x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 18 מתוך 18

נושא: נובמבר - הסיכום שלי

Re: נובמבר - הסיכום שלי

ציטוט פורסם במקור על ידי hanan121
    הרעיון של % בא מבדיקה של כמה שינוי עושה המדד בין החודשים.גם בתקופות הקשות/טובות הוא לא עבר את ה-12% וככל שעובר הזמן בחודש, הוא כנראה יעבור עוד פחות וכו' ולכן זה באחוזים.
    הי חנן.

כפחדן עם כוויות, בדקתי את עניין ה 12%. וצריך לשים לב שבתוך חודשי, שיא הירידות הגיע ל 15%. זאת אומרת ששווה אולי לנצל את העובדה שהפוטים יותר יקרים ללקיחה של עוד קצת מרחק כלפי מטה.

וגם מה שאמרתי בכמה הזדמנויות. אין מה לרוץ לבצע את השוקת ביום חמישי אחרי הפקיעה. השוק לא בורח לאף מקום והשחיקה מינימלית בתקופה הזו. קל וחומר כאשר נקודת המוצא היא סטיית תקן קטנה. שווה לנוח את הוויקאנד, ולראות מה קורה. שלא לדבר על זה שיש את הסקירה של שחקן.

הי אופיר,

אין מה להגיד, מקומך בין סוחרי המעו"ף בעלי תוחלת חיובית מובטח, ויותר מכך נהנה מכל רגע לקרוא על דרך פעילותך, כולל הלבטים וכולל נקיטת עמדה משלך הבאה מתוך ניתוח וכללי משחק ההולכים ומשתפרים.

בעניין השוקת הרחבה דעתי בעניין שיש להתחיל בימי ראשון שאחרי הפקיעה, לבצע כתיבות בהפרש 25 סטרייקים (בין פוט לקול), אפשר אסימטרי, ע"פ ההערכה של כל אחד למצב בשוק, אבל לא פחות מ- 10 סטרייקים מהכסף לאף רגל.
    נכון שבמצב זה הרווח הצפוי לא גדול במיוחד, 5-7 אחוז (די תלוי בגובה סטיות התקן) אבל תמיד יש מקום לקחת עוד כמה אחוזים בהמשך החודש, ע"י קיצור רגל שהתארכה או קיצור "עדין" של שתי הרגליים. כך שגם אם בהתחלה הלכנו על רווח קטן יותר, הגדלנו את הסיכוי לקחת איזשהו רווח בכלל, ועדין נשאר מקום לשיפור הרווח ככל שהחודש מתקדם וניתן לראות לאיזה כיוון "מתבשלים" הדברים.
    וכמובן, איכות השינה שווה עוד כמה אחוזים.

אין באמור יעוץ בכל צורה שהיא. המסחר בנגזרים מסוכן באופן מיוחד.
    הכותב אינו בעל רשיון לייעוץ/שיווק השקעות או ניהול תיקים (בתהליך רישוי)
    ייתכן ולכותב יש ענין אישי בנושא, תוכן ההודעה אינה מהווה תחליף
    לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

הי אופיר

לגבי מרחק השוקת - אני סבור שצריך להיות כלל בסיסי כמו ה-12% שהזכרתי , אך הוא לא מס' ברזל. יותר חשוב המרחק בתחילת השבוע השני לדעתי, שאליו צריך להגיע ללא פחות מ 9-10 %.
    לכן זה לא מהותי אם הבורסה עושה 12% או 15% , כל עוד שומרים על מרחקים לפי שבועות.

לגבי מועד תחילת השוקת זה לא חד משמעי ולפעמים- אם צופים תנועה משמעותית לאחד הכיוונים- כדאי להתחיל דווקא כמה שיותר מוקדם מפני שהמחירים יותר גבוהים ומאפשרים לקחת פחות סיכונים.
    ולמרות שלכאורה הטתא נמוכה, הרי שקיימת שחיקה גדולה באופצ' רחוקות תוך מס' ימים, כנראה פסיכולוגיה של שוק, ראה למשל אופציות קול הרחוקות איך נשחטו 50% על ירידה של 1% במדד,בעוד הדלתא מדברת על כ- .10%

בשורה תחתונה - ולכן כתבתי שאתה נשמע קצת תמים- תשכח ממצב בו הפסדת כעת, הסקת 2 מסקנות ומכאן ואילך רווחים.
    עוד נכונו לך ולנו הרבה מסקנות הפוכות מאלו והחוכמה היא להגדיר מה הוא כלל ברזל ומה הוא כלל שתלוי בנסיבות.

לדעתי, מתי להתחיל את השוקת ובאיזה מרחק זה תלוי בנסיבות.
    איזה מרחק לשמור החל מהשבוע השני ואילך - יותר נוטה לכלל ברזל.

ציטוט פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
    הי אופיר,

אין מה להגיד, מקומך בין סוחרי המעו"ף בעלי תוחלת חיובית מובטח, ויותר מכך נהנה מכל רגע לקרוא על דרך פעילותך, כולל הלבטים וכולל נקיטת עמדה משלך הבאה מתוך ניתוח וכללי משחק ההולכים ומשתפרים.

מהפה שלך, לאלוהי המעו"ף .
    הכלל שלך לגבי שוקת תחילית של 25 סטרייקים נראה כמו כלל טוב וחשוב.

נקודה מעניינת שצריך לשים לב אליה יום אחד (לא דצמבר). יש חודשים שבהם המשחק מתארך לחמישה שבועות ולא ארבעה, כמו שבדרך כלל. ואז כדאי להגדיל את הטווח אפילו עוד.

הי אופיר

לגבי מרחק השוקת - אני סבור שצריך להיות כלל בסיסי כמו ה-12% שהזכרתי , אך הוא לא מס' ברזל. יותר חשוב המרחק בתחילת השבוע השני לדעתי, שאליו צריך להגיע ללא פחות מ 9-10 %.
    לכן זה לא מהותי אם הבורסה עושה 12% או 15% , כל עוד שומרים על מרחקים לפי שבועות.
    אכן, זה כלל מאד מאד חשוב. אני מניח שאם היינו מנהלים את הדיון הזה בתחילת נובמבר, אז גם נובמבר היה נראה אצלי אחרת, שכן לא הייתי עושה הזזות בלחץ.

לגבי מועד תחילת השוקת זה לא חד משמעי ולפעמים- אם צופים תנועה משמעותית לאחד הכיוונים- כדאי להתחיל דווקא כמה שיותר מוקדם מפני שהמחירים יותר גבוהים ומאפשרים לקחת פחות סיכונים.
    ולמרות שלכאורה הטתא נמוכה, הרי שקיימת שחיקה גדולה באופצ' רחוקות תוך מס' ימים, כנראה פסיכולוגיה של שוק, ראה למשל אופציות קול הרחוקות איך נשחטו 50% על ירידה של 1% במדד,בעוד הדלתא מדברת על כ- .10%
    זה נכון אם כתבת רק חצי שוקת. אבל אם כתבת שוקת שלימה כבר אתה כבר ב"הפסד" כי הפוטים צמחו כמו אפונת הקסמים של ג'ק.

בשורה תחתונה - ולכן כתבתי שאתה נשמע קצת תמים- תשכח ממצב בו הפסדת כעת, הסקת 2 מסקנות ומכאן ואילך רווחים.
    עוד נכונו לך ולנו הרבה מסקנות הפוכות מאלו והחוכמה היא להגדיר מה הוא כלל ברזל ומה הוא כלל שתלוי בנסיבות.
    לא חשבתי ככה לשניה. אני בטוח שבעוד שנה, אני אסתכל על כל מה שאני כותב עכשיו, ואגיד לעצמי "איזה ילד"...

לתשומת לבכם
    שיא הירידות אינו 15% אלא 12.3% באוקטובר שנה שעברה. (הכוונה כמובן בין פקיעה לפקיעה)
    יום טוב
    דוד

ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
    לא חשבתי ככה לשניה. אני בטוח שבעוד שנה, אני אסתכל על כל מה שאני כותב עכשיו, ואגיד לעצמי "איזה ילד"...
    דמי כיס רציתי רק לומר לך מילה קטנה

דעתי שכל מי שמתנהג בדברים האלה כמו ילד אחוז ההשרדות במשחק הזה היא לאורך זמן הרבה יותר (כמובן שפחות רווחים אבל היא לאורך זמן) אז לדעתי ולטעמי עדיף להיות ילד ולהרוויח בקטנה ולאורך זמן מאשר להיות בוגר ולהרוויח הרבה יותר כסף עד שפתאום "בומס" כל הכסף נמחק

חברה,
    אחלה דיון הרמתם פה. קורא הכל ובשקיקה. איזה כיף
    תודה על העלאת כל הלבטים והמסקנות לכתב!

אופיר וחנן,
    האם תוכלו לשתף אותנו בניהול השוקת שלכם לדצמבר תחת פורום "אופציות - דצמבר"?
    אני אישית אשמח לקרוא על העלויות הכוללות של השוקת (כולל ניקוי עמלות) ועל מועד הזזת הרגלים שלכם והתקבולים שקיבלתם עבורן.
    אני יודע שהבקשה מעט מעיקה...
    אך כבוגר טרי של הקורס, אשמח לראות את השוקת הרחבה בפעולה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות