x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: זקוק לעזרה דחופה

זקוק לעזרה דחופה

שלום לשחקן המעוף,
    יש לי שאלה אישית , ואני מקווה שאוכל לקבל עזרה.
    מנהל תיקים הפסיד לי כ 450000 ש"ח :( במיסחר באופציות במהלך החודשים 7-8-9 /2009.
    אני חושד שהוא עקץ אותי ולמעשה גנב את כספי, הוא טוען כי לא ניתן לעקוץ במיסחר באופציות.
    ידוע לי כי הוא ניהל תיקים דרך בית מיסחר ודרך בנק.

האם הוא צודק?
    ברצוני להדגיש כי בדיעבד אני יודע כי כל ההיתנהלות מולו הייתה בעייתית, אני פשוט הייתי עיוור.

אני לא מוסר פרטים מזהים על מנהל התיקים מטעמים ברורים.

תודה

Re: זקוק לעזרה דחופה

אינני מתיימר לענות לך במקום שחקן אבל מה שאני כן יכול לומר לך שלהפסיד באופציות לא צריך לעבור שלשה חודשים אפשר לעשות את זה גם תוך חודש וגם סכום יותר גדול מזה

ציטוט פורסם במקור על ידי mosheb100
    שלום לשחקן המעוף,
    יש לי שאלה אישית , ואני מקווה שאוכל לקבל עזרה.
    מנהל תיקים הפסיד לי כ 450000 ש"ח :( במיסחר באופציות במהלך החודשים 7-8-9 /2009.
    אני חושד שהוא עקץ אותי ולמעשה גנב את כספי, הוא טוען כי לא ניתן לעקוץ במיסחר באופציות.
    ידוע לי כי הוא ניהל תיקים דרך בית מיסחר ודרך בנק.

האם הוא צודק?
    ברצוני להדגיש כי בדיעבד אני יודע כי כל ההיתנהלות מולו הייתה בעייתית, אני פשוט הייתי עיוור.

אני לא מוסר פרטים מזהים על מנהל התיקים מטעמים ברורים.

תודה
    שלום למשה,
    אינני עונה במקום שחקן מעוף, אבל חשבתי לבקש קצת יותר פרטים על הנושא:
    1. האם לאותו מנהל תיקים או חברה יש רשיון , ניתן לבדוק זאת בקישור הבא:
    http://www.isa.gov.il/Default.aspx?Site=MAIN&ID=-13
    2. האם היה ביניכם הסכם ניהול תיקים
    3. האם נתת לו הרשאה לפעילות באופציות
    4. האם הגדרתם את רמת הסיכון המקסימלית בתיק (בד"כ חלוקה באחוזים בין השקעות באג"ח לעומת מניות, וכו')
    5. האם זה היה חשבון בבנק על שמך, או חשבון POOL בנאמנות אצל חבר בורסה, או שזה סתם היה חשבון כלשהו על שם מנהל התיקים או מישהו אחר.
    6. האם יש באפשרותך לקבל פירוט מלא של העסקאות בגין אותה תקופה

תשובות לשאלות ששאלתי יכולות לעזור לי להבין קצת יותר מה יכול היה לקרות שם.
    מעבר לכך, אין שום בעיה להפסיד 450,000 ש"ח בשלושה חודשים, אפשר אפילו בחודש.
    ובנוסף, אין דבר כזה שלא ניתן לעקוץ באופציות, זה אולי יותר מורכב, יותר מסובך, אבל אם אני מסוגל לחשוב על דרך לעקוץ, סביר שמנהל תיקים עם נסיון בשוק ההון יכול גם יכול (לא אפרט כאן איך ניתן, לא רוצה לתת חו"ח למישהו רעיונות לא טובים) - אבל לדעתי הרבה יותר קל להפסיד הרבה כסף מאשר לעקוץ (בשביל לעקוץ צריך תיחכום, בשביל להפסיד צריך רק עשר אצבעות ומקלדת)

בברכה
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

שלום לגיל,
    למנהל התיקים יש רשיון, בדקתי באתר של הרשות לניירות ערך. בעבר הוא ניקנס על ידי הרשות לניירות ערך (בדיעבד אני יודע זאת, לצערי) על ניהול לא תקין של צורכי הלקחות, מעקב אחר הוראות של לקוחות וכ"ו.

יש הסכם לניהול תיקים שהיה אמור להגביל את הסיכון ל 10% משווי התיק, בדיעבד הוא החתים אותי על ניסוח פתלתל שלמעשה המיסחר באופציות בתיק היה עם סיכון של 100%.

נתתי לו הרשאה לסחור באופציות, כאשר מסחינתי אסור היה לסכן יותר מ 10% משווי התיק.

מבחינתי הגדרתי את רמת הסיכון בתיק ל 10%, מבחינתו רמת הסיכון הייתה 100%.

החשבון היה באחד מבתי ההשקעות, כאשר לפני כניסתו של מנהל התיקים התיק היה 70% אג"ח ו 30% מניות, הכל ניסחר בחו"ל. למעשה גם האג"חים וגם המניות נימכרו מכיוון שהוא גרם למינוס אדיר בחשבון, כלומר זה נחצ עליי כרעם ביום בהיר.

יש באפשרותי לקבל את כל התנועות שנעשו. למעשה עד היום לא ברור מה מנהל התיקים עשה או לא עשה בתיק שלי בחודשים הללו. מנהל התיקים טוען כי הוא עשה טעויות בניהול וכל לקוחותיו הפסידו, כולל הוא עצמו.

אני רוצה להדגיש כי לא היה לי מושג באופציות קודם לכן.

בברכה
    משה

ראשית צר לי על הפסדייך, אני מתאר לעצמי שעבדת קשה עבור כל שקל ואני בטוח שאתה ומשפחתך הייתם מוצאים שימושים רבים וטובים לכסף הזה.
    עניינית, מדובר בעובדות ובמשוואה הבלתי נמנעת של סיכון-סיכוי.
    המצב שתיארת: "מבחינתי הגדרתי את רמת הסיכון בתיק ל 10%, מבחינתו רמת הסיכון הייתה 100%" הוא מצב של עמימות, עמימות שהחוק מונע באמצעות חיובו של מחזיק רישיון לפעול תחת הסכם בכתב.
    אם הבנתי נכון, חתמתם על הסכם של חשיפת עד 10% מהתיק לנגזרים.
    בהמשך אמנם הסכמת לחשיפה של התיק כולו למסחר עם סיכון גבוה בנגזרים, אך אתה מציין שעשית זאת בדיעבד, לאחר ההפסד בפועל.
    אם כך הם פני הדברים, ויש בידך מסמך עם תאריך מאוחר מתאריך המסחר ההפסדי (הזמן את פירוט הפעולות), הרי תוכל לתבוע את אותו מנהל תיקים על שפעל בניגוד לרצונך.
    ברור שאילו היית מסכים ביודעין לסיכון הגבוה מתוך ציפייה לרווח גבוה, לא היית יכול להלין אלא על עצמך.
    לסיום יש לי נחמה פורתא עבורך: אנשים רבים מאד הפסידו סכומים עצומים
    במסחר בנגזרים גם ללא "עזרת" מנהל תיקים.
    הם אוכלים את עצמם, בעוד אתה יכול לפחות להאשים מישהו אחר ואולי אף להחזיר את הכסף או חלקו, ממנהל התיקים או מהביטוח שלו.
    בהצלחה

לצערי במצב שתארת, לפי מיטב הבנתי, אין הרבה מה לעשות אלא לעצור ולא להמשיך.
    במעוף אפשר בקלות להפסיד וזה לא קשור לעקיצה.
    מצטער שאינני יכול לעזור לך יותר.
    בהצלחה בהמשך הדרך.

תודה לכל המגיבים.

מיספר הבהרות,
    1) ביודעין לא הייתי מאשר לעולם סיכון של 100% של התיק. התיק במקור היה 70% אג"ח.
    סיכמנו על 10% סיכון לכל היותר. מנהל התיקים החתים אותי על ניסוח פתלתל (המגביל את ההשקעה במניות ל 10% אך לא מגביל את האופציות. דבר שהוא לא הגיוני לחלוטין) שאיפשר לו לסכן 100%.
    2) העובדה שהפעילות שלו גרמה לי למינוס גדול שחייב אותי למקור את כל ההשקעה אפילו באג"ח, מעידה כי סיכונים כאילו לא היו צפויים על ידי. תמיד השארתי מזומן של עד 10% משווי התיק.
    3) ההיתנהלות של מנהל התיקים תוך כדי הפעילות (בדיעבד שמתי לב לכך) ואח"כ הייתה יותר מחשודה. למשל הוא לא ענה למיילים שבהם היתבקש לימסור פרטים מדוייקים על רמות הסיכון של התיק.
    4) תפסתי אותו בשקר מיספר פעמים.

כל הנ"ל ועוד , מובילים אותי למסקנה שהוא עקץ אותי. לטענתו של מנהל התיקים לא ניתן לעקוץ במיסחר באופציות.

ולכן אני חוזר לשאלה הבסיסית, האם ניתן לעקוץ? ואם כן מה עליי לדרוש/לבקש כדי לאמת זאת?

בברכה
    משה

משה,

1. אפשר לעקוץ. אין מצב שאפרט כאן איך ניתן לבצע ולו גם ברמז, אבל אפשר.
    2. מציע לך לפנות לעו"ד שיש לו הבנה טובה בשוק ההון, ובאם הוא מבין באופציות באפשרותו לבחון את תדפיס הפעילות בתיק שלך ולעלות על חשד לעקיצות באם היו.
    3. אם אכן עולה חשד לעקיצות, מציע לפנות למשטרה , לאותם גורמים שעוסקים בעבירות כלכליות ולאפשר להם לחקור את העניין.

למרות שההפסד שציינת אכן משמעותי מאד, וכואב לי לשמוע על כך, אל תבקש שיסבירו לך כיצד ניתן לעקוץ באופציות - כי כמוני גם אחרים שמבינים מספיק כדי לחשוב על אפשרות שכזו, סבורני כי לא ירצו לפרסמה ברבים - מציע לך לחפש בנוסף לעניין העקיצה גם עוד דרכים חוקיות לקבל פיצוי על ההפסד, כגון: רשלנות מקצועית, הפרת אמון וכו'.

לא שולל על הסף אפשרות לעקיצה, אבל גם אם לא הייתה כזו, עדיין המקרה שציינת מעורר תהיות לא מעטות השוות בחינה ע"י מקצוען בתחום המשפט והפיננסים.

משה,

עכשיו, כשאני יודע מי אתה, ואילו לא היית אותו משה בוכריס שאני זוכר לא היה סיכוי שתענה נכון על מה ששאלתי אותך בפרטי, אני אנסה אף יותר לעזור לך.

שלחתי לך הודעה בפרטי, אשר לצערי עדיין תקועה בהודעות יוצאות, אז תמתין קצת עד שתקבל אותה או לחילופין שלח לי בפרטי את הנייד שלך ואצור אתך קשר.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות