x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 18

נושא: נובמבר - הסיכום שלי

נובמבר - הסיכום שלי

מבחינתי, נובמבר היה מאד לא מוצלח. לא בגלל שהפסדתי. ההפסד שלי בסופו של דבר קטן ולא מכאיב מידי. נסבל ביותר. ואם אני אעבוד זהיר בדצמבר, אני אחזיר את ההפסד הזה ויותר. הסיבה היא שלא הייתי מספיק זהיר. מצב שבו ההבדל בין רווח יפה לקטסטרופה נמתח על פני אחוז, הוא מצב לא טוב. אסור שזה יקרה. וגם אם הייתי מרוויח, הייתי אומר בדיוק את אותו הדבר.

אני יכול לשים גם את האצבע בנקודה שבה הייתי גרידי וחסר זהירות. ומי שמעניין אותו הסיפור שלי, מוזמן לקרוא הלאה.

התחלתי עם שוקת רחבה 870-1070.
    הימים, ימי ירידות. שוקת של 20%, לא סימטרית, עם הגנה עיקרית כלפי מטה.
    נראה בטוח מאד. אפילו באחד הימים חשבתי לקרב 1070 ל 1050. אבל לא עשיתי את זה. החששות היו, למרבה האירוניה, האם 870 זה מספיק טוב.

ואז התחילו העליות. עדיין הייתי זהיר. ברגע שהמדד עבר את מחסום ה 1040, הקפצתי את הגבול העליון שלי מ 1070 ל 1090. זה עלה לי במעט גדילה בביטחונות (לפי הטכניקה שכתבתי עליה כבר פעם). מדי פעם חשבתי שאולי הייתי פחדן מדי, אבל כפי שרואים בחודש הזה, וזו מסקנה חשובה מאד, צריך וטוב להיות פחדן. בנתיים העלתי למטה ל 930.

המדד המשיך לעלות. מי שזוכר, ברגע לחץ, העברתי דרך עליזה שאלה לשחקן לגבי 1090. הוא אמר שאין מה לגעת ברגל העליונה, ואמר לי להעלות את התחתונה. ובכל זאת, ביום אחד, כשהמדד עבר לו בקלילות את 1075, הזזתי את 1090 ל 1100. פחדנות נטו. ושוב, במבט לאחור, צריך וטוב להיות פחדן.

אז מאיפה מגיע ההפסד? מהאסטרטגיה של השבוע האחרון. אמנם ה 1080 הפחיד אותי מעט, אבל בכל זאת עשיתי אותה. שלא תבינו לא נכון. אני לא בא בטענות לשחקן או לאף אחד. אני מוקיר את פעילותו. מה שאני רוצה להגיד זה שאם משהו נראה לא בטוח, לא לעשות. פשוט כך.

אתמול, במהלך המסחר כאשר הגענו ל 1090, ראיתי שהאופציות של 1090 עולות חצי מ 1080. הקפצתי את כל האופציות האלו ל 1090, וזו הייתה נקודת הצלה לא קטנה בדיעבד. בלעדי זה לא הייתי מצטער על כמה אלפי שקלים, אלא על סכום של חמש ספרות.

מה המסקנות שלי:
    -בעניני פחד, תמיד לקחת רזרוות.
    -לא לסמוך בצורה עיוורת על אף אחד. גם לא על שחקן. להפעיל את הראש. השוק יכול להפתיע את כולם. גם את המנוסים ביותר.
    -עדיף רווח קטן ובטוח, מרווח גדול על העץ.

בנושא שוקת, צריך לקבוע כללי ברזל. למשל:
    -בכללי, צריך לתכנן שוקת רחבה כזו, שתמנע את הצורך בהרחקות. הרחקה נחשבת כבר ארוע טראומטי שצריך להמנע ממנו.
    -לשמור מרחק מינימום של 30 נקודות מהסטרייק (חוץ מאולי יום לפני הפקיעה).
    -נכנסים לתחום המסוכן - מקפיצים.

אני אמשיך לעשות את האסטרטגיות של שחקן. אבל רק אם יתאימו להשקפת עולמי מנקודת מבט של זהירות. למדתי הרבה בחודש הזה. ואולי נכון מה שאומרים, שבמסחר במעוף צריך להתחיל עם הפסד.

Re: נובמבר - הסיכום שלי

אופיר
    תודה ששיתפת אותנו במסקנותיך.
    מסכים איתך ב 100% .
    אני סיימתי ברווח זעום וגם אם הייתי מפסיד אני חושב שהפקיעה הנוכחית לימדה אותנו רבות.
    אז הצלחות בהמשך.
    דוי
    A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing[center:2vjxihnl][/center:2vjxihnl]

...
    בכדי להרויח מליון דולר, פשוט יש להתכופף ולהרים דולר אחד מליון פעם

תראה, אני לא מתקרב בידע ובניסיון שלי, לגובה כף רגלו של שחקן. ועל מגבלה זו, אני מוכן לשלם בתשואה יותר נמוכה וביתר זהירות. לא מחפש להכות את השוק או לעשות מכה.

למשל, קח את ההקפצה שלי מ 1090 ל 1100. שחקן שאל אותי בצ'ט למה עשיתי את זה. ההנחיה שלו הייתה להשאר ב 1090. זה היה בערך שבועיים לפני הפקיעה. לפי כל הנתונים באותו הזמן הוא צדק ב 200%. רק דבר אחד הוא לא היה יכול לקחת בחשבון. וזה את איכות השינה שלי בלילה.

בדיעבד, מסתבר שצדקתי. לא כי אני גאון, אלא כי הייתי פחדן. אם הייתי נשאר ב 1090, לא הייתי מנתח בשלווה את חודש נובמבר. הייתי עסוק יותר מדי באבל על מחיקה עצומה.

תוסיף על זה את האופוזיציה שמתגבשת בבית כנגד "משחקי האופציות המבזבזים את החסכונות", ותבין שהתמונה יכולה להיות מורכבת.

אני מניח, שבסופו של דבר אני אלך על פשרה. שהיא לשים את רוב התקציב על שוקת רחבה ובטוחה, שתיתן מעט אבל בטוח. (מעט זה דבר יחסי. לעומת האלטרנטיבות זה עדיין המון). ואת האסטרטגיות של השחקן אני אבצע ללא הכפלת כמויות. זה הטוב בכל העולמות.

היי דמי כיס, תודה רבה ששיתפת אותנו בדבריך המחכימים

שלום דמי כיס
    לגבי שוקת /ניהול שוקת - הגעתי למסקנה שצריך לקבוע אסטרטגיה.
    אני בניתי כזו שוקת שמתחילה ב-12% לכל צד, שזה טווח דיי בטוח אפילו ללא הגנות, וכל שבוע (בסופו), מוודא שנימצא 2% פחות.
    כלומר בתחילת השבוע השני אני בטווח 10%, שבוע 4 -6% ובפקיעה 3%.
    בהתאם לכך מקדם/מדלג בלי קיצורי דרך.
    אם בשבוע השני למשל אתב נמצא ב-8% בגלל עליה/ירידה חדה, אני כבר מתקן ולא מחכה לסוף. בסוף זה יקר, מסובך ומלחיץ.

הבעיה היתה כמובן באסטר'. וכמו ששחקן כתב- המעט אסט' שלו שניכשלו היