תגובה לנושאים שעלו:
1) מסכים עם תגובת דמ"כ למשל הצפרדע - אם השוק זוחל לכיוון מסוים אז המים לא נהפכים רותחים, אפילו השחיקה בשווי האופ' נמשכת, הפחד הוא מהתנהגות אלימה פתאומית שמטיסה למעלה גם את סטיות התקן.
2) אני קובע את השוקת לפי המרחק באחוזים משער הפקיעה האחרון ולא לפי שווי האופ'. בפוטים לא כותב קרוב יותר ממרחק של 15% ולא משנה מה, העולם יתהפך ולא כותב קרוב יותר. אם הסטיות תקן גבוהות ויש בשר באופ' רחוקות יותר אז אני כותב גם ב 17-20% מרחק. כיוון שהקולים הרחוקים זולים משמעותית מהפוטים מוכן להתקרב עד 13-12% אך יתהפך העולם לא יותר קרוב. מעדיף לקבל גרושים על כל אופ' ולא להתחיל להתפתל בהרחקות וגלגולים באמצע החודש.
3) כאשר מרחיקים רגל צריך כמובן לעלות בכמויות הכתובות. בדיוק לזה הותרתי 60-70% בטחונות פנויים. במצב כזה לעיתים רחוקות בלבד אני מקרב את הרגל הנגדית שהתקבולים מהקרוב משמשים למימון חלקי של הרחקת הרגל השנייה. אבל שוב, זה לעיתים רחוקות וממש משתדל לא לקרב רגליים.
4) אין לי כלל מוחלט לגבי מתי סוגר בהפסד לפי השינוי בשווי האופ'. לפעמים תנודות שבמצטבר קטנות יכולות להעיף שווי אופ' לשמיים. למשל אפשרי (וגם קרה) שהבורסה ירדה 3-4% ולמחרת עלתה 2% והנדנדה החדה נמשכה, אך אם בודקים שינוי שבועי התנודה הכלילית היא פחות מ- 2% למטה (נתונים אלו רק לשם הדוגמא)- רק הזינוק בסטיות תקן מטיס שווי האופ' לסטרטוספירה, ואילו ירידה של 2-3% במשך כמה ימים דווקא הייתה שוחקת שווי האופ' הרחוקות. לכן אני בודק כמה אני רחוק מהסטרייקים הכתובים שלי - צריך לדעת "למשש" את השוק ואת הפוזיציה. רק הניסיון מלמד.

איציק