x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: הבהרות בקשר לשער האגח וערכו המתואם בימי אקס עבור קופון/קרן.

הבהרות בקשר לשער האגח וערכו המתואם בימי אקס עבור קופון/קרן.

רם ,(או כל אחד אחר): אשמח אם תעשה לי קצת סדר בבלגן כי יש לי כמה אגחים שאמורים לקבל פדיון ואני מנסה להבין איך אמור להיראות שער האגח בתקופה זו.

אשתמש בדוגמא:
    אאורה
    אג ג - אגח להמרה, למרות שזה לא משנה לדיון, נדמה לי - בתאריך 30/11 הוא נתן 22.5% פדיון וריבית כלשהי.
    על פי נתוני אתר הבורסה, ביום הקום 'שער נעילה מתואם' סגר ב 79.90 ואילו 'שער נעילה באגורות' סגר ב 104.9.
    למחרת, יום האקס, 'שער נעילה מתואם' סגר ב 80.3 ואילו 'שער נעילה באגורות' סגר גם כן ב 80.3.

השאלות שלי:
    1) האם אחד משני השערים האילו הוא בעצם הערך המתואם? אם כן, האם הבורסה מתקנת אוטומטית את הערך המתואם?
    2) האם נכון לומר שבפועל - כך זה נראה על פי הדוגמה הזו - לא היה תיקון בשער האגח עצמו? התיקון הוא אך ורק בערך המתואם.
    3) האם זה משנה אם זה אגח סטרייט או אגח להמרה?
    4) האם כשמקבלים רק קופון, ובהנחה שהתשובה ל 2 היא חיובית, אז יהיה תיקון רק בערך המתואם? לדוגמא, אם אני אמור לקבל 6% קופון, אז ביום האקס איפה זה מתבטא? בירידה בשער האגח? בערך המתואם?
    5) ללא שום קשר: אם יש לי 10000 יחידות מאגח מסוים ואני מקבל פדיון של 25%, אז ביום הפדיון אני אראה בתיק שלי מעכשיו רק 7500 יחידות?

תודה מראש, אסף.

Re: הבהרות בקשר לשער האגח וערכו המתואם בימי אקס עבור קופון/קרן.

לאורך כל חיי שלאגח (או נייר ערך אחר)מחושבים 2 שערים:
    1-רגיל
    2-מתואם - שלוקח בחשבון אירועים כספים כגון ריבית או דיבידנד.לכן במקרה זה תיקון שער היה מ 104.9 ל 79.9 שהפך ליהות בסיס של יום למחרת. יום למחרת אגח עלה מ 79.9 ל 80.3.
    לא נראה לי שיש הבדל בין אגח סטרייט לאגח להמרה.
    תשובה לשאלה אחרונה - כן.

תודה על התשובה והבהרה סופית:
    כלומר, אין שינוי, (קיצוני, אם להגדיר זאת ככה, בהתאם לגובה הריבית/קרן), בשער הרגיל של האגח שאנו רואים כשאנחנו באים לסחור בנייר, נכון?

אסף.

אסף ידידי,
    כל כך הרבה שאלות ביחד?
    תן משהו גם לאחרים...

להלן תשובותי:
    אג"ח ג' של אאורה הוא באמת חריג: אג"ח זה נתן ריבית של 3 שנים ביחד ובסה"כ 22.5% ריבית במכה אחת. זו הסיבה ל"צניחה החריפה" במחיר ביום האקס. אני מדגיש, הוא נתן ריבית 22.5% ולא פדיון!
    התיקון בקבלת ריבית מבוצע גם בערך המתואם וגם בערכי המסחר.
    לעניין זה אין הבדל בין אג"ח קונצרני לאג"ח להמרה.
    ולסעיף אחרון,כמו שאמר אורי=כן, שהרי מה שניפדה נמחק.

שבוע טוב

תודה לכולם!!!

רם,
    שוב יש לי נושא לא פתור כאן... מצטער על הנודניקיות, אבל מה שאמרת לא מסתדר לי עם הדוגמא של אאורה.
    נראה לי שמה שמבלבל אותי זה אחוז השינוי בשער האגח על פי נתוני הבורסה:
    המחיר של האגח אכן צנח מ - 104.9 ל 80.3 ביום האקס אבל זה לא מתבטא בשינוי באחוזים של שער האגח מבחינת סוף יום. כלומר, ביום הקום, האגח נסגר בשער 0.47%-, וביום האקס הוא נסגר בעליה של 0.5%.
    מה שאני ציפיתי הוא שהתיקון יתבטא גם באחוז השינוי, למרות שזה לא היה נשמע לי הגיוני...

ואין כמו דוגמא של טאואר כדי להבהיר זאת סופית:
    אם יש לי אגח טאואר ה בשווי של 10000 ש"ח, ואני אמור לקבל 8% ריבית ב - 31/12/09 ויום האקס הוא 20/12, אז זה לא אומר שביום האקס יירדו לי 800 שקל משווי האגח, נכון?
    אל תגיד לי שכן, כי אז איך אתה מסביר את הנתונים באאורה?

תודה, אסף.

אסף,
    אתן לך דוגמא:
    טאואר
    שלך נניח נסחר בשער 100 וזה מחירו בסוף יום המסחר של יום הקום (ויש לך 10,000 כאלה, סה"כ השווי 10,000 ש"ח, אבל זה לא חשוב).
    אבל הפארי 110.
    מקבלים 8% מהפארי , כלומר תקבל על כל 1 ע.נ 8.8 א"ג (8% מ 110).
    לכן, ביום האקס יהיה שער הבסיס אוטומטית 91.2 א"ג. ומפה מתחיל המסחר.
    האם הובן?

הובן בשעה טובה ובא לציון גואל...
    תודה על הסבלנות ושיהיה לכולנו שבוע טוב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות