שלום אפריים.
כפי שבקשת, מעט התיחסות לדברים שכתבת.
קודם כל זוית הראיה: האסטרטגיה ברווח. נקודה. כל תרחיש שאתה מתאר הוא אם וכאשר, ונכון לעכשיו האסטרטגיה ברווח.אמת כי התטא טרם התחילה לעבוד ועוד כל מיני פקטורים נוספים אך הדבר לא רלוונטי בבניית אסטרטגיה מרחק חודש מפקיעה. אתה מציין מספר פעמים את האסטרטגיה של הפקיעה שסיימה בהפסד. לא אכנס לכל הנוסחאות מאחרי כל אסטרטגיה אבל במבט לאחור ובמדידת יחסי סיכוי-סיכון הייתי חוזר עליה פעם נוספת עם כל התיקונים אחד לאחד. מעבר לכך, שבמשך שנה הדבר הוכיח את עצמו הרי שגם בפקיעה האחרונה היינו מרחק 1% בלבד מפקיעה רווחית. לראיה, אירופה איבדה באותו היום 3.5% ובמידה והדבר היה מתרחש יום מוקדם יותר – ברור מה היה הרווח... מכיוון שכך, הרי שיחסי הסיכוי-סיכון היו מצויינים.
לא טעיתי כשציינתי שאני מעדיף שוק עולה בחדות. עם שוק ב 1200 אני סה"כ סוגר אוכף אחד, פותח נוסף וזה בערך כל הסיפור. עם שוק סביב 1120 מדשדש ומבצע זינוק דווקא בשבוע האחרון, הסיפור כבר אחר ולכן ציינתי שירד או יעלה בחדות אך לא יזגזג.
באופציות, אין מושג כזה לחתוך הפסד. יש גלגול, יש הקטנת פוזיציה אבל נשארים במשחק עד שריקת הסיום. גם אתה מסכים כי ב 52 שבועות בערך פעמיים האסטרטגיה הפסידה ובשאר הפעמים הרויחה. אם היינו חותכים, הרי שהיחס היה שונה שכן היו שבועות בהן האסטרטגיה התחילה בהפסדחד וצמחה רק בהמשך לרווח. אם חותכים באופציות זה באמת כבר משחק סכום 0.
אתם אולי פחות נלחצים מבעבר אבל עדיין נלחצים. תפרקו כל אסטרטגיה בפני עצמה ותראו שגם בפקיעה גבוהה מהמדד כיום אתם עדיין מוגנים.