x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 22

נושא: שחקן הזהרת כל הזמן-לא האמנת בעליות האלו

Re: שחקן הזהרת כל הזמן-לא האמנת בעליות האלו

דמי כיס אל תשכח שגם הפסיכולגיה
    מהווה משקל רב למשקיעים, כשנסיכות
    שתמיד היתה בעיני כל העולם גן עדן
    עלי אדמות, נכנסת למשבר ולא חשוב
    כרגע הסכום, כי 80 מיליארד זה לא
    "סכום", אלא ההנחה שאם קורה כדבר הזה
    מהסיבות במקרה הזה של בזבזת נוראית
    שם, חוסר תיכנון ומחשבה עתידית, זה עלול
    להכניס את העולם כולו לסחרור, והלוואי
    ואני טועה. גם בורג קטנצ'יק שחסר בטרקטור
    עלול להשבית את כל המכונה.

כמו שבכל העליות האחרונות המשכתי להסביר כי סה"כ המגמה היא דשדוש - ירידות, כך גם הפעם
    לא הייתי ממהר לקבוע כי הנה-הנה הגיעה המפולת.
    נכון שהשווקים מחפשים את "התירוץ" לירידות, ובהחלט דובאי יכול לענות לקריטריון זה,
    אך מנגד אנו עדיין בשוק של קונים הרואים ברמה הנוכחית הזדמנות. בישראל התמונה חריפה אף יותר ויכלתם להיוכח כי גם בשעה שאירופה היתה במינוס 2.5% המעוף סיים בירידה של אחוז בלבד. זהו אותו עדר קונים שאני מציין מידי פעם בסקירה המבצע רכישה בניגוד לכל הגיון.

בשלב זה קיים איזון מסויים, ולכן בניתוח קר יהיו ירידות אך יקח זמן עד שכדור השלג יהפך
    למפולת, שהרי משקיעים זקוקים לרצף של מספר ימים בכדי למשוך את ידיהם מהבורסה. אני משתייך לאלו הסבורים שכל העליות ריקות מתוכן, וכי צפויה לנו ירידה דרמטית וכואבת בשוק. יותר מכך, נשגב מבינתי כיצד חלק מהמנתחים זורקים מספרים כמו 1400 וכדומה והניתוח הטכני מגדיל ואומר אף יותר מכך, אך מכאן ועד קביעה מוחלטת כי לא יהיו ימים ירוקים בתקופה הקרובה המרחק רב, מה גם שלא כל הקלפים של הפד ואובמה חשופים בפנינו
    .

מבחינת מניות עליזה: גם בשוק 600 עדיין ציינתי מניות כדאיות. אני מנסה לומר שיותר ממגמת השוק, חשוב באילו חברות את מצויה. אם רכשת מניות נדל"ן הרי שכפי שחזינו השבוע חווית ירידות והמגמה צפויה להימשך ואף להתחזק כתוצאה ממשבר דובאי. מנגד אם את מחזיקה טבע, לא הייתי ממהר למכור את כל האחזקה. הכל תלוי בסוג החברה.
    הבעיה האמיתית צפויה למחזיקי מניות החלום למיניהן ובפרט מניות הביומד, והגז/נפט. מלכתחילה אלו מניות חלום, ולכן מי שהעלה ללא כל הצדקה מניות אלו הוא הציבור, קרי ידיים חלשות. לכן אם המגמה תתהפך המניות הללו יחתכו בעשרות רבות של אחוזים.
    לצערי, הציבור ממשיך להיכנס להשקעות על סמך תחושה, ניתוח טכני בלבד, תקשורת מלהימה, ועוד כל מיני גורמים כשבירור שווי חברה פשוט היה מגלה תמונה אחרת לחלוטין (ואת זאת הרגישו היטב השבוע משקיעי טאואר עליה ארחיב בסקירה).

כמובן שאפרט בהרחבה הערכות ותחזית בסקירה הקרובה בראשון.

תודה שחקן יקר

אכן משהו חילחל סוף סוף בקודקודי,
    ואכן מנסה להסב את התיק שנשאר לי
    אחרי שתי פשיטות רגל כואבות של CIT
    ו-FRP למניות טובות וחזקות, אתמול
    הכנסתי את שופרסל, עדיין יש לי טאואר
    ואני יודעת עכשיו מה תגיד, וישראמקו
    S שלפי מה שהביאו חבריי לצ'אט היתה שם
    קניה מסיבית בימים האחרונים, דסקש ששאלתי
    אותך עליה ואמרת לטווח ארוך ויש שם חלוקת
    דיבידנד, ומכרתי אגח טאואר 18 אחוז רווח
    ודלתא 6 אחוז :

לפי דבריך, מניות טובות להשאיר, ואלו האחרות
    להוציא מהתיק ובסה"כ אולי עדיף להישאר על הגדר
    עד שהמצב יתבהר.

