ציטוט פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס: אחרי שעקבתי בעניין רב אחר ניהול שוקת.

נראה לי כי ניהול שוקת זהירה עשוי להוות תחליף לפק"מ סטנדרטי בבנק וזאת ברוב רובם של המקרים.

אבל "הפחד-החשש" הגדול הינו מאותם הפעמים הבודדות , הנדירות בהם תהיה תנודה חזקה בנכס הבסיס שאז אנו עשויים להמחק ו/או לכל הפחות לחטוף "חתיכת זבנג" שנראה כוכבים.
אין בעיה עם ירידות/עליות מתמשכות. תמיד אפשר לחתוך עם הפסד קטן עד סביר. רחוק מאד ממחיקה. מחיקה תהיה למי שפתח צפוף מדי/מתעקש לשפץ בחודש פסיכי/לא שומר על הכללים. אני החודש הקטנתי את הרווח שלי כשזזתי מ 1180 ל 1200. אם העליות היו ממשיכות, הייתי סוגר את 1200 וזהו. ואז זה היה נגמר באי רווח (אפילו לא הפסד). יש בעיה די תיאורטית במכה מהשמיים. עליה/ירידה של הרבה אחוזים בדקת הפתיחה.

גם בהרצאה יוסי אישר כי מספר שחקנים נמחקו במשבר האחרון.

ברור כי טווח הבטחון שאותם שחקנים נקטו באסטרטגיות שלהם במבחן התוצאה לא הועיל להם (מובן שהם נקטו במגוון רחב של אסטרטגיות ולא רק שוקת).
זה לא היה משקתות רחבות. אלו היו מפעילי מסחר אוטומטי באמצעות מחשבים, שלא ידעו להתמודד עם רצף כזה של ירידות.

הקושי האמיתי הינו בפרק הזמן בו אנו מרווחים, דבר שגורם לחיזוק הבטחון , "להרדמות" בשמירה... ולמכה הכואבת. נראה לי שהזבנג מגיע בשעה שלא מצפים לו.
אז אסור להרדם בשמירה. משמעת עצמית, כבר אמרנו?

לא ברור לי מי ממה אתה מסיק כי ינואר יהיה זמן "טוב" לביצוע האסטרטגיה ללא סיכון.

תזכור שאת כל הסימנים של משבר ליהמן נתחו בדיעבד,בטרם המשבר עולם כמנהגו נהג.
זה לא נכון. מניות ליהמן ירדו באופן רציף כבר חודש לפני ההודעה על פשיטת הרגל. המצב היה קשה כבר הרבה קודם. אסור היה להכנס לשקתות רחבות בתקופה ההיא. או לחילופין, ניתן היה לפתוח רק חצי שוקת (למעלה). ובשביל זה אנחנו טוחנים כאן את העניין הזה מכל הכיוונים. מדברים על ברבורים שחורים כאשר אין צל של ברבור כזה מרחוק.

אם כבר מדברים על סימנים , הרי בפועל מבחינה פונדמנטלית מצב הכלכלה העולמי אינו בכי טוב.

אבטלה גואה, מתחילים להוריד דירוג של מדינות גדולות ומשמעותיות, הדבר היחיד שמחזיק בחיים את כל העסק זה הכסף הזול שזורקים "מהלקופטרים" בכל העולם.

אולי יתכן לומר כי כל עוד יש כסף זול זה מחפה על כל שאר המגרעות.
לא איכפת לנו אם מצב הכלכלה טוב או רע. מצידנו שיהיה רע. שיהיו ירידות. העיקר שלא יהיו התרסקויות. ואת זה אני לא רואה כרגע.

בנתיים מאז אפריל 2009 ניתן להיה לנהל שוקת זהירה ולהרויח טוב.

לאור כל האמור לעיל נראה לי כי אסור לגלוש לאסטרטגיות "המוותרות" על הגנות ושעושים אותם רק לצורך הקטנת בטחונות.
בעצם הרוחק, יש הרבה הגנה. את זה גם יוסי אמר.

אני לא מתיימר לדעת את כל התשובות לכל דבר. נכון להיום, זו נראית לי אסטרטגיה חודשית טובה, שמכניסה כסף די בטוח. זה לא בא בקלות, זה לא לאסוף כסף מהרצפה, וזה לא טרוויאלי. אבל זה נראה עובד.