לכולם שלום,
אני מוכרח לומר מספר דברים:
1. זה לא ענין ברור מראש שאדם יגלה סודות מקצוע לכל מי שדורש. משה עושה זאת באופן גלוי, הוא לא מסתיר דבר, ונותן לנו תקווה לעתיד והכי חשוב מראה ומלמד את הדרך מההתחלה ועד הסוף. הוא לא מגלה טפח ומשאיר את היתר באפלה, הוא מגלה את הכל כך שכל אחד יוכל לבצע זאת ואף אחד לא יהיה תלותי בו. זו גדולה של ממש, כי זה מראה שהוא עושה זאת רק ממטרות חיובית הוא לא מחפש אגו ולא שליטה ולא תלות - הוא רוצה לשחרר אותנו לחופשי, ושנדע להבין כיצד לשרוד בתוך הגונגל הזה שנקרא מעוף.
2. אני לא מכיר את נועם, אבל נראה לי שעצם הרעיון להכנס לשרשור של אחרים, לזרוק פצצה, ליצור אש יש מאין - כל זה למה ומדוע? הסיבה היחידה שעולה בדעתי היא קנאה או פחד או רצון למנוע ממשה לתת לאחרים מהידע שלו - אולי יש מי שרואה במתן הידע לאחרים צרות עין ופחד על עצמו, ולאור העובדה שהוא ככל הנראה כבר מכיר את השיטה - ינסה למנוע מאחרים לדעת אותה. זה לא יפה. זו לא הדרך. במיוחד בגלל שיש מספיק לכולם, כל שיטה מתאימה לאנשים מסוימים ומאחר שאין שיטה מנצחת - כולן חשופות להפסד למעט ארביטראז', אז לא צריך לחשוש.
3. זה בכלל לא משנה אם יש מישהו שהכיר את השיטה קודם. מה הרלבנטיות? גם משה נשען על יוסף, והוא נשען על יעקב שנשען על יצחק שנשען על אברהם. אז מה? אם המטרה לעשות טוב לכולם - אז מבחינתי מי שהולך בדרך הזו הוא גם משה וגם יוסף וגם יעקב וגם יצחק וגם אברהם - הוא בעיני מייצג את כל התורה על רגל אחת. ואם הוא מחפש טובה לעצמו - הכבוד יברח ממנו כמו מאש והוא יפסיד הכל בסוף.
אני מכיר את משה מעבר להתכתבות בפורום, ואני יכול להגיד לכם שהוא אוהב לעזור בלי קשר לשום אינטרס. הוא עזר לי בלי לקבל מאומה. אני מאמין בדרך שלו וברצון שלו לסייע.
שבוע טוב לכולם