מבחינתי, נובמבר היה מאד לא מוצלח. לא בגלל שהפסדתי. ההפסד שלי בסופו של דבר קטן ולא מכאיב מידי. נסבל ביותר. ואם אני אעבוד זהיר בדצמבר, אני אחזיר את ההפסד הזה ויותר. הסיבה היא שלא הייתי מספיק זהיר. מצב שבו ההבדל בין רווח יפה לקטסטרופה נמתח על פני אחוז, הוא מצב לא טוב. אסור שזה יקרה. וגם אם הייתי מרוויח, הייתי אומר בדיוק את אותו הדבר.
אני יכול לשים גם את האצבע בנקודה שבה הייתי גרידי וחסר זהירות. ומי שמעניין אותו הסיפור שלי, מוזמן לקרוא הלאה.
התחלתי עם שוקת רחבה 870-1070.
הימים, ימי ירידות. שוקת של 20%, לא סימטרית, עם הגנה עיקרית כלפי מטה.
נראה בטוח מאד. אפילו באחד הימים חשבתי לקרב 1070 ל 1050. אבל לא עשיתי את זה. החששות היו, למרבה האירוניה, האם 870 זה מספיק טוב.
ואז התחילו העליות. עדיין הייתי זהיר. ברגע שהמדד עבר את מחסום ה 1040, הקפצתי את הגבול העליון שלי מ 1070 ל 1090. זה עלה לי במעט גדילה בביטחונות (לפי הטכניקה שכתבתי עליה כבר פעם). מדי פעם חשבתי שאולי הייתי פחדן מדי, אבל כפי שרואים בחודש הזה, וזו מסקנה חשובה מאד, צריך וטוב להיות פחדן. בנתיים העלתי למטה ל 930.
המדד המשיך לעלות. מי שזוכר, ברגע לחץ, העברתי דרך עליזה שאלה לשחקן לגבי 1090. הוא אמר שאין מה לגעת ברגל העליונה, ואמר לי להעלות את התחתונה. ובכל זאת, ביום אחד, כשהמדד עבר לו בקלילות את 1075, הזזתי את 1090 ל 1100. פחדנות נטו. ושוב, במבט לאחור, צריך וטוב להיות פחדן.
אז מאיפה מגיע ההפסד? מהאסטרטגיה של השבוע האחרון. אמנם ה 1080 הפחיד אותי מעט, אבל בכל זאת עשיתי אותה. שלא תבינו לא נכון. אני לא בא בטענות לשחקן או לאף אחד. אני מוקיר את פעילותו. מה שאני רוצה להגיד זה שאם משהו נראה לא בטוח, לא לעשות. פשוט כך.
אתמול, במהלך המסחר כאשר הגענו ל 1090, ראיתי שהאופציות של 1090 עולות חצי מ 1080. הקפצתי את כל האופציות האלו ל 1090, וזו הייתה נקודת הצלה לא קטנה בדיעבד. בלעדי זה לא הייתי מצטער על כמה אלפי שקלים, אלא על סכום של חמש ספרות.
מה המסקנות שלי:
-בעניני פחד, תמיד לקחת רזרוות.
-לא לסמוך בצורה עיוורת על אף אחד. גם לא על שחקן. להפעיל את הראש. השוק יכול להפתיע את כולם. גם את המנוסים ביותר.
-עדיף רווח קטן ובטוח, מרווח גדול על העץ.
בנושא שוקת, צריך לקבוע כללי ברזל. למשל:
-בכללי, צריך לתכנן שוקת רחבה כזו, שתמנע את הצורך בהרחקות. הרחקה נחשבת כבר ארוע טראומטי שצריך להמנע ממנו.
-לשמור מרחק מינימום של 30 נקודות מהסטרייק (חוץ מאולי יום לפני הפקיעה).
-נכנסים לתחום המסוכן - מקפיצים.
אני אמשיך לעשות את האסטרטגיות של שחקן. אבל רק אם יתאימו להשקפת עולמי מנקודת מבט של זהירות. למדתי הרבה בחודש הזה. ואולי נכון מה שאומרים, שבמסחר במעוף צריך להתחיל עם הפסד.