ציטוט פורסם במקור על ידי yc5000
היי רון

1. בהמשך למה שנאמר על מחסור בשורות - אני אישית הייתי מעדיף שבטבלת התיקונים יהיו יותר שורות (למשל 17 כמו בטבלה הראשונה יהיה נחמד, או לחילופין לחלק את תוספת השורות בין הטבלה העליונה לתחתונה). נכון שאז לא הכל יכנס במסך אחד ויהיה צריך לעשות scroll, לי אישית זה עדיין יותר נוח, אבל זה רק אני.
2. איטיות - האקסל מעט איטי גם בעבודה שוטפת כאשר מוסיפים/משנים שדות (אני מניח שבגרסא החדשה המוד הידני אמור לפתור את הבעייה) ובמיוחד בעדכון נתוני מחירים (אני בד"כ עושה מביזפורטל, לא יודע אם זה גם באורדרנט). נראה שכאשר יש יותר שורות באסטרטגיה העדכון לוקח יותר זמן. כל מה שאמרתי נכון לגירסא הקודמת Maof2
3. תודה על הכל, אחלה כלי שבעולם.
**
האמת לא ברור לי למה אתה צריך כל כך הרבה שורות לתיקונים. עושים תיקון ומעבירים למעלה. הרי תמיד תרצה לראות את השפעת התיקון על המצב העכשוי של הפוזיציה ואין טעם לצבור כמה סטים שונים של תיקונים. תפעל לפי הכללים שרשמתי בפוסט מוקדם יותר באשכול. אם לי אין בעיה לא צריכה להיות בעיה לכם.

איטיות במצב אוטומטי- נכון והבעיה קצת הוחרפה בקובץ החדש שתומך ב-4 אסטרטגיות. הבעיה העיקרית נובעת מגליון EVENTS המחשב בטחונות. יש שם 44 פונקציות מובנות לכל אסטרטגיה וכ"א עושה בדיקה על אוליי 6-10 B&S, כך שמדובר באלפי נוסחרות B&S. אני אשפר את המהירות במידה ניכרת בגירסא הבאה ע"י ביטול גליון התרחישים ויצירת פונקציית על אחת לכל אסטרטגיה שתעבוד יותר קשה אבל בסה"כ תחסוך זמן ניכר. עוד דבר שתורם לאיטיות היחסית זה חישוב הדלתא והתטא של כל אסטרטגיה שבעצם מחושב כמו שצריך על ס.ת. גלומה. חישוב ס.ת. גלומה שמבוצע בדרך של ניסוי וטעיה לוקח מעט זמן. ברם הדיוק בחישוב מתבזבז לגבי מי שעובד רק באופציית ביזפורטל בה המחירים של האופציות והמדד מימלא לא מסונכרנים בשעות המסחר-ולכן בגירסא הבאה הנוסחא תחושב במצב ביזפורטל על ס.ת. קבועה בורסה.

עוד דבר בקשר למהירות- שימוש מושכל בכפתור רכז פוזיציה ישפר את המהירות של חישוב הבטחונות כי יהיו פחות שורות לחישוב.

לגבי איטיות הקריאה מביזפורטל-בגירסא העכשוווית זה דיי מהיר, לאחר ששופר הקוד.

תודה על ההערות.