כל הכבוד על העבודה והסיכום שעשית.
הגרף ממחיש בצורה יפה מאד, עד כמה שוקת רחבה היא רחוקה מאד מלהיות "שגר ושכח" כמו שהוצג בקורס.

ציטוט פורסם במקור על ידי HRL
ה. לא תמיד כדאי ליצור שוקת מיידית באותו הרגע. בוחרים נקודת יציאה, אם יש עליות מתחילים לכתוב במשך מספר ימים (כולל הגנות) ניתן אפילו לפרוס את זה על מספר סטרייקים. כאשר יש ירידות לכתוב את הרגל התחתונה (כולל הגנות) זה יכול להגדיל את התשואה במספר אחוזים
לעשות את זה, משמעו להמר על כיוון. אם למשל היית עושה את זה החודש, היית מפספס כתיבות טובות למטה. כי החודש (כמעט) רק עלה.

ו. את זה קיבלתי היום מסוחר נאסד"ק מנוסה: בזמן ירידות חזקות, גם אם הסטטיסטיקה עומדת לצידך- אתה הולך לעשות שטויות. לגדר!
לדעתי, לברוח מהרגל הבעייתית.

אם מישהו בקשר עם המרצה יוסי, כדאי להתייעץ איתו לגבי הכללים בנושא הטיפול בשוקת, הבנתי שיש לו כאן שם משתמש
בהחלט. וגם אם שחקן היה מוצא זמן לחוות את דעתו זה היה מעולה. אני אשלח לשניהם הודעה פרטית. אולי ימצאו זמן לראות את כל ההתחבטויות שיש כאן.

לגבי תאריכי הפקיעה: העליתי כאן תאריכי פקיעה של יום חמישי אחרון בחודש. אם למישהו יש רישום של חריגות מהכלל הזה (למשל שהיו פקיעות בימי רביעי) אשמח לקבל אותן ולעדכן את הקובץ.
לא נראה לי שזה ממש משנה. הגרף שהכנת מראה מצויין את הגבולות הסופר רחבים שצריך לשמור.

השאלה העיקרית שנשארת אצלי ללא מענה, זה איך להתגונן ממקרה של התרסקות פתאומית של המדד מסיבה חיצונית כלשהי. הבעייתיות העיקרית של השוקת הרחבה זה הצורך לכתוב הרבה יחידות. וכרגע אני לא רואה איך להתגונן מפני זה, במקרה קיצון. אם נניח 40 הכתיבות שלי ב 980, ששוות היום 40 ש"ח או פחות, יתנו זינוק ל 1000 ש"ח בגלל מקרה קיצון, זה נזק של 40,000 ש"ח.

האמת, שצריך לשמוע ממישהו בעל ניסיון, מה היה בעבר במקרים כאלו. כי אולי אלו חששות שווא.
בכל מקרה, בטווח הקצר, אני לא רואה מסביב סיכון כזה מלבד אולי תקיפה באירן.

כפי הנראה השוקת הרחבה הבאה שלי תהיה יותר צנועה ויותר מוגנת.