שחקן שלום, אני שמח שעדיין לא פוטרתי, אך קרא את ההמשך... :roll:
איני בא לקחת ממך את הרקורד הנהדר בבניית אסטרטגיות במהלך קיומו של האתר, כי אם לתת זווית ראיה שונה ואולי מעט ביקורת בונה על התנהלותה של האסטרטגיה עד כה. לדוגמא, מי שהיה בא לממש את האסטרטגיה שנתת כולל כל התיקונים בסופו של יום חמישי האחרון היה נותר עם כ- 3000-3700 שח פחות בחשבונו, כתלות במחירי הביצוע לאסטרטגיה זו. אז לטעון ש "האסטרטגיה ברווח. נקודה." זו הצגה מגמתית ואפילו מטעה. נכון שקיים תקבול כספי ממנה, אך רווח הניתן למימוש מיידי - ממש לא!
אתה מדבר על שבוע פקיעת נובמבר. יום לפקיעה נתת תיקון בשעה 16:01 (סביבות מדד 1096) שבו היינו אמורים לכתוב 4 פוטים 1070 ללא הגנה. אותו פוט עמד על 75 שח לכל היותר בעת כתיבת הודעתך והיווה צמצום מזערי ומסוכן להפסד של אותה אסטרטגיה. הרי רק חודש לפני כן, בפקיעת אוקטובר, פוט 1030 יום לפקיעה, היה שווה בנמוך היומי 75 שח, ופקע על... "רק" 2107 שח! אז אולי כדאי להגיד תודה שהשווקים באירופה איחרו ביום בקריסתם, אחרת היינו עשויים להתקל בתרחיש כלל לא נעים של פקיעה באיזור נמוך עם פוטנציאל להפסד בלתי מוגבל.
לגבי שוק עולה בחדות. במדד 1140 ומעלה תחוייב לשלם במונחי פקיעה - 18 אלף שח כאשר תחום זה מהווה הפסד כולל של כ- 11 אלף שח כתלות בתקבול. אם אתה חושב שכתיבה נוספת של אוכף תשפר את מצבך או תחזיר את ההפסד, זו עשויה להיות הטעיה הגובלת בפזיזות, אלא אם כן איני מבין דבר וחצי דבר בתחום המעוף, בנקודה זובאמת אשמח שתאיר את עיניי. במקרה זה, למה שאתה קורא "גלגול" אני קורא מימוש הפסד ופתיחת פוזיציה חדשה. למה שאתה קורא "נשארים במשחק עד שריקת הסיום." אני קורא פקיעה ומימוש הפסד. אין חיתוך הפסד באופציות? הרי זה פשוט חוסר אחריות משווע לטעון כך, מנסיוני, חיתוך הפסד הוא תנאי הכרחי להצלחה לאורך זמן בתחום כה חסר סלחנות.
אתה גם מוסיף "אתם אולי פחות נלחצים מבעבר אבל עדיין נלחצים. תפרקו כל אסטרטגיה בפני עצמה ותראו שגם בפקיעה גבוהה מהמדד כיום אתם עדיין מוגנים." אז בדקתי, בהנחת תקבול של 7000 שח, קבל סיכום קצר:
פקיעה של 1120 - נקודת איזון.
פקיעה של 1130 - הפסד כולל של 5000 שח.
פקיעה של 1140 ומעלה - הפסד כולל של 11000 שח.
מוגנים? אני מקווה בכל ליבי למען אלו שבפוזיציה שיוכלו לקבל את התיקון הכה מיוחל לפני הגעת מדד 1140 החודש כפי שלהערכתי עשוי לקרות בסבירות טובה.
שבוע טוב!
אפריים11