היום אנו נתקלים בפעם הראשונה בבעיה העקרית של השוקת - לרובכם משעמם.
ישראמקו מכאן, גבעות משם, ואני מבקש ממכם להמתין ולא לבצע שום פעולה. מניות עושות
בתוך יומי עשרות אחוזים, וכאן מחכים לשחיקה של כמה שקלים.
אם זה נשמע מרגיז זו בטח לא היתה הכוונה שלי. בדיוק להיפך - כשמשקיעים מפסידים בשוקת זה קורה משום שהם השתעממו, דגדג באצבעות והם היו חייבים לבצע איזשהי פעולה. השוקת דורשת משמעת אולי יותר מכל אסטרטגיה אחרת, בדיוק משום שהיא כה קלה לביצוע ועל פניו אף לרווח.
חלק מליווי השוקת החודש יהיה פשוט לחזור ולומר - לא מבצעים, ממתינים. אגדיל ואומר שהיום כלל לא נבצע פעולה, משום שהדבר מנוגד לכללים שקבענו.

לשאלות שהעליתם:
שי - קרוב ל 80% מההון האישי שלי בבורסה מושקע בתחום הנגזרים. ה 20% הנותרים מפוזרים על מגוון רחב של מניות ותעודות סל, רובן לטווח ארוך.
נועם - אין הבדל בין כמויות גדולות לקטנות ברמת המקיע הפרטי. תמיד יהיה לך קונה/מוכר ל 100 אופציות במהלך שעה ולכן אין קושי. להבדיל צל שחקנים המצב שונה ומכיוון שהיקף הכתיבות הוא עשרות אלפים נאלצים לרוב לבצע קרוב יותר למדד בהן הסחירות גבוהה יותר.
תנודה חדה - עוד נגיע גם לזה אבל באופן כללי אם תיצמד לכללים ב 90% מהמקרים זה לא יהיה רלוונטי עבורך.
אע"פ שנראה לי שזה היה מובן, אדגיש: ההגנה תמיד קודמת למכירה. עדיף תנודה חדה בזמן שיש לך רק הגנה מאשר להיפך, מה גם שהבטחונות הם 1000 בלבד בניגוד לכתיבה לפני הגנה שאז (גם אם לפרק זמן קצר ביותר) הבטחונות קופצים.
אריק - מה שאתה אומר על פניו נכון. ניתן להתחיל באסטרטגיה עם הגנה מרחק 3 סטרייקים ואז לקרב ככל שמתקרב החודש הבעיה שמרבית האנשים מבחינה פסיכולוגית לא עושים כן. הם מותרים על קירוב ההנגה ומסתפקים בהגנה מרוחקת. שוקת "כשרה" כמו שאנו מנסים לעשות היא במרחק סטרייק אחד. ישנם שיקולים נוספים אך בשלב זה נימנע מהם.
יצחק - צודק בהחלט. תוקן.
דמי כיס- נכון ולא נכון. ברור שיש יתרון לכתיבה רחוקה אבל לא ניתן לנתח ככה אחוזים. הסיבה לכך שבאופציות הרחוקות שציינת (940) אולי השחיקה דרמטית (20%) אבל אז עלות הקניה-מכירה היא כבר דו-ספרתית, קרי אתה משלם שרות אחוזי עמלה מהתשואה. 50-60 זה טווח ראוי.