דמקה (וכולם). אם הגענו לסיפורים אישים, אז זו נקודת המבט שלי:
חזרתי לבורסה אחרי שלא נגעתי במניות מאז 1993, כשהפסדתי (כמו חצי עם ישראל בתקופה ההיא) בערך חצי ממתנות החתונה שלנו. חזרתי לאחר שהתפנה לי סכום כסף, שלא נועד לשום מטרה ספציפית. לא שבגלל זה בא לי להפסיד אותו. אבל אני יכול להרשות לעצמי לשחק איתו.
חזרתי כמו כל עמך עיוור, שמסתנוור מגלובס, טוקבקים, וכו'. הרווחתי בתעודות סל על נדל"ן. כל יום הנדל"ן עלה והלב נהיה גס ברווחים של 1000-2000 ש"ח ביום.
אשתי (החכמה) שתחייה, אמרה לי - תוציא את הרווחים. והיו רווחים מדהימים. אבל אני, הגאון, כמובן שלא הקשבתי לה (אויינק אווינק). ואז באאפריקה ישראל, והנדל"ן צנח, ורוב הרווחים הלכו. מזל שהיה לי שכל לצאת לפני שנמסו לגמרי.
מסקנה ראשונה: לא צריך אופציות כדי לעשות שטויות. שטויות אפשר לעשות חופשי בכל דבר. אופציות או מניות, זה רק כלי. מה שחשוב זה לעבוד עם שכל.
הבנתי שצריך להבין במה שעושים. קניתי ספרים. התוודעתי לאתר הזה שפתח לי עולמות חדשים. ההפסד של הרווח נתן לי גם נקודת מבט נוספת:
מסקנה שניה: הצנע לכת. גם כמה אלפי שקלים בחודש, זה המון המון המון. לא צריך להרוויח הכל בחודש אחד. החודשים לא נגמרים.
הצ'ט יכול לבלבל אנשים, והוא גם עושה את זה. כל אחד מרוויח 300% פה ו 400% שם. עבדתי המון על משמעת עצמית. ואני חושב שזה המפתח להצלחה. וגם נראה לי שלך דמקה יש את זה. בגלל שאתה נותן כבוד לכסף. למרות שהצ'ט אצלי פתוח (מחכים לשחקן), אני מתעלם לגמרי מכל ההתלהבות עלמדיגוס, רציו, טאוואר וחבריהם. בחיים אני לא אשים שם שקל, גם אם יעלו 500% ביומיים.
מסקנה שלישית: משמעת עצמית, ועוד פעם משמעת עצמית, ופעם שלישית, משמעת עצמית. שכולם ירוויחו מסביב, ושיהיה להם לבריאות. הצמד לכללים שלך והתעלם מ"לחץ חברתי".
בעצת שחקן, קניתי שורט על נדל"ן כשנדל"ן היה באזור 280. אני בהחלט לא בא לשחקן בשום טענה. ממש לא. הוא עושה את המקסימום למען כולם ובהתנדבות. ולאחר הצהרה זו, נדל"ן היום נמצא על 297. ובטח שחקן צודק. זה גם ירד מתישהו. אבל מכיוון שלמדתי משהו בנתיים, חתכתי הרבה קודם. לא מצטער על זה.
מסקנה רביעית: להיות חכם זה גם לדעת לחתוך הפסדים.
אני בהחלט בעד לעשות את האסטרטגיות של שחקן. אבל לא צריך לעשות אותה 4 פעמים. פעם אחת זה גם בסדר. שחקן אולי מבין פי 10 מאיתנו. אבל הוא לא קוסם ולא אלוהים. ואפילו שהבורסה מנופחת וצריכה לרדת, שום שחקן לא יכול לעצור עדר ג'אמוסים שמסתער על הבנקים וקונה תעודות סל 25.
מסקנה חמישית: לא לסמוך באופן עיוור על אף אחד. גם לא על שחקן.
אני כן מסכים עם אפריים שגם באופציות צריך לחתוך, ושיפוץ של אסטרטגיה יכולה להחשב לפעמים סגירה ובניה מחדש (תחת לחץ). לכן, מי שעקב אחרי הדיון הענק בעניין השוקת הרחבה, ראה שלא חששתי לחתוך את C1180 כשהגיע הרגע, ולמכור במקומו C1200, למרות שזה הוריד את הרווח באופן משמעותי. וגם אם היה מוביל להפסד, עדיין היה צריך לעשות זאת.
למדתי את נושא האופציות. בהתחלה לבד, וגם בקורס. המסקנה שלי שאופציות זה דבר מעולה. לא בגלל פוטנציאל רווח מטורף. לא מחפש את זה. מחפש צנוע ובטוח. ואת זה האופציות נותנות. וכמוני כמוך, אכלתי אותה בנובמבר. ב 6000 ש"ח (ביום לפני הפקיעה הזזתי את כל ה 1080 שלי ל 1090, וזה היה צעד מציל כסף לא קטן). אבל אני לוקח את הדברים בפרופורציה. להפסיד כאלו סכומים אפשר בלי בעיה גם בתעודות סל מדד 25 "בטוחות".
צריך ללמוד ממי שיודע. למשל אני מעריך מאד את הידע של mosheb (למרות שמסתייג מסגנונו הבוטה לפעמים). צריך להבין שאנחנו עדיין מתחילים. צריך להמשיך להתחבט ביחד, ואין לי ספק שהכח האינטלקטואלי של קבוצת אנשים, עם עזרה הדדית תביא לכך שביחד נצליח להיות בצד שמרוויח ולא בצד שמפסיד.
מסקנה שישית: לא להפסיק ללמוד.
לסיכום, אף אחד לא אוסף כאן כסף מהריצפה. כל רווח מקורו בעמל מנטאלי רב. וככה צריך להיות. רווחים קלים, סופם הפסד.