לילה טוב,
אני דווקא רוצה להתייחס לדבריו של ציקו בראשית דברי ואח"כ כמובן לחזק את ידו של "שחקן".
לדעתי חשוב מאד שתהינה דעות שונות וספקות לגבי כל דבר וכך גם בחיים,יחד עם זאת, מאד לא מצא חן בעיני צורת הייתחסות שלך,ציקו, לפועלו של "שחקן". כתבת פעמיים שהאסטרטגיה נכשלה מכיוון שמטרתה "להרוויח" כל שבוע 10%!!! מה פתאום? "שחקן" או מישהו אחר התחייב ל10% כל שבוע? אני מכיר את פועלו של שחקן עוד מלפני הקמת האתר {הייתי מקבל במייל כל יום ראשון את הסקירה}.נראה לך רציני שמישהו "התחייב" לתשואה מסויימת בשוק ההון {כן יש כמה כאלו ואנחנו גם קוראים עליהם בעיתונות,לא}. כל מה "ששחקן" מבקש זה בהגעה לרווח של 10% באסטרטגיה לממש ולא בגלל שהיא לא יכולה להשיג יותר אלה מסיבות,שאם יורשה לי, הינם של חינוך בעיקר ופעילות במסגרת "נוקשה" בשוק ,אחרת פעם תעשה יותר אבל יותר פעמים אני מאמין תעשה גם פחות . יתרה מכך ,"שחקן" אמר לו פעם שהיו גם הפסדים בדרך ותאמין לי מניסיוני הלא קצר בתחום שלומדים יותר מהפסדים מאשר רווחים!!!
לא הגיוני לצפות שכל פעילות תניב רווח ולכן תמיד שוקלים סיכוי מול סיכון .מי שמגדיר כך הצלחה אזי נדון לכישלון מראש."שחקן" אומר לאורך כל הדרך שצריך להסתכל על תוחלת הרווח לאורך זמן.
שלא תבין אותי לא נכון {גם האחרים כמובן},אני מאד בעד השיח הפתוח ומקפיד לקרוא גם את התגובות שכביכול מטילות ספק בדעתו של השחקן ביתר תשומת לב כי אינני מזלזל באף אחד ומכולם יש מה ללמוד ואשמח עם תמשיך להגיב בצורה עינינית ומכובדת.
"שחקן", אני חושב שאם כל הכבוד,ויש כבוד , צריך להפנים שהאתר הזה שקיים רק בזכותך שינה פניו בתקופה האחרונה ויש לזה מחיר כמובן. אני עוקב אחרי הפעילות זמן רב ואני חושב שהצטרפו המון חברים מצויינים עם ידע רב,יכולת להעניק והרבה רצון טוב. יחד עם זאת אי אפשר לצפות כ"כ הרבה משתתפים {קראתי במקום מסוים מעל 10000} שכולם יהיו לפי המידות שלך או של חברים אחרים.
כמו שכבר נאמר,כולנו ילדים גדולים ואחראים ב100% לפעילות שלנו בטח בתחום הכספים.
במידה וישנם אנשים הפועלים ע"פ נורמות שונות הם צריכים להיות אחראים לפועלם,בטח כאשר מחוברים למחשב ,ונותנים פקודות מכירה/קניה בשוק ההון.
אני מבין את הכאב שלך לגבי אותם אלו שהפסידו מכיוון ששמעו לעצתו של מישהו אחר לגבי האסטרטגיה שלך. אני רק מקווה שזה יהיה חלק "שכר הלימוד" שלהם {הרי כבר הסכמנו שבשוק מפסידים לפעמים}.
לגבי העתיד, בטוח יהיו עוד כאלו שיפגעו מפעילות כזו או אחרת ולכן אני חושב שגם אתה לא תצליח למנוע הפסדים מכאלו. אני רק מקווה שלכולנו סך הרווחים יהיה גדול מסך ההפסדים .
גילוי נאות,מעולם לא ביצעתי את האסטרטגיה של "שחקן" כי אני לא מרגיש מספיק "טוב" בתחום של הנגזרים {אני כן לפעמים קונה פה שם אופציה כ"גידור" לפוזיציה בני"ע }יחד עם זאת אני מקפיד לעקוב ברמה יומית בכדי להבין את הפעילות וכיווני השוק וכמובן בכדי "לספוג" את חוכמתו וראיית השוק שלו במגוון התחומים בשוק ההון.אני כן מאד פעיל בתחום של ני"ע גם בארץ ובעיקר בחו"ל.
בהצלחה לכולנו
לילה טוב