ציטוט פורסם במקור על ידי a180
דמי כיס - הגיגים לגבי שיטת ה - stoploss
אני מודע לכך שכתבת כל הזמן שזה מתאים רק לך ולא לאחרים.
אבל....
אתה בעצם מעקר את כל הרעיון של האסטרטגיה על מדד המעוף והופך את כל העניין למסחר "סתמי" בניירות ערך.
תמיד אפשר לקנות כל נייר מתוך הימור שהוא יעלה ומקסימום - במקרה הרע יופעל ה stoploss.
הרעיון המרכזי והלימודי שלנו כאן הוא שבונים - אסטרטגיה, כלומר תוכנית פעולה שיש לה סעיפים הכוללים רווח רצוי, דרך פעולה למקרה של עליות ודרך פעולה למקרה של ירידות.
אם האסטרטגיה נבנית כהלכה (במקרה שלנו - שוקת מספיק רחבה), לא צריך לעקוב בדאגה עם פרצוף צמוד למסך אחרי המדד ויש תוכנית מוגדרת לכל תנועה של המדד במטרה למקסם רווחים. אין בתוכנית מצב בו מוכרים הכל ומקבעים הפסד (כמו שיש במסחר במניות או בתוכנית שלך).
ושוב אין לי שום בעיה עם הרווחים שאתה עושה (ואני מקווה שאתה עושה), אבל כדאי לקרא לילד בשמו, זו אינה אסטרטגיה על מדד המעוף. יש כאן סוג של הימור ויכול להיות שההימור מוצלח(!) - אבל עדיין זה הימור.
בהנחה שכולנו מנסים ללמוד לבצע אסטרטגיות מעוף, אני מציע לא לקחת לדוגמא את השיטה שלך - מוצלחת ככל שתהיה.

(שים לב שרבים וטובים כתבו לך שאין stoploss באופציות ואתה שמחת לראות שאתה כן מצליח לבצע stoploss. כוונתם היתה ש"אין" לא במובן הטכני של אי יכולת ביצוע, אלא שזה לא חלק מהתוכנית. באופציות, להבדיל ממניות, לא מוכרים בהפסד אלא מנסים לשפר עמדות ולנהל את האסטרטגיה עד ליעד הרווח או עד לפקיעה, בהתאם לתוכנית)
מהצעיר באלפי מנשה,
אבנר
לא מסכים איתך לחלוטין. אין בין השוקת הרחבה ולמסחר במניות או הימור ולא כלום. השוקת הרחבה מבטיחה רווח כל עוד נשארים בגבולות מסויימים. זו אסטרטגיה לכל דבר. כמובן שאם השוקת מכילה את המדד בנוחות, אז כולם שמחים והכל בסדר. הבעיות מתחילות כאשר זה לא כך, גם אם השוקת נבנתה כהלכה בתחילת החודש.

כל הדיונים הארוכים שהיו (ויהיו), חודש שעבר והחודש הזה, היא לגבי התנהגות במקרי קיצון, כאשר המדד מתחיל לברוח, ויש כל מיני גישות לעניין:
-שב ואל תעשה - הגבולות אמורים להגן עליך. (ומה אם לא?)
-חכה לרגע האחרון לפני שהגבולות נפרצים. (הנזק יכול להיות גדול מאד)
-שיפוצים באסטרטגיה ושיפור עמדות ללא "הסכמה להפסד". (דורש הכפלת כמויות כאשר מרחיקים רגל. מי שנקט בדרך הזו בגל הירידות הגדול אכל אותה).
-הרחקת רגל/סגירת רגל כאשר עוברים את סף הסיכון שכל אחד העמיד לעצמו. (הורדת הרווח ועד להגעה להפסד ידוע מראש)

שים לב שכל הדרכים שמניתי, תקפות לכל סוג של שוקת רחבה. מוגנת וחשופה. אני בחרתי בדרך הרביעית. ואם יש כאן הימור, הרי שההימור היחיד הוא שהבורסה לא תשתגע. שוקת מוגנת לא פותרת שום בעיה. ההגנה גורמת לכך שצריך לבצע המון שקתות, והאסון הכלכלי יכול להיות גדול עם כל ההגנות. ומי שילך בדרך הראשונה או השניה, יכול למצוא עצמו במצב מאד לא נעים, גם אם הוא מוגן.

StopLoss מבחינתי, זו רק טכניקה לממש את הדרך הרביעית. אני מכיר את הדעה שאומרת שאין StopLoss באופציות. אני חושב שהשוקת הרחבה יוצאת מהכלל בעניין הזה, למי שבחר לא להכפיל כמויות ולשפץ אותה. ה StopLoss עובד בסך הכל במקרה הזה כמו אלגוריתם אוטומטי, שקופץ ומבצע פעולה. גם שחקן נתן כלל להרחקת רגל. אז אני מממש את הכלל שלו באמצעות StopLoss מהצד הטכני. מה רע בזה?