[
quote="אפריים11"]בהמשך להתנהלותה של האסטרטגיה משבוע הפקיעה, רציתי להעלות מספר נקודות בעייתיות באסטרטגיה השבועית. שחקן, אני מקווה שתקבל את הביקורת בהבנה וכמובן אשמח אם תגיב.

במיקסום הרווח השני מהיום, אינך מציין כלל את גובה ההפסד הנוכחי של האסטרטגיה (כ-3700 שח) ואת ההפסד המירבי אותו היא עלולה לספוג בהרכבה המשופץ. במונחי פקיעה הרי שהיא מגיעה להפסד מירבי של כ- 5500 שח (תשלום בפקיעה פחות תקבול) במדד 1140 ומעלה. בדומה לאסטרטגיה של שבוע הפקיעה הרי שבמקרה של ירידות חדות ההפסד אינו מוגבל בגלל עודף הפוטים הכתובים על הקנויים. בשל המרחק מהפקיעה הרי שכרגע היא לא ממש רחוקה מההפסד המירבי האפשרי במונחי פקיעה (כוון מעלה).
מי שביצע את האסטרטגיה כולל התיקונים מופסד על הנייר 3000-3300 ש"ח (תלוי מתי ביצע). 3700 ש"ח הפסד כפי שאתה מציין, אפשרי לדעתי רק למי שלא ביצע את התיקון הראשון. ההפסד המירבי בפקיעה למעלה מתקבל במדד 1140 ויותר, בו יש לשלם 18000 אלף שח ומכאן הפסד של כ-10.5 אלף שח. לא ברור מאיפה הגעת ל-5500 שח. במקרה ירידות חדות, ההפסד בלתי מוגבל אמנם, אבל נגיע להפסד דומה לזה שב-1140 פלוס רק במדד 970 ולמטה מה שלא נראה סביר (כרגע) , ולכן הדאגה צריכה להיות רק בתנועה חדה למעלה.

איני מבין מדוע אתה מציין ש- "מוטב לנו כי השוק יעלה בחדות מנקודה זו (הרי ההגנה מלאה) או ירד בחדות"? הרי הנקודה האופטימלית מבחינת האסטרטגיה היא איזור מדד 1070 עליו כתוב האוכף וכל הקולים והפוטים הכתובים יצטמקו. במקרה של עליות חדות גם כתיבה מאסיבית נוספת של פוטים תתקשה להחזיר את ההפסד כולו, תצרוך כמות גדולה של בטחונות ותחשוף את האסטרטגיה להפסד פוטנציאלי גדול יותר במקרה של קריסה.
נראה לי ששחקן טעה. עליות לא יעשו טוב לאסטרטגיה ובטח שלא עליות חדות. אתה צודק שבמקרה של עליות חדות, הזזת רגל שמאלית לא תפתור את הבעיה אלא רק תקטין אותה. לא תהיה ברירה אלא לפעולה אגריסיבית שתצריך עליה מיכרת של הבטחונות. אבל צודק השחקן שעדיין מוקדם לפעולה זו והצעדים שהוא נקט עד עכשיו היו נכונים לדעתי.

בעיניי, מבחינת ניהול הסיכונים אתה עושה עוול בכך שאינך חותך ברמת הפסד מסויימת אלא משפץ מינורית ומגדיל משמעותית את רמת הסיכון הכללית של הפוזיציה. מהצד זה נראה כמעט כמו "Double or nothing" ואני אומר זאת כי אסטרטגיה אחת כזו יכולה למחוק רווחים של 10 אסטרטגיות מוצלחות, והיו לך לא מעט כאלו, אני יודע.
מוקדם עדיין לחתוך. יש הרבה זמן. כמה ימים של ירידות אפילו קלות והאסטרטגיה תיראה הרבה יותר טוב. מסכים עם הקביעה שאסטרטגיה אחת לא מוצלחת בחודש הרבה פעמים מספיקה למחוק חודש טוב ואוליי גם יותר. לדעתי, וזו הסיבה שאני לא מבצע את האסטרטגיות של שחקן, יעד של 10% בשבוע הינו אגרסיבי מידי ומחייב הימור על כיוון השוק. אני גם לא רואה הגיון כלכלי בנקודת יציאה של 10% רק כדי להיכנס לאסטרגיה אחרת. לדעתי כל מקרה לגופו. אם האסטרטגיה מספיק טובה אפשר לרוץ עד הפקיעה.

כולי תקווה שמי שעדיין לא הפעיל סטופ לוס יהנה מתיקון בשוק שיחזיר חלק מההפסדים, ושבסופו של דבר הנזק יצומצם, בכל מקרה אני עדיין קורא את סקירותיך המושקעות בעניין רב, מברך על פועלך באתר ומסירותך! אשמח לברך על כל הצלחה ומאידך להרים דגל אדום במידה ויהיה בו צורך... מקווה שאני לא מפוטר
אכן סקירות השחקן ברמה גבוהה בהרבה ממה שאנו מורגלים בעתונות הכלכלית והמסירות שלו הינה באמת משהו יוצא דופן. אתב כותב " מקווה שאני לא מפוטר" - אני דווקא מעריך מאד בקורת בונה, כמו זו שלך, ואני בטוח שגם שחקן. אני סולד מבקורת בסגנון "השוק עולה ואנחנו תקועים באסטרטגיה דפנסיבית". שחקן הוא לא נביא. אם מישהו מאמין בעליות חדות שלא יבצע כמו רובוט אסטרטגיה דפנסיבית ואח"כ יבכה "אכלו לי שתו לי". האסטרטגיה של שחקן היתה יכולה להגיע בקלות ל-10% רווח, לו השוק היה יורד רק מעט ולכן היא אסטרטגיה טובה מאד לדשדוש-ירידות. ברם השוק חזק מאד לצערנו.

בברכה,

אפריים11[/quote]