מתי פרק הבא???
מתי פרק הבא???
רונן שלום
האם אתה מקיים קורס ניתוח טכני בקרוב והיכן?
בתודה
רוני
הקורס יפתח תבחילת ינואר בסמינר הקיבוצים בתל אביב.פורסם במקור על ידי ron6462
הרשמה לקורס בפורום "קורסים".
פרטים נוספים ינתנו לנרשמים על ידי הנהלת האתר.
שבת שלום,
רונן
---
אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.
תודה על ההשקעה רונן!
תודה רבה![]()
הייתי רוצה לקבל פרטים נוספים על הקורס בסמינר הקיבוצים. תודה!
לצערי אינני מוסמך למסור פרטים כלשהם מטעם הנהלת האתר.פורסם במקור על ידי maxx1109
כל הפרטים ימסרו לאלו שנרשמו בקישור הזה על ידי מי שהוסמך לכך מטעם הנהלת האתר.
שבוע טוב,
רונן
---
אין לראות בנאמר משום המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. הכותב עשוי להחזיק בני"ע נשוא ההודעה.
מספר כללים בסיסיים בניהול תיק מנייתי:
פיזור - המפתח לניהול הסיכונים
העיקרון המוביל תמיד בבחירת מניות "עוגן" (כמו גם בכל שאר התיק) הוא הפיזור. לפחות 3 מניות "עוגן" ולא להשעין את כל התיק על מניה אחת בלבד.
עדיף לבחור מניות מסקטורים שונים (תקשורת, תשתיות, בריאות וכו').
איך לבנות תיק מאוזן?
תיק מנייתי מאוזן ויציב לטווח בינוני (עד שנה) יכיל 3 מניות עוגן (לדוגמא: "טבע",פועלים, בזק) עד 15% מסך כל התיק למניה, 5-6 מניות "עובדות" - מניות בעלות פוטנציאל עליה של 10-30% לטווח של שנה - עד 6%-10% מסך כל התיק למניה (לדוגמא: ישראמקו, אלרוב, כור, קמטק, סרגון). בנוסף, לא יותר מ-3 מניות בעלות סיכון/סיכוי גבוה (זרח לדוגמא) כששיעור כל מניה בתיק לא יעלה על 5% ובסה"כ מרכיב הסיכון הגבוה בתיק לא יעלה על 15%.
ניתן לשלב בתיק אג"חים ממשלתיים ותעודות סל מוטות מדד במקום חלק ממניות ה"עוגן" אך רצוי לא לערבב בתיק מנייתי גם מכשירים פיננסיים אחרים (קרנות נאמנות וכו') ולייחד להן תיק בנפרד.
המלצות כלליות -
- לא לגעת במה שלא מכירים ומבינים על בוריים את ההתנהגות ורמות הסיכון. מכשירים פיננסיים מחייבים הכרה והתמחות.[/*:m:3oi5quk9]
- לעולם אל תשקיע בבורסה סכומי כסף שאינך יכול להרשות לעצמך לאבדם ![/*:m:3oi5quk9]
- אם אין לך לפחות 100 אלף ש"ח עבור תיק מנייתי, אל תרכוש מניות. תתמקד בקרנות, אג"חים כתבי אופציה או בתעודות סל, עד שתצבור את הסכום הדרוש להתחיל תיק מנייתי.[/*:m:3oi5quk9]
- כל כניסה לפוזיציה מחייבת תכנון טקטיקת ההשקעה באותו נייר. יש להגדיר מראש מתי נכנסים (ולמה), מתי מחזקים (אם בכלל) מהו היעד הצפוי (אם ניתן להגדירו) ומהי נקודת היציאה במקרה של כישלון הטרייד או שינוי בכיוון (סטופ לוס). ללא תכנון - לא להכנס לפוזיציה.[/*:m:3oi5quk9]
---
שאפו על ההסבר רונן
אני חייב לציין שאני סוחר במשך שנתיים לפי מגמת הדשדוש
שומר בקובץ את כל מניות הדשדוש ובודק כלי ום אם יש פריצה או כיוון לפריצה
ובפריצה מעלה קונה
מניות מדשדשות מהתקופה האחרונה הם :
גיוון , פאנטק , CHKP , AUDC
CHKP 15%
AUDC 80%
גיוון קרוב ל 100 אחוז
פאנטק 50 אחוז
בהחלט שיטה מצויינת
אני משקיע סכומים קטנים במניות (פחות מ10K למנייה), רואה רווחים נאים ביחס להשקעות שלי. לפי דעתך, מה הסכום המינימאלי להשקעה במנייה כדי לראות רווח נאה אחרי 3+ חודשים?פורסם במקור על ידי mronen62