x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 22

נושא: שחקן הזהרת כל הזמן-לא האמנת בעליות האלו

שחקן הזהרת כל הזמן-לא האמנת בעליות האלו

שחקן שלום

אני בטוחה שהשאלה שלי מעסיקה עוד רבים
    זה רק הכותרות, או שאנחנו לקראת קטסטרופה
    קשה יותר מהפעם הקודמת, האם רצוי לחסל
    את כל האחזקות גם בארץ גם בחול?
    אינני רוצה לפעול מתוך פאניקה
    ואנחנו זקוקים להנחייתך, ראית
    את זה כל הזמן, רק אני בכל אופן
    סגרתי עיניים, לא ממושמעת אמרנו את
    זה כבר?
    תודה ושבת שלום

Re: שחקן הזהרת כל הזמן-לא האמנת בעליות האלו

היי עליזה
    אל תעשי את המצב כל כך שחור
    דובאי בבעיות מקסימום 80 מיליארד דולר, גם מזה הם יחזירו חלק
    בשביל הפרופורציה, הרי ממשלת ארה"ב הזרימה רק לחברת aig
    180 מיליארד. זה לא אומר כמובן שהמצב טוב במיוחד
    אני מניח שביום א תהיינה ירידות חדות 2-4%, כולל סקטור הבנקאות.
    כרגע באירופה מניית קרדיט סוו'יס ירדה תוך חודש וחצי מ60 ל50 סוו'יס פרנק.
    יש להניח שביום ג או ד המצב יתייצב. דובאי בבעיה אולם ההיקף לא מדאיג. נצטרך לדאוג רק אם זה יתפרש למדינות נוספות. הערבים, "ברוב חוכמתם" במקום להשקיע בדברים שמביאים כסף בנוי בנייני פאר, ארמונות וכו' ועכשיו אין לשלם
    הייתי שמח לשמוע מהשחקן לגבי הפקיעה אתמול
    האם נוסף שחקן גדול חדש או שכפי שהיה כתוב באחד המקומות היו אלה חברות שמנהלו סלים שהזרימו ביקושים גדולים. האם מפת האופ' הכתובות תשקף פחות או יותר את המצב בעתיד או שיחולו שינויים
    שבת שלום לכולם
    דוד אריאל
    ירושלים

הי אריה.

תגובה נבונה. מסכים איתך.
    יכול להיות שיהיה תיקון ולא יותר. זו לא סיבה למפולת. לא מדובר על משבר בסדר גודל של משבר המשכנתאות. 60-80 מיליארד נשמע המון ברגע הראשון. אבל אחרי שהזכרת את AIG אני מסכים איתך.

היי דמי כיס
    תודה על תמיכתך
    זה מזכיר לי, בזמנו שר החוץ שלנו אבא אבן, דובר אנגלית משובחת, נתבקש על ידי בן גוריון להגן על פעולה צבאית ישראלית (כמדומני מבצע קדש ב1956) באו"ם. ואכן הוא עשה זאת בכושר רטורי נדיר. אמרו עליו, שכאשר הוא נואם באו"ם אפילו נציגי קנדה וארה"ב פותחים מילון אנגלי אנגלי כדי להבין את האנגלית המשובחת שלום.
    בקיצור, בן גוריון, לאחר ששמע את נאומו של אבא אבן אמר שהוא לא היה בטוח בדבר נחיצותה של הפעולה הצבאית הישראלית, אולם לאחר ששמע את נאומו של אבא אבן באו"ם הוא שוכנע.
    אותו דבר אני סבור, שכאשר גם אתה תומך בי, כנראה יש משהו במה שאני טוען
    ימים יגידו, אין צורך לדאוג כבר עכשיו. אני מניח שלאחר טלטלה של יומיים בבורסות בעולם, יציעו לדובאי, אם יהיה צורך, עזרה (לא צריך גדולה) והכל יסתדר. לארצות ערב אלפי מיליארדי דולר (טריליונים) ובעיה של 80 מיליארד נפתרת מיד, אם רצונם בכך
    שבת שלום לכולם ולא לדאוג
    דוד אריאל
    ירושלים

הי דוד

תודה גם לך.

אנחנו הזקנים, זוכרים שאפריים קישון כתב קטע בלתי נשכח על אבא אבן נואם באו"ם. על איך שכולם פותחים מילונים והמתורגמנים מתעלפים בתאים.

על דבר אחד שכתבת אני לא מסכים איתך. מדינות ערב שונאות אחת את השניה יותר מאשר הן שונאות אותנו. לא זכור לי אף פעם אחת שמדינה ערבית פתחה את הארנק למען מדינה ערבית אחרת. בדיבורים הן גדולות, אבל הן אף פעם לא עוברות את שלב התרומה בע"פ.

אף אחד לא ילווה לדובאי שקל, שלא לדבר על דולר. רוב הסיכויים שהם לא יצליחו אפילו להסתיר את החיוך מאחורי הכאפיה.

נסיכויות המפרץ לא יושיטו יד לדובאי כל כך מהר שכן התחרות בן הנסיכויות גדולה מאוד.
    האירופאים (גרמניה-צרפת-בריטניה) יהיו אלה שירוצו לתת יד .
    NEO
    אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.

דוד

לדעתי יש הבדל קטן בין AIG לדובאי חוץ מהסיבה שהעלו החברים שהערבים כל כך אוהבים אחד את השני בגלל שAIG בסה"כ מדובר בחברה ודובאי היא מדינה

שבת שלום

למרות כל מה שאמרתם ואני מכבדת את דבריכם
    האם דובאי היא לא החוט שיפרום את כל הסוודר?
    האם זהו לא קצה הקרחון לבעייתיות מתמשכת של המשבר
    שהיה וחשבנו שחלף? היות ומדובר בכספינו, רוצה
    מאד לשמוע את דעתו של שחקן, כדי לפעול בקור רוח
    ולא מתוך חשש והיסטריה.

שבת שלום :

חברים ,

לעניות דעתי יש מס' בעיות מהותיות ביכולת של דובאי לצאת מהמשבר :
    1. הנסיכות אמנם עשירה ( במונחי תוצר לנפש ) אך התוצר הלאומי שלה נמוך אפילו משל ישראל ( פחות אוכלוסיה ) , לכן 80 מליארד $ עבורם הוא סכום לא מבוטל בכלל , בניגוד לארה"ב שה 180 מליארד $ שהזרימה לAIG תופסים הרבה פחות מהתוצר שלה ( לכן ההשוואה קצת בעייתית ).
    2. מדינות ערב קרוב לוודאי לא יתמכו בה עקב פוליטיקה פנימית , ולא ברור ( לי ) אם אפילו שאר הנסיכויות באיחוד מחויבות לתמוך בה .
    3. באשר לנסיכים הערבים יש גבול לסכומים שהם יכולים להביא מכיסם הפרטי ( כיסם הפרטי !? ) והשאלה גם עד כמה הונם נזיל .
    4. לא כל כך בטוח שבמצב הנתון לעיל שווה לאירופאים לסייע מפני שבמצב כזה הם עלולים להגדיל את ההפסד שלהם בסבירות גבוהה .

נכון. אבל 80 מיליארד דולר זה לא כמות כסף שעושה משבר עולמי. המשבר הקודם נמדד בטריליארדי דולרים, שזה שני סידרי גודל יותר.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות