז על ההפסד.[/quote:1a6ktmiv]

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות