ציטוט פורסם במקור על ידי דמקה
דמי כיס כתבת:

"כטריגר StopLoss אוטומטי, עבור אופציות שערכן כ 50 ש"ח בערך, אני נותן טריגר של 180 ש"ח (ולימיט של 240 ש"ח). זאת אומרת שאם בתוך יום המסחר, נניח הלכתי לאכול צהרים, ופתאום האופציה קופצת יותר מפי 3, מבחינתי אני בחוץ. אני לא מכפיל ולא רודף אחרי המדד, כי מי שעשה את זה בימי הנפילות הגדולות רק הגדיל את הנזקים שלו. אני מעדיף לספוג הפסד מבוקר ולטפס על הגדר. מכיוון שהרגל השניה במקרה הזה מרוויחה, עשיתי חשבון שההפסד שקול לחודש רווח."

תוכל להסביר בבקשה מה הכוונה טריגר של 180 ולימיט של 240 ש"ח? (אני פשוט מעולם לא סחרתי עם מנגנוני הסטופלוס), האם אתה מתכוון שהסטופלוס יבצע את הפקודה מיד עם הגעת האופציה למחיר 180, ואם כן מה המשמעות של ה- 240?
פקודת StopLoss אינה יושבת במחשבי הבורסה, אלא במחשבי בית ההשקעות. הטריגר הוא השער שכאשר מגיעים אליו, בית ההשקעות מזרים את הפקודה אל הבורסה. זו פקודת לימיט רגילה.

במקרה שלי אני רוצה שבית ההשקעות יזרים את הפקודה לבורסה, ברגע שהשער מגיע ל 180. אז נשאלת השאלה מדועה אני שם לימיט כזה גבוה? פשוט מאד. אם אני אשים לימיט נמוך, מה שעלול לקרות זה שהשער יתחיל לרוץ למעלה, והפקודה לא תתבצע. מצד שני, אם אני שם לימיט גבוה, תתבצע קניה במחיר הכי טוב, עד הלימיט.

דוגמא: אני רוצה לקנות 20 אופציות בחזרה. יש רק 10 אופציות בשער 180, 5 אופציות בשער 190 ועוד 20 בשער 200. אם הלימיט היה 180 אז הייתי קונה 10 במקרה הטוב (אם אין מישהו שמקדים אותי) ואחר כך נתקע. עם לימיט גבוה, אני מבטיח את עצמי. אני אקנה כמה ב 180, כמה ב 190, כמה ב 200 וכן הלאה.