פורסם במקור על ידי
sun99
גיל , איני רואה כל סתירה בין השיקולים שהעלת לבין ליווי אסטרטגיה זו על ידי שחקן. אין סתירה, אבל אם מדובר בליווי ולא בעשייה (ואסביר בסוף את כוונתי)
מובן שזמנו של שחקן מוגבל, על כל המשתמע מכך. מסכים
בכל מקרה, לדעתי זו יכולה להיות האסטרטגיה הראשונה של כל חודש. יתכן ששחקן יחליט בשבוע מסויים כי שוקת כלשהי מאד מתאימה לאותו שבוע, אבל לאו דווקא כשיטה מקבילה לאסטרטגיות השבועיות
כאשר ממילא תמיד יש אסטרטגיה אחת אשר מכורך הנסיבות נמשכת אל שבוע הפקיעה. שוב, אולי שחקן ירצה לעשות שוקת כחלק מאותו חודש, אבל לא כמשהו קבוע
בכל מקרה , עדכון-תיקון השוקת מחוייב פעם בשבוע לערך.
יכולת העדכון והתיקון של שוקת מתאים גם לאנשים שאינם "יושבים על המסך" כל היום וממתינים לעדכון האסטרטגיה. לכן זה לדעתי מאד מתאים לרבים מאיתנו לעשות לבד, כי אין צורך בהרבה זמן מסך, אין צורך בניתוחים רבים מדי, ואין צורך בתיזמון מדוייק, ועל כן זו דרך טובה "להשתפשף" לבד.
לעניין הטעם בסיכון, שחקן יכול לנהל שוקת סולידית וכל אחד יכול לבצע התאמות על פי טעמו ותאוותו "לסיכון". זה בדיוק מה שאמרתי, שכל אחד יעשה לעצמו שוקת לפי מידותיו, אך האם לדעתך דומה ניהול שוקת רחבה מאד לשוקת צרה, האם תיזמון התיקונים וצורתם דומה ? לדעתי לא, וברגע ששחקן עושה שוקת מסויימת, אזי אלו שיעשו שינויים משמעותיים לאותה שוקת, יצטרכו גם לבצע תיקונים בתיזמון שונה ובצורה שונה
דווקא , כיוון שזו אסטרטגיה בססית חשוב לנו "כלומדים" לצפות במקצוען בפעולה. מסכים, אבל בדרך שונה כפי שאסביר בסעיף הבא
אני אישית היתי שמח לראות את שחקן מלווה שוקת ומובן כי בסופו של יום זו רק החלטה שלו. גם אני הייתי מאד אשמח במידה ושחקן ילווה / יעקוב אחר שוקת שמישהו מאיתנו יעשה וישרשר, בדגש על ליווי, וכוונתי בליווי זה ששחקן יתערב מידי פעם בשירשור, יגיב לתגובות שלנו, ינתח או יצדיק מהלכים נכונים או יסתור ויצביע על שגיאות בניהול השוקת - לזה אני קורא ליווי, וזה לדעתי מבורך ביותר מכיוון שבדרך זו אנו בעצם נבקש משחקן שיהיה מעין Coacher / מאמן, ונוכל ללמוד הרבה יותר, שזה בעיני כמו להגיד " אנחנו מנסים בכוחות עצמנו, משתדלים, מתאמצים, משקיעים מעצמנו, וממך מבקשים ליווי ותמיכה" ולא רק לבקש "קח אותנו ביד , ותן לנו עם כפית בפה"
יש לציין כי העץ של דמי כיס היה מצויין והציף על פני השטח לא מעט דילמות בעניין זה. אני 100% אתך בזה, וכבר ציינתי היכנשהו בעבר כי לדעתי אופיר הולך להיות סוחר אופציות מוצלח מאד