דורון וארז שלום,
ראשית , מכבד מאוד את דעתכם, דעתו של כל משתתף בפורום לגיטימית כדעתי ולהיפך, בסופו של דבר המשקיע אחראי למעשיו ויתחשב בכל הדעות והנתונים.

ברצוני להעלות 2 נקודות במסגרת דעתי או אם תרצו לדיון:
א. אם יהיה הסדר כולם יחטפו - אמרתם, השאלה אם יהיה הסדר עוד שנתיים לדוגמא, ובסידרה קצרה יותר עד הגעת ההסדר אני יכול לקבל כבר פירעון חלקי אחד או שניים , האין זה עדיף? ההנחה שב 2010 פישמן יוכל לשלם. אם הנחה זו נכונה, הרי בסידרה ח' בדצמבר 2010 מקבלים 25% מהקרן ובסידרה ד' בפברואר 2010 מקבלים 20% מהקרן. זה לדעתי נותן יתרון. סידרה ו' מתחילה לשלם רק ב 2015.
ב. התפיסה הנשמעת מפי רבים מהציבור וכן מפי רבים מהמומחים (ואני שייך לציבור), היא שמוטב לקנות את הסידרה הזולה כדי שבהסדר ניפגע פחות או נרוויח יותר. תפיסה זו לדעתי יכולה להיות שגויה.
אני מבין שתפיסה זו מבוססת על הסדר אפריקה, שם איחדו את כל הסדרות (למעט ט') ולפיכך כולם (או רובם) רואים זאת כמודל להסדר, מי אמר שכך צריך להיות? לדעתי דווקא צריך לשקלל את המח"מ בהסדר כך שמידת הפגיעה / הרווח (תלוי מתי קנית ובאיזה מחיר) תהיה שווה / פרופורציונאלית.
אגב, גם בהסדר אפריקה, שכידוע לא הסתיים עדיין, מחזיקי הסדרות הקצרות יותר (ולא רק ט' הנפרדת אלא גם האחרות), טוענים על קיפוחם בעניין זה.

עד כאן דעתי ואשמח מאוד לתגובתכם.

יום טוב.