[quote="ram"]לפלוני אלמוני שלום,
ככלל אני לא מעדיף את הסלים, אם יש ביכולתו של המשקיע לבדוק ולברור, עדיף לו לדעתי לבחור מתוך התל בונד למשל את המתאימים יותר שהרי יש שם סוגים שונים של מח"מ /תשואה וכו'. (נכון שהסל כולו "פותר" את עניין הפיזור).
מדוע צמודי מדד לא מושפעים מהריבית? אם בצמוד התשואה מאוד נמוכה והריבית תעלה הוא גם צריך להרים תשואה=להוריד מחיר.
רם תרשה לי להביע את דעתי הסותרת את דעתך ובכך נלמד אחד מהשני ונתקן אחד את השני.
א. רוב המומחים מסכימים שהסלים מכים לאורך זמן את מנהלי ההשקעות כך שאם מנהל ההשקעות לא מצליחים להכות את המדד העוקב אין כל סיבה שאדם פרטי יעשה זאת. (כמובן שאפי' אם קוף יבחר מניות לפעמים הוא יכה את המדד וכבר היו דברים)
ב. האג"ח מדינה צמודים לטווח ארוך גוברים על כל מדדי האג"ח בבורסה כולל הקונצרני.
ג. אין סיבה שהאג"ח הצמודים ירדו כתוצאה מעליית ריבית מתונה כיון שעליות ריבית הם כתוצאה מעליית האינפלציה ולכן אין מקום לחשש גם אם התשואות יעלו בהמשך הזמן ההצמדה תפצה על כך. כמו שאני ממליץ לקחת משכנתא בריבית משתנה ביחס לפריים ולא צמודה בעלות קבועה אף שיתכן שבזמן מסוים התשלום יהיה גבוה יותר כך למשקיע משתלם יותר לריבית קבועה והצמדה.
בדקתי את זה באופן יסודי (אם הבנקים לוחצים שתקח משכנתא צמודה תסמוך עליהם שכך הם מרויחים כך יותר)
דומני שאין ירידות היום בצמודי מדד הארוכים.
בקשר לשמי קשה לי להשתמש בשם בדוי ובשמי האמיתי אין רצוני להחשף אם כי החברה פה באתר ידידותית ובוגרת.