תודה שחקן על תגובתך המהירה והמרגיעה

הצלחות ושבת שלום לכולם

שחקן, זה תענוג לראות אותך מגיב גם מחוץ למסגרת השבועית של סקירה/אסטרטגיה. מקווה מאד שתמשיך.

זהו הטריגר לגל תיקון יורד ואלים כלפי מטה. כל הכסף "החם" שנכנס בשלושה חודשים האחרונים והעלה את המעוף ל 1100 כמעט ואת האג"ח הקונצרני (תל בונד 20 ו 40 ) לרמחירים לא הגיוניים יברח עכשיו במהירות גדולה יותר. הבלון יתפוצץ ואנו צפויים לדעתי לירידות חדות הן באג"ח הקונצרני והן במניות. במקביל הדולר יחזור בקלילות לרמת 4 ש"ח פלוס והזהב יצלול חזרה ל 1000.
    מניסיון היום הראשון ירידות חדות - אחר כך תיקון קל כלפי מעלה וזאת ההזדמנות לצאת מהכל. אחר כך ירידות חזרה לרמות נמוכות.
    אני מעריך שמדד המעוף יגיע לאיזור 900 תוך חודשיים. תל בונד 20 לרמות 225-230.

בהצלחה לכולם.
    אייל

תודה לשחקן על דעתו כבעל ידע ונסיון.
    ייתכן שהמשבר בדובאי יהיה טריגר לירידות/תיקון/מפולת ואולי השפעה של יומיים-שלושה על השווקים.
    לדעתי אף אחד לא יכול להתנבא. כל השווקים זה המון פסיכולוגיה וכנגד זרם גדול של מוכרים או קונים, אין הרבה מה לעשות.
    לי אישית יש פסימיות לגבי השווקים וצופה גם לתיקון חד, שייתכן שיבוא עכשו וייתכן שיקרה עוד מס' חודשים , ועד אז השוק ימשיך בעוד מהלך למעלה.
    לדעתי הנכון ביותר לכל אחד מאיתנו , לא לנסות ולדעת את כיוון השוק, כי תמיד יש הפתעות וקורים דברים בהפוך מהכיוון שנראה (יש לנו דוגמה משבוע הפקיעה האחרון במעוף...).
    שבת שלום לכולם
    מאיר טל

נ.ב
    שחקן נכב ,
    הייתי שמח מאד לשמוע על מה שקרה בפקיעה מזווית ראייתך

שלום לכולם
    קראתי את כל הכתוב ואכן יש הרבה הסברים
    מאידך, בישראל המשבר לא היה חריף מאוד אלא די קל
    הרבה כסף מחכה בקרנות כספיות, קרנות דולריות ועוד ובעלי הכסף הזה כמובן מצטערים שלא נכנסו לעליות לכיוון מדד 1090. יש להניח שכאשר תהיה ירידה משמעותית, של לפחות 10 אחוז והמדד ירד מתחת ה1000 יתחיל כסף גדול וחדש להיכנס, וזאת כדי לא להפסיד את הראלי שחושבים שיהיה לקראת סוף השנה. אם הצפי למדד 1150 בסוף דצמבר הרי מי שיכנס בסביבות 950, במידה והמדד הזה יגיע, ירצה מאוד להרוויח מהר את ה22% . כך שישנן כאן מספר אפשרויות ומגמות סותרות. מה שבטוח שביום א הבורסה תתחיל בירידה ואפילו תלולה. לאחר מכן, לאלוהים פיתרונים
    שבת שלום
    דוד אריאל
    ירושלים

מבחינה רציונלית, מה שקורה בנסיכות דובאי, לא צריך להשפיע בכלל על השווקים הפיננסים בארץ.
    אין לישראל קשרים כלכליים או דיפלומטיים כלשהם איתם.
    דובאי זאת מדינה עויינת לישראל ואם היא פושטת רגל אנחנו בוודאי לא צריכים להצטער. אחיהם הערבים כנראה לא יפקירו אותם וגם אם כן הקשר אלינו די קלוש.
    מה שכן, זה יכול ליצור אווירה שלילית בשווקים בחו"ל למס' ימים. אבל יש שינצלו את הירידות האלה כדי לקנות סחורה וכך לא יהיה אפילו "תיקון טכני" לעליה החדה של 80% מתחילת השנה.

אתם שוכחים דבר אחד ופשוט
    דובאי היא מרכז הלבנת הון עולמי
    לגרמנים, לאמריקאים, לדרום אמריקאים ובעיקר לערבים

דובאי לא תקרוס לפחות בעשור הקרוב

ובוודאי שמדובאי לא תפתח הרעה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •