x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: הקמת קרן גידור - קצת רקע טכני מאחורי ההצעה

הקמת קרן גידור - קצת רקע טכני מאחורי ההצעה

היי,

כמי שהיה פעם בעסק של קרנות גידור, אני חושב שההצעות האלה שעולות פה לא לוקחות בחשבון את כל הפרמטרים:
    רק בנכמה נקודות:
    א. על פי החוק כל הצעה של מכשיר פיננסי מחויבת בתשקיף (מעל מספר ניצעים מסוים). כך שאם יחליט השחקן על הקמת קרן כזו, התהליך אינו פשוט והינו תהליך יקר. כמו כן בתהליך זה יצטרך השחקן לחשוף הכל על עצמו, החברה שלו וכו - אני לא בטוח שהוא מעונין
    ב. קרנות גידור בדרך כלל גובות אחוז מדמי הצלחה בנוסף לדמי ניהול. נכון שאם אנו מניחים שהשחקן ימשיך לעשות 10% כל שבוע זה לא רלוונטי - אבל צריך לקחת את זה בחשבון 2:20 זה לא מעט.
    ג. קרנות גידור נועלות את הכסף לתקופה כלשהי. האם כל אלו שהתחייבו לשים את הכסף מסוגלים להתחייב לנעול אותו ל-X זמן.
    ד. עוד לא דיברנו על סוגיות משפטיות אחרות שכולם קשורות להקמת הקרן ותפעולה.

בכל מקרה, הנקודה הבעייתית הינה א. הקמת קרן גידור הינה תהליך יקר וארוך. השוק אגב, לא כל כך אוהב את המכשיר הזה היום.

נקודה אחרונה: כמי שמתעסק בגיוסי כסף מהציבור הפער בין "ההתחייבות" לשים כסף לבין הפעולה עצמה הינו רב ביותר. אני לא בטוח שכל אלו "שהתחייבו" אנונימית אכן ישקיעו בסוף
    אם אתה לא יודע לקרוא את זה. אל תקנה את זה

Re: הקמת קרן גידור - קצת רקע טכני מאחורי ההצעה

חיים ,

אני משוכנע ששחקן מודע לכל הדברים שציינת ואף לעובדה שיידרש ממנו להשקיע בעצמו סכום נכבד לצורך הקמת הקרן ( כמדומני זו אחת מהמגבלות המונעות מכל אחד לבוא ולהקים קרן ) .

אגב , ישנו יתרון מסוים המושג בסגירת הכסף לתקופה , מפני שהוא מאפשר התייחסות שונה להשקעה מבחינת המיסוי .

האם לא קיימת מגבלה של מספר החברים/משקיעים בקרן גידור ?

כמדומני מדובר על מקסימום 35 איש / גופים
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

היי חברים,

מאד התרשמתי מדברי החברים פה באשר לקרן גידור,

חיים , אכן כל אשר ציינת מלבד עובדת התשקיף שאינו נדרש בבחינת הקמת קרן גידור בשונה מקרן נאמנות נכון ומדוייק.

הצעה זו באשר להקמת קרן גידור הועלתה לא מעט מבין המשתמשים במהלך השנה האחרונה ואף אני בעד צעד מסוג זה, והלוואי ושחקן יסכים להרים זאת בסופו של דבר, שהרי ניהול אסטרטגיות ע"י מנהל מקצועי הוא בבחינת השקעה ליגיטימית ואטרקטיבית בעיני רבים.

אכן , בכדי להוציא לפועל דבר כזה יש לשאת בעלויות לא מבוטלות ובבירוקרטיה רבה ולכן נשאלת השאלה אם בקשת המשתמשים הינה רצינית וכמו שחיים העלה בתגובתו, האם הפער בין אלו שרוצים לאלו שישימו כסף לא גדול.

גיל, אתה צודק באשר למס' השותפים בקרן , אכן עומד על מס' 35 החברים.

אשמח לתגובות מכל סוג בנושא

בברכה,

מורנו לירן , עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

בהקמת קרן גידור אין רגולציה, קרן גידור היא שותפות מוגבלת המצריכה רישום ברשם השותפויות (כל החברים מוגבלים מלבד מנהל הקרן שאינו מוגבל- בדרך כלל זו חברה לניהול השקעות). מספר החברים מוגבל ל 20 ולכן יש תתי שותפויות באותה שותפות על מנת להמנע מהגבלה זו (כמו במשרדי רואי חשבון, עורכי דין, אדריכלים וכו). ניתן ליצור את הקרן בעזרת חברה או בעזרת אגודה שיתופית, ולא דרך שותפות- קצת יותר מסובך (ויקר) מצריך הכנה מוקדמת לפני ההקמה

אין צורך לבצע תשקיף משום שלא מציעים ניירות ערך לציבור (מעל 35) אלא יש כאן התאגדות עצמית שלכשלעצמה אינה מהווה "הצעה" של תאגיד המציע את ניירותיו לציבור

קרן גידור צריכה רולינג ממס הכנסה בטרם תחל לפעול על מנת שלא תמוסה ההכנסה שלה מיסוי "מיגיעה אישית" או "מעסק" (44% בשנת 2010) אלא 20%-30% בהתאם לרולינג שיקבע

בדרך כלל קרן גידור מטילה הגבלות על ההשקעות בה (למשל לא להוציא כסף לפני x שנים, מינימום הפקדות וכו)
    לדעתי כיום אין רגולציה מיוחדת על קרנות גידור (בישראל) למרות שרשות ני"ע מנסה להטיל רגולציה כזו- היום אין בסמכותה לבצע זאת

אני מצטרף להסתיגות שהעלו כאן מקודם לפני, קרן גידור, כמו כל גוף גדול אחר, עם גדילתה מתקשה להשיא תשואות מצופות לאורך זמן.
    חלק גדול מהאנשים כאן רוצים "לעסוק במסחר" במו ידיהם, זה האתגר שלהם, זו המטרה שלהם ולא השקעה בקרן גידור

אם כולם מעוניינים ושחקן מוכן, , הוא יכול לפתוח חשבון השקעות פרטי, וכל אחד יכול להכניס לו כסף והוא ישקיע אותו בצורה מרוכזת (אם צריך פרטים- אנדב בשמחה) אין צורך להקים לצורך כך קרן גידור

כאחד, שהיה בעבר הלא רחוק בצד הרגולטיבי, אני יכול לומר בלב שלם שישנן מספיק דרכים להשקיע בצורה מרוכזת מבלי להכנס להוצאות מטורפות

האמת שאני לא הכי מבין בזה אבל הרעיון שלי הוא פשוט ליצור כוח בבורסה ויחד נוכל לעשות זאת אם מוסדיים יכולים לגייס אז אני חושב שגם אנחנו ביחד יכולים .העניין אצלי זה הביחד =כוח . לגבי החוקים איני מבין בזה .ואני לא מיתכון לסכומים באוויר אלא לכסף סמלי לכול משקיע שמבחינת שגר ושכח .תחשבו על זה כאל מיפעל חיים מתחילים בקטן ואחר כך זה גודל מעצמו .ואם נפסיד אז נפסיד גם זה קורה בחיים העניין הוא לא להפציץ סתם סכומים .ואני דרך אגב מאוד רציני

ניתן לרכוש קרן כל שהיא מפסידה מחב' השקעות בהסכם משותף (חלוקה באחוזי רווח פוטנציאליים לבית ההשקעות) ובניהולו של שחקן מעוף, יוריד עלויות הקמה וישאיר את שחקן כמנהל הקרן בהסכם חסוי בינו לחב' ההשקעות כמנהל הקרן או כסות כל שהיא שלא תחשוף זהותו. ובנוסף גם יגדיל פוטנציאל ביצוע לרעיון זה. הרעיון הוא שהתשתית החוקית קיימת, מתבססת על קרן נאמנות קייימת מבית השקעות שרק עוברת הסבה לאופציות וכל הבקרה הרגולטורית כוללת דיווחית קייימת. מציע את מגדל היות ונראה לי כחברה יציבה, לא רואה בעיה כל שהיא(בהסתמך על מוניטין וקשרי שחקן להובלת רעיון זה), כמובן שצריך הון ראשוני, כל השאר בהשקעה כמו כל קרן נאמנות שנסחרת בבורסה. (למה לשחוט פרה שאפשר לקנות 4 ק"ג פילה אצל הקצב?)
    בכדי להרויח מליון דולר, פשוט יש להתכופף ולהרים דולר אחד מליון פעם

ציטוט פורסם במקור על ידי מורנו לירן
    היי חברים,

מאד התרשמתי מדברי החברים פה באשר לקרן גידור,

חיים , אכן כל אשר ציינת מלבד עובדת התשקיף שאינו נדרש בבחינת הקמת קרן גידור בשונה מקרן נאמנות נכון ומדוייק.

הצעה זו באשר להקמת קרן גידור הועלתה לא מעט מבין המשתמשים במהלך השנה האחרונה ואף אני בעד צעד מסוג זה, והלוואי ושחקן יסכים להרים זאת בסופו של דבר, שהרי ניהול אסטרטגיות ע"י מנהל מקצועי הוא בבחינת השקעה ליגיטימית ואטרקטיבית בעיני רבים.

אכן , בכדי להוציא לפועל דבר כזה יש לשאת בעלויות לא מבוטלות ובבירוקרטיה רבה ולכן נשאלת השאלה אם בקשת המשתמשים הינה רצינית וכמו שחיים העלה בתגובתו, האם הפער בין אלו שרוצים לאלו שישימו כסף לא גדול.

גיל, אתה צודק באשר למס' השותפים בקרן , אכן עומד על מס' 35 החברים.

אשמח לתגובות מכל סוג בנושא

בברכה,

מורנו לירן , עו"ד
    מכיוון שקרן גידור דורשת כסף רב, ומוגבלת ל35 אנשים . אני מניח לאנשים כמוני (שאין להם כסף רב בכלל , אבל כן רוצים להשקיע) אין מה לחפש באופציה זאת
    שכן מטיבו של העניין ,שחקן יבחר ב35 האנשים שמוכנים להשקיע הכי הרבה כסף (משיקולים כלכליים נטו) .

אין "כלי כלכלי" אחר שיתן פתרון למצב ? תיק ששחקן ינהל איך שבא לו וכל אחד יוכל לשים שם סכום בלי הגבלה על כמות האנשים או סכום הכסף (החל ממינמום הגיוני מסויים) ?

היי אופס,

למיטב ידיעתי עקב הדרישה העצומה מצד המשתמשים ליצירת כלי השקעה בידי שחקן , נעשית בחינה של הנושא גם כן.

שוב אציין כי הדבר תלוי בהיענות הרצינית מצד המשתמשים ובאמיתות רצינותם בפועל.

אתה מוזמן לפתוח נושא חדש ולהציג את הצעתך בצורה מעט יותר מפורטת בפני שאר החברים.
    אנו נשקול בכובד ראש כל הצעה ונשתף אתכם בהשלכותיה בכל רובד ורובד.

בברכה,

לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

ממה שאני מכיר אם מוציאים תשקיף אז ניתן להציע את הקרן ליותר מ-35 ניצעים.

אגב, נשוא המיסוי הוא באמת דבר מסובך, ובכלל כל התפעול של כזו קרן גידור.
    אם אתה לא יודע לקרוא את זה. אל תקנה את זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות