x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: לקחים מהפקיעה

לקחים מהפקיעה

1. השוק חזק מהשחקנים
    2. חובה להגיע לפקיעה עם מרווח בטחון של לכל הפחות 1.5% לכל כיוון
    3. מפת הפוזיציות-כבודה במקומה מונח, אבל ראה 1
    4. בפעמיים האחרונות הפקיעה היתה גבוהה ומייד אח"כ השוק החל להתממש- ייתכן וישנם שחקנים חזקים שמפת הפוזיציות שלהם בחודשיים האחרונים היתה בסטרייקים גבוהים יותר , והם דחפו למעלה.

Re: לקחים מהפקיעה

מסכים לגמרי מלבד 2.
    1.5% זה לא מספיק. אני הגעתי לפקיעה עם 1.7%, והיו לי תחושות אי נוחות.

בתחילה כשנחשפתי לכלי של מפת הפוזיציות חשבתי שגילתי את "הגביע הקדוש".

אך כנראה , למעשה ברור, כי זה רק אחד הכלים שיש ואינו חזות הכל.

בנוסף כנראה מספר משתתפים משתמשים בזה על מנת "להטעות" את יתרת המשתתפים, ברגעים האחרונים של המשחק, כל פעם ובהתאם לתנאים חיצוניים ששוררים משהו אחר מצליח. על כן בשום פנים ואופן לא ניתן להתיחס לזה כנתון של ראה וקדש.

ותמיד תשאר לנו הדילמה בכניסה לפקיעה כיצד לנהוג.

כאשר ערב הפקיעה המדד היה גבוה כל היום ולקראת סגירה עמד על 1130 נקודות. יכלנו לנשום עמוק לחסל בהפסד מינמאלי או לצפות שגם הפקיעה תגמר נמוך שהרי התהליך שכולנו ציפינו לו אכן מתרחש לנגד עיננו.

במצב כזה בעבר , היתי חותך מחצית, כאן החלטתי בעצם לחתוך רק 20% מהפסד פוטנציאלי (קנתי חוב של 1000 ש"ח בשלוש מאות וחמישים ש"ח).

על כן לדעתי במקרה כזה בעתיד, אני אחזור לכלל הבסיסי שלי לחתוך לפחות חצי.

ובוודאי שחייבים בראש ובראשונה להתחשב בשיקול של "חיסול התיק", דהינו במידה והתרחיש הגרוע יתקיים יחוסל התיק ברובו, אסור בתכלית האיסור לעמוד במצב כזה וחובה לצמצם את הפוזיציה כך שהסיכון הזה יצומצם. אסור להסתכל על הרווח הפוטנציאלי אלה על ההפסד הפוטנציאלי שעשוי למנוע מאיתנו את המשחק המהנה/מענה בשוק המעו"ף .

על כן אני להבא במצב כזה (כאשר ההפסד אינו מסכן את קיום התיק בלבד) אני סוגר לפחות מחצית הסיכון. גם במבט לאחור כאשר אני יודע מה התוצאה ברור לי כי בנתונים שראינו בשעה ארבע אחר הצהרים כאשר המדד ירד ל- 1130 , אמריקה דשדשה בחוזים , הדבר הנכון עדין היה להשאר לפחות "במחצית" הפוזיציה לפקיעה.

כך מקטינים הפסד פוטנציאלי במחצית יחד עם הקטנת הרווח העתידי.

כעת אני נזכר , כי בעצם התיקון האחרון של שחקן לקראת פקיעה היה נסיון לצימצום הפסדים במידה ותהיה עליה שהרי ביקש למכור פוט גבוהה קרוב לסטרייק.

השבוע היינו בשלב מסויים ברווח של 5-6 אחוזים.
    הלקח שלי הוא לא להמתין.
    אם ההבדל בין צל"ש לטר"ש קטן מדי אזי יש לקחת רווח.

בתקווה שכלנו נחכים ותהיה לנו שנת 2010 מלאת רווחים.
    Long

המסקנה שלי לאחר שתי הפקיעות האחרונות היא

לא להגיע לפקיעה בכלל......

ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
    בתחילה כשנחשפתי לכלי של מפת הפוזיציות חשבתי שגילתי את "הגביע הקדוש".

אך כנראה , למעשה ברור, כי זה רק אחד הכלים שיש ואינו חזות הכל.

בנוסף כנראה מספר משתתפים משתמשים בזה על מנת "להטעות" את יתרת המשתתפים, ברגעים האחרונים של המשחק, כל פעם ובהתאם לתנאים חיצוניים ששוררים משהו אחר מצליח. על כן בשום פנים ואופן לא ניתן להתיחס לזה כנתון של ראה וקדש.

ותמיד תשאר לנו הדילמה בכניסה לפקיעה כיצד לנהוג.
    מה לגבי שינויים במפת הפוזיציות בימים שלפני הפקיעה? האם שם אפשר לקבל רמזים לגבי
    העתיד לבוא?
    אני חושב שביום רביעי אפשר היה לראות סגירה של C1140 ופתיחה של C1150, מה שלא הצלחתי להבין זה האם כמות השינויים שבוצעו באמת מרמזים על חוסר אמונה של שחקנים בפקיעה נמוכה או שאלו היו סתם סגירות לפני פקיעה, ולכן לא הגבתי לנתון הזה.
    אני יודע שבפעם הבאה אני אתן יותר משקל לשינויים הנצפים במפה בימים שלפני הפקיעה
    במידה ואצטרך לתקן פוזיציה או להחליט האם לסגור.

כמה שאתה צודק...
    לגבי סעיף 2 , 2.5% זה בטחון כמעט בודאות, כי מעבר לזה זה פתיחה אנגלית ואין לשחקנם אינטרס בכך, כמובן שב-1.5% אפשר להרגיש דיי בנוח.
    מסקנתי, שכנראה מפת הפוזיציות יכולה גם להטעות, ואולי מס' השחקנים שרצו פקיעה גבוהה, ידם הייתה על העליונה, לעומת מרבית השחקנים שרצו פקיעה נמוכה יותר!?
    וחווינו זאת על בשרנו ב-2 הפקיעות האחרונות !
    שבוע טוב
    מאיר טל

ציטוט פורסם במקור על ידי RH2000
    1. השוק חזק מהשחקנים
    2. חובה להגיע לפקיעה עם מרווח בטחון של לכל הפחות 1.5% לכל כיוון
    3. מפת הפוזיציות-כבודה במקומה מונח, אבל ראה 1
    4. בפעמיים האחרונות הפקיעה היתה גבוהה ומייד אח"כ השוק החל להתממש- ייתכן וישנם שחקנים חזקים שמפת הפוזיציות שלהם בחודשיים האחרונים היתה בסטרייקים גבוהים יותר , והם דחפו למעלה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות