x

עמוד 4 מתוך 5 ראשוןראשון ... 2345 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 31 עד 40 מתוך 44

נושא: השוואה מוגזמת ומסוכנת לתשואת פק"מ

Re: השוואה מוגזמת ומסוכנת לתשואת פק"מ

ציטוט פורסם במקור על ידי WGF_Flame
    המחשבה שמה שלא קרה בעבר לא יקרה בעתיד היא מעוותת ויכולה להביא לנזק עצום.
    זאת ההודעה הראשונה שלי וגם אותה אני עושה רק כי אני מרגיש חייב.
    דמי כיס אתה בחור חכם אבל הכנסת לעצמך לראש את השטות הזאת שזה לא יכול לקרות ושלא צריך הגנות שזה פשוט נורא. הטעות שלך נובעת גם מכך שאתה מחשב את תוחלת הרווח שלך באופן שונה מאשר את תוחלת ההפסד שלך בכך שאתה מתבסס על הזזות והכי גרוע על סטופ לוסט.
    ברוך הבא. מקווה שתשתתף יותר

בוא נראה את המצב שלי כרגע:
    1) אני נמצא במרחק של 10.5% כלפי מעלה, ו 17.5% (!) כלפי מטה.
    2) אנחנו נמצאים בתקופה של סטיות תקן מינימליות - משמע שוק מדשדש.
    3) אני לא מתעצל ושם כל בוקר פקודת StopLoss.

אנא, האר את עיני איפה הסכנה ולמה זו שטות.

ברוך הבא. מקווה שתשתתף יותר

בוא נראה את המצב שלי כרגע:
    1) אני נמצא במרחק של 10.5% כלפי מעלה, ו 17.5% (!) כלפי מטה.
    2) אנחנו נמצאים בתקופה של סטיות תקן מינימליות - משמע שוק מדשדש.
    3) אני לא מתעצל ושם כל בוקר פקודת StopLoss.

אנא, האר את עיני איפה הסכנה ולמה זו שטות.[/quote]

שוב שלום
    חזרת שוב על שתי הטעויות שדברתי עליהם.
    דבר ראשון אתה כותב "אנחנו נמצאים בתקופה של סטיות תקן מינימליות - משמע שוק מדשדש." זה לא נכון, ואם אתה מאמין בזה אתה מטעה את עצמך. אנחנו יודעים שהשוק דישדש אנחנו לא יודעים מה יהיה בעתיד (אין דבר כזה הווה). סטיות התקן מגלמות את העובדה שהשוק דשדש וההנחה שהוא ימשיך לדשדש, אבל הן רק הנחה.
    בדבר השני: כמו שאמרתי לך קודם אתה מודד אחרת את תוחלת הרווח ואת תוחלת ההפסד שלך.
    ב1) ספרת לנו איפה אתה מרוויח , ב3 סיפרת לנו איפה אתה מפסיד.
    אבל בין 1 ל3 סתירה וכל אחד מהם מודד ארוע אחר.
    ההודעה קופצת לי אז אני אתחיל עוד אחת

מה יכול לקרות? הכל כולל מחיקת כל ההשקעות באשר הן. בחיים אין שום דבר בטוח 100% (חוץ מהחיים עצמם שהם המחלה הקטלנית ביותר וכל מי שלקה בה עד היום מת) אנו מדברים על הסתברויות. שים לב שירידה של 15% מפקיעה לפקיעה צפויה פעם בעשור! וגם כאן מדובר מפקיעה לפקיעה ולא מיום אחד למישנהו.

אני אסביר את העניין השני:
    באופציות אתה מהמר על מאורע מסוים. בד"כ מרוויח כאשר המאורע שלך קורה ומפסיד כאשר הוא לו קורה. את התוחלת אתה מחשב כהסתברות לארוע כפול הרווח/הפסד שיקרה בגין הארוע.
    הבעיה היא שאתה מחשב תוחלת רווח לארוע מסוים ותוחלת הפסד לארוע אחר, ולכן אתה חושב שיש בידך מטמון.
    אתה מחשב תוחלת רווח לפי הארוע שצרינת ב1, כלומר שהשוק לא יסגור ככה אחוזים למעלה וככה אחוזים למטה. זה ארוע מסוים עם סיכוי מסוים.
    לעומת זאת אתה מחשב את תוחלת ההפסד שלך לפי סיכוי של ארוע אחר, אתה הארוע הזה הוא שהשוק בכל שלב בחודש לא יגיע לנק' שבה תחליט שהאסטרטגיה לא כדאית ותסגור או תתקן אותה או שהסטופ לוסט שלך לא יחליט לסגור אותה כפי שהגדרת לו.
    הארוע השני הוא בעל סיכוי נמוך בהרבה מהארוע הראשון.
    הבעיה היא שאתה לא יודע לחשב את הסיכוי של הארוע השני, כי זו הסתברות מאוד מסובכת, לכן הייתי מציע לך לעבוד באופן פשוט יותר, כלומר לעשות אסטרטגיה שבה יש ארוע ברור אחד ולא שני ארועים, את זה עושים ע"י אסטרטגיה עם הגנהה, כאשר אתה יודע מה הרווח הפוטנציאלי ומה ההפסד הפונציאלי ומה הסיכויים שאתה חושב שיש לארועי הרווח וארועי ההפסד והתוחלת פשוטה יותר. שוב קופץ אז עוד הודעה אחרונה

ודבר אחרון,
    בתקופה שאני הייתי בפורומים לפני כמה שנים, היה שחקן בשם maofplayer אחלה בחור עם ידע גדול מאוד במעוף, הוא אמר תמיד ששוק המעוף מאוד משוכלל כלומר מחיר האופציות מגלם באופן טוב מאוד את תוחלת הרווח/הפסד של האופציה הזו, זה כולל גם את האופציות הרחוקות מהכסף, זה שמחיר אופציה הוא 40 שח זה אומר שישבו הגאונים, הפעילו את התוכנות והחישובים שלהם והנסיון שלהם והגיעו למסקנה שהאופציה הזו הסכוי והסיכון שבה שווים 40 שח, זה ממש לא כסף בחינם וממש לא נכון שזה לעולם לא יקרה (כי לא קרה) אחרת המחיר שלה היה 0 שקלים. זה לא נכון שמשתמשים בזה רק בשביל הבטחונות שאם זה היה נכון הרי שהבטחונות לא חשובים אז למה הבנק שלך לא אומר לך אתה יודע מה בוא תשלם לנו עוד 2 שקלים ונבתר לך על הבטחונות, הם יודעים שהבטחונות זה לא ליופי, כי המקרה הזה עלול לקרות ושווה את ה40 שח שהוא עולה.

בהצלחה

גיא,

אני חייב להגיד שהלכתי לאיבוד.
    בוא נעשה את הדברים פשוטים. אתה יודע את הפוזיציה שלי. תן לי תסריט שבו אני מתרסק. יכול להיות תסריט קיצוני, אבל ריאלי. ירידה מחר בבוקר של 20% לא נכנס להגדרה ריאלי. גם 10% לא.

ואגב, ה StopLoss שלי יקפוץ, הרבה הרבה הרבה לפני שהגנה רגילה הייתה עובדת. עם שמתי StopLoss על 180 ש"ח, בהתעלם מעליה בסטיית התקן, על פי מצב השוק היום זה מרווח של 7 סטרייקים.

בואו ננסה להסתכל על כלהעניין בדרך שונה.

האם בתחילת החודש אני רוצה לקנות כרטיס הגרלה ב- 40 ש"ח או למכור אותו ב- 40 ש"ח?

הי אופיר,
    הסיבה שלא כתבתי עד היום היא שאני לא בעניינים אני שחקן שפרש לפני כמה שנים, ומהסיבה הזו אני מעדיף שלא לתת לך נתונים מספרים אלא להסביר את העקרון. אולי אתה עם הכלים שיש לך כרגע תוכל לתת את הנתונים.
    אתה צריך לתת לעצמך את הנתונים על הפוזיציה שלך, על מה אתה באצם מהמר פה ? האחוזים שרשמת הם פשוט לא נכונים ולא רלוונטים כי אתה הרי תסגור את הפוזיציה לפני שהם יגיעו.
    בו נגדיר זמנים של יום, שלשה ימים שבוע ושבועיים.
    תבדוק בכלים שלך מה יהיה השינוי היומי שבו הפוזיציה שלך נסגרת או משתנה.
    תבדוק אותו דבר לגבי שאר הרצועות הזמן.
    עכשיו קיבלת נניח שהפוזיציה שלך נסגרת אם ביום מסוים יש עליה של X אחוזים. או עליה של Y אחוזים ב3 ימים או Z אחוזים בשבוע וכו.
    זה קצת מקרב אותך להבין על מה בסעצם הפוזיציה שלך בנויה מה הארוע שהיא מודדת, מה אומר הצלחה מבחינתך (כמו שאני מקווה שהבנת הצלחה זה לא הארוע של שינוי באחוזים פחות מהאחוזים שכתבת קודם )ומה כשלון

שבוע טוב לכולם

הפוסט מאוד מעניין משום שהוא דן בסיכונים ותרחישי קיצון ומבוסס על תוחלות. בדקתי את הנתונים בעשור האחרון, והנתונים קצת הפתיעו אותי - אודה לכל מי שיכול לבדוק את הנתונים

מכסימום התנודה בין פקיעה לפקיעה הייתה 6.564% לא כל כך מזמן- 26/03/2009. ה"נפילה" החודשית בין פקיעה לפקיעה הייתה (מינוס) 3.335% לפני עשור 30/03/2000 (האם ניתן לכנות את חודש מרץ כחודש מועד לפורענות?)

זה לא אומר שלא היה "טיול" באמצע לעבר מחוזות קיצוניים יותר, וזה לא אומר שברגע פתיחת הפוזיציה, יום לפני או יום אחרי הפקיעה התנודה לא קיצונית יותר, אולם זה אומר שמבחינה סטטיסטית הגבולות לא כל כך רחוקים. שוב, מדובר בעשור האחרון.

בעניין השוקת צריך לזכור כי תנודה חריפה לא נוצרת יש מאין, תנודות חריפות נוצרות בתקופות סוערות ועל כן כל שאר הפרמטרים כמו הווגא והתמחור העודף בגינה יתנו את אותותיהם במחיר.
    כך למשל, בחודש בו התנודתיות קיצונית התשואה תהיה כנראה דו ספרתית- כפיצוי על הסכון
    מה גם, כם מי שמחליט לפתוח שוקת בתקופה סוערת יקח לתשומת ליבו כי הוא מסכן את כספו- גם אם זוהי שוקת רגילה (או אולי דווקא משום שזוהי שוקת רגילה?)

אדם משקיע, הנמצא בתנודה תוך תקופתית של 10%, גם אם הסטטיסטיקה אומרת שהסיכוי לפקיעה כה גבוהה - הוא נמוך (כאמור 3.5%-6.6%), יקום האדם שבקור רוח יכריז שהוא לא מבצע פעולות סגירה, גלגול, מיקסום רווח, צמצום הפסד או בכל מכבסת לשון שלא יבחר

או כמאמרו של רס"ר בנאי האגדי "קשה באימונים, הרבה יותר קשה בקרב"...

ציטוט פורסם במקור על ידי HRL
    שבוע טוב לכולם

הפוסט מאוד מעניין משום שהוא דן בסיכונים ותרחישי קיצון ומבוסס על תוחלות. בדקתי את הנתונים בעשור האחרון, והנתונים קצת הפתיעו אותי - אודה לכל מי שיכול לבדוק את הנתונים

מכסימום התנודה בין פקיעה לפקיעה הייתה 6.564% לא כל כך מזמן- 26/03/2009. ה"נפילה" החודשית בין פקיעה לפקיעה הייתה (מינוס) 3.335% לפני עשור 30/03/2000 (האם ניתן לכנות את חודש מרץ כחודש מועד לפורענות?)

זה לא אומר שלא היה "טיול" באמצע לעבר מחוזות קיצוניים יותר, וזה לא אומר שברגע פתיחת הפוזיציה, יום לפני או יום אחרי הפקיעה התנודה לא קיצונית יותר, אולם זה אומר שמבחינה סטטיסטית הגבולות לא כל כך רחוקים. שוב, מדובר בעשור האחרון.

בעניין השוקת צריך לזכור כי תנודה חריפה לא נוצרת יש מאין, תנודות חריפות נוצרות בתקופות סוערות ועל כן כל שאר הפרמטרים כמו הווגא והתמחור העודף בגינה יתנו את אותותיהם במחיר.
    כך למשל, בחודש בו התנודתיות קיצונית התשואה תהיה כנראה דו ספרתית- כפיצוי על הסכון
    מה גם, כם מי שמחליט לפתוח שוקת בתקופה סוערת יקח לתשומת ליבו כי הוא מסכן את כספו- גם אם זוהי שוקת רגילה (או אולי דווקא משום שזוהי שוקת רגילה?)

אדם משקיע, הנמצא בתנודה תוך תקופתית של 10%, גם אם הסטטיסטיקה אומרת שהסיכוי לפקיעה כה גבוהה - הוא נמוך (כאמור 3.5%-6.6%), יקום האדם שבקור רוח יכריז שהוא לא מבצע פעולות סגירה, גלגול, מיקסום רווח, צמצום הפסד או בכל מכבסת לשון שלא יבחר

או כמאמרו של רס"ר בנאי האגדי "קשה באימונים, הרבה יותר קשה בקרב"...
    כנראה פספסת בעמוד השלישי של השרשור את מה שכתבתי.
    אז העתקתי לכאן שוב:

העלייה הגדולה ביותר בין פקיעות הייתה מעל 15% והירידה החדה ביותר בין פקיעות הייתה כ-19.5%.

ואלו 10 ההפרשים הגדולים ביותר בין 2 פקיעות ב-10 שנים האחרונות:

From: 28-Sep-00 Price: 557.68 To: 26-Oct-00 Price: 448.97 => Change: -19.49%
    From: 24-Apr-03 Price: 375.36 To: 29-May-03 Price: 432.91 => Change: 15.33%
    From: 22-Feb-01 Price: 456.27 To: 29-Mar-01 Price: 388.41 => Change: -14.87%
    From: 25-Sep-08 Price: 868.92 To: 30-Oct-08 Price: 740.8 => Change: -14.74%
    From: 28-Aug-08 Price: 1015.41 To: 25-Sep-08 Price: 868.92 => Change: -14.42%
    From: 26-Feb-09 Price: 652.99 To: 26-Mar-09 Price: 737.8 => Change: 12.98%
    From: 27-Dec-07 Price: 1217.22 To: 24-Jan-08 Price: 1060.61 => Change: -12.86%
    From: 23-Apr-09 Price: 774.21 To: 27-May-09 Price: 871.95 => Change: 12.62%
    From: 30-Aug-01 Price: 424.31 To: 20-Sep-01 Price: 373.4 => Change: -11.99%
    From: 30-Oct-08 Price: 740.8 To: 27-Nov-08 Price: 652 => Change: -11.98%

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות