אם קבעת לעצמך SL על C1180 בשער 235, תתפלא אוליי לדעת שנגיע לשם כבר במדד 1125-(עכשיו, בעוד שבוע למשל 1135)- דיי קרוב הייתי אומר.[/quote]
לא יודע אם זה נכון. כמו שאמרתי. מכרתי ביום ראשון בשער של 85 ש"ח לאופציה, והיום היא על 135 ש"ח לאופציה, וזה בשבוע עליות די קיצוני. ככל שמתקדמים בחודש, הטתא תעזור יותר ויותר.אופיר כמה דברים שימושיים ותיאוריטיים שיעזרו לך בניהול STOP LOSS
1. סקיו (SKEW) - מתאר גרף יורד (ציר X סטרייק, Y ס.ת. גלומה) בשוק האקווטי של סטית התקן הגלומה- וזהו המצב הרגיל בשוקי המניות, לרבות המעוף. במעשי זה אומר שס.ת. של הקול שכתבת מחוץ לכסף היתה נמוכה מאד מלכתחילה, ותעלה ככל שהקול יתקרב לכסף. מה שאומר, ששיעור השינוי למעלה ילך ויגדל במהירות. בצד היורד, הפחות מדאיג כרגע, ס.ת. של אופציות הפוט מחוץ לכסף גבוהה והיא יורדת ככל שהסטרייק עולה והיא נכנסת לכסף. כלומר גרף דומה לקול בצורת שיפוע יורד, ולכן השם סקיו, אבל מגלם תופעה הפוכה וזאת עקב
העובדה שבדר"כ יותר סביר שתהיה ירידה דרמטית בפרק זמן קצר מאשר עליה דרמטית , וכמו כן שמוסדיים הרבה פעמים מממנים קניית פוט מחוץ לכסף, כהגנה על התיק, ע"י מכירת קול מחוץ לכסף וכך תורמים למגמה של פוט מחוץ לכסף יקר וקול זול.
אם נחזור לשוקת שלך וניישם את הנ"ל- אל תתרשם מהעליה האיטית עד כה במחיר אופצית קול 1180. זה עתיד להשתנות אם השוק ימשיך צפונה.
2. בסימולטור תעשה פעולה פשוטה. ,תכניס כמות מינוס 1 C1180,תכניס מחיריאמת של C1180 שזה אני מבין 135 ש"ח , תכניס מחיר ביצוע 1 ש"ח (או פרמיה 85 ש"ח) ותראה בטסט באיזה סטרייק תגיע להפסד של 234 ש"ח (או 150 שח אם הכנסת 85 פרמיה), וזה יוצא כיום בערך במדד 1125 (תציב באיסטרטגיה רק ק1180). המצב בעצם גרוע יותר בגלל שנכון להיום הנל מחושב בס.ת. גלומה נמוכה 17% וזו אך תלך ותגדל ככל שתתקרב לכסף, כך שיכול להיות שהבעיה תתעורר אפילו במדד נמוך יותר. נכון אמרת שהזמן פועל לטובתך, אך זאת רק במידה המדד יפסיק לעלות.
3. למרות שאני קצת סקרן, הייתי מעדיף לו היינו יכולים לקיים את הדיון ברמה התיאורטית בלבד. עליות נוספות ממש לא מתאימות לי, כשם שלא מתאימות לך.
4. בהצלחה