x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: שאלה חשובה לשחקן מעוף

שאלה חשובה לשחקן מעוף

האם בנק שפותח חשבון ניירות ערך ומחתים לקוח על קניה ומכירה של אופציות מעוף ללא ידע מוקדם או התנסות קודמת בשוק ומי שמחתים הוא בכלל פקיד של משכנתאות ללא רישיון יעוץ האם זו עבירה???אותו אדם הפקיד סכום של מיליון וחמש מאות אלף שח'' ונימחק תוך 4 חודשים האם הבנק עשה עבירה בכך שלא נתן ללקוח שלו יועץ השקעות במקום פקיד של משכנתאות שאין לא מושג בשוק ניירות הערך?האם הבנק לא התרשל בכך שלא הזהיר את הלקוח שלו מהו שוק המעוף?האם הבנק עבר על תקנון חוק ניירות הערך?האם אותו לקוח שכל כספו הלך יכול להשיב חלק נכבד בתביעה?כל זאת אני שואל כי לאחר סקר עוד'' מתמחים בדיני בנקאות רוצים את התיק ונותנים לאותו אדם תקווה האם הבנק יגיע להסדר?האם הבנק יפצה את הלקוח ויקח אחריות על העבירה?האם הבנק יסחוב זאת להכראה מישפטית ולפני מתן פסד'' יתפשר שלא יהיה תוקף פסד'' תקדימי?אודה לך מראש שחקן מעוף על תגובתך אותו אדם שבור נפשית פיזית וכלכלית אני חברו וכרגע מגייס עבורו סכוי כסף לקיים את חייו ובנוסף להכנת תביעה מישפטית שכרוכה בערך סך של 50 אלף דולר לא כולל אגרות בית משפט שאלה לסיום האם כדאי לו להגיש תביעה נגד הבנק?אודה לך על תשובתך טוני123

Re: שאלה חשובה לשחקן מעוף

אשתדל לענות על הכל:
    האם בנק שפותח חשבון ניירות ערך ומחתים לקוח על קניה ומכירה של אופציות מעוף ללא ידע מוקדם או התנסות קודמת בשוק ומי שמחתים הוא בכלל פקיד של משכנתאות ללא רישיון יעוץ האם זו עבירה???
    לא זו אינה עבירה. יכול להיות גם טלר לצורך העניין, כל עוד הוא רשום כעובד בנק זה מספיק.
    אין קשר בין השקעות לאופציות - יועץ השקעות לא רלוונטי לשם פתיחת חשבון אופציות.
    אם הבנק לא התרשל בכך שלא הזהיר את הלקוח שלו מהו שוק המעוף?
    לא - בחוזה מצויין כי זהו שוק מסוכן וממונף וזה מכסה את הבנק.

האם הבנק עבר על תקנון חוק ניירות הערך? לא.
    אם אותו לקוח שכל כספו הלך יכול להשיב חלק נכבד בתביעה? לא שהרי הוא פעל בכוחות עצמו בלבד.

צר לי שאלו התשובות שלי אליך אך אם אתה רוצה להקל עליו שיוותר על העו"ד כי חוץ מתקוות שווא אין שום בסיס לתביעה.

שחקן, אם יורשה לי להתערב לרגע.

כאשר פתחתי אצלי את האופציה לכתוב אופציות, הפקיד בבנק היה צריך לקרוא לי מסמך ארוך ומאיים, שמסביר שאני הולך להפסיד את כל כספי בכתיבות וביקש ממני להצהיר שהבנתי את זה. הוא אמר שאלו תקנות הרשות לגבי כתיבות, ושחייבים להזהיר את הלקוחות מפני הכתיבות.

לגבי קניות לא היה שום דבר כזה.

היי,

אני מצטרף לתשובתו של שחקן בנושא ומעלה שאלה למחשבה.

אם הבנק לא היה פותח בפני אותו אדם את האפשרות לסחור בנגזרים , הוא גם היה חשוף לתביעה ?

שוק הנגזרים נחשב ברמת סיכון גבוהה כידוע מראש בשוק ההון , הבנק מאז הרפורמה אינו מנהל תיקים ללקוח אלא רק יכול לייעץ, הפעולה הינה על אחריות הלקוח לחלוטין והדבר מגובה בכל הסכם בין הבנק והלקוח.
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

ידידי, איש יקר המנסה לעזור לחברו בשעת צרה.

לא אכנס כלל להיבטים משפטיים או חוזיים - כי ראשית קיבלת תשובות איכותיות משחקן ומלירן, ושנית, ידיעותיי בעניינים אלו שואפות לאפס.

אבל, אתייחס מההיבט של האדם מהרחוב או מה אני חושב ביחס למקרה:
    1. כשמגיע אדם מכובד לבנק (1.5 מ' ש"ח בחן' השקעות זה בהחלט לקוח מכובד בעיני הבנק) ומבקש לאפשר לו פעילות באופציות מעו"ף, הבנק די בדילמה כי מצד אחד באם אותו פקיד בבנק קצת מתמצה בענייני שוק ההון הוא יודע כי מרבית הסיכויים שהעניין לא ייגמר בטוב - או שהלקוח יפסיד הרבה כסף (סיכוי גבוה שזה יקרה) או שאם הבנק יתעקש ויערים קשיים הלקוח עלול לבצע זאת בכל מקרה, רק שזה יהיה בבנק אחר.
    2. בוא ניקח דוגמה יותר פשוטה - מישהו יכול למנוע מאדם לשרוף את כספו בהגרלות לוטו (גם אם תשקיע כל פעם 100 אלף ש"ח ב- 15 הגרלות שבועיות, האם הסיכוי לסיים ברווח גדולים מהסיכוי באופציות ? להערכתי, לא), להיפך, לא רק שלא מונעים זאת אלא אף מעודדים את ההשתתפות בהגרלות, ובטח שלא מזהירים אותך או מחתימים אותך מראש.
    3. ועוד דוגמה - כשאדם מהיישוב קונה רכב יד שניה דרך מודעה בעיתון או בלוח אינטרנטי, האם יעלה בדעתו לשלם אפילו 50 אלף ש"ח למוכר, מבלי שיבדוק תחילה את הרכב במכון מורשה (והדגש על מורשה), יקבל תסקיר מקצועי על מצב הרכב, ובמרבית המקרים אף ייקח את דוח המכון למוסכניק שאמין עליו לצורך חוו"ד נוספת.
    אז על אחת כמה, כשמדובר ב- 1.5 מ' ש"ח האם סביר להסתמך על פקיד בנק ממוצע שעבר קורסים רבים בטופסולוגיה מתקדמת ועיקר התמצאותו בבנקאות טכנית, אך ללא שמץ מושג בנגזרים? (יש לי זוג ידידים, שהאשה מנהלת בכירה באחד הסניפים המרכזיים של בנק מבין שני הגדולים, בעלת שני תארים בכלכלה ומינהל עסקים, ומעל 20 שנות וותק בבנקאות - ולמרות זאת אין לה מושג ירוק באופציות מעו"ף, חוץ מאשר לדקלם שזה מסוכן).

ועוד דוגמאות כהנה וכהנה.

המסקנה שלי שיש כאן כשל קולוסאלי ברמה לאומית, שאין כל השקעה בהכשרה פיננסית מינימאלית מטעם המדינה (וזו בעיה רחבה בהרבה מעניין הסיכון שבאופציות).

הרעיון היחידי שעולה בדעתי, ולא שאני ממש חושב שיעבוד או נותן לזה סיכוי של יותר מ- 1% להצליח, אבל זה הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו - זה לפנות עם סיפור המקרה למישהו שיכול לפרסמו, ולהביאו לידיעת הציבור. לא נראה לי כי יש סיכוי לקבל חזרה מהבנק את הכסף (כי הבנק מכוסה לחלוטין משפטית, וגם כי הרוויח מעט מאד מכל אותה פעילות שבה חברך הפסיד 1.5 מ' ש"ח, במקרה הטוב כמה אלפי שקלים, ומרבית הכסף הלך לקרנות גידור, סוחרי מעו"ף או מגדרים עלומי שם), אבל יש סיכוי כי פירסום המקרה אולי ימנע מאנשים אחרים לשרוף את כספם בדרך דומה, ואולי, אולי קטן מאד, יעורר משהו אצל המחוקק שיגביל את היכולת לעסוק בנגזרים ע"י חסרי ידע בתחום.

בברכה
    אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
    הרעיון היחידי שעולה בדעתי, ולא שאני ממש חושב שיעבוד או נותן לזה סיכוי של יותר מ- 1% להצליח, אבל זה הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו - זה לפנות עם סיפור המקרה למישהו שיכול לפרסמו, ולהביאו לידיעת הציבור. לא נראה לי כי יש סיכוי לקבל חזרה מהבנק את הכסף (כי הבנק מכוסה לחלוטין משפטית, וגם כי הרוויח מעט מאד מכל אותה פעילות שבה חברך הפסיד 1.5 מ' ש"ח, במקרה הטוב כמה אלפי שקלים, ומרבית הכסף הלך לקרנות גידור, סוחרי מעו"ף או מגדרים עלומי שם), אבל יש סיכוי כי פירסום המקרה אולי ימנע מאנשים אחרים לשרוף את כספם בדרך דומה, ואולי, אולי קטן מאד, יעורר משהו אצל המחוקק שיגביל את היכולת לעסוק בנגזרים ע"י חסרי ידע בתחום.

בברכה
    הסיפור אכן עצוב מאד. אבל לדעתי, יש גבול לרמת ה"גננות" של השלטון מול האזרח. מדובר באנשים מבוגרים אחראים למעשייהם.

היי ,

ראשית אני מכבד מאד את החברים הנענים לעזרה כאשר חבר אחר פותח ליבו בכאב.
    פעילות זו נותנת כח לי ולשאר המנהלים להמשיך ולתרום להון אנושי כה נפלא שכזה.

באשר לתגובתו של גיל ( מאד אהבתי את הפשטות ) ואני מנסה שלא להיכנס לפן המשפטי על אף מקצועי, האם הועלתה השאלה איך מפסידים סכום כזה גדול ? לא איך ברמה המופשטת כי ברור כי ניתן אף להפסיד הרבה יותר אלא ברמה הטכנית , האם הפעולה הראשונה שבהפסד הייתה על 100 אלף ? מדוע הלקוח המשיך לפעול בתחום ? בכמה פעולות נוצר ההפסד המר ?

אין ספק כי הצעתו של גיל לקריאה בדבר רמת הסיכון בשוק הנגזרים הינה מבורכת ואף ראוי כי הגופים הגדולים יובילו אותה ולא יעצמו עיניים על אף שמבחינה משפטית הינם מכוסים וכי האינטרס שלהם הינו ריבוי פעולות מכל סוג.

יישר כח בהצטרפות לכאב שבסיפור

לירן מורנו, עו"ד
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

ליבי איתך
    נורא עצוב לקרוא הודעה כזו

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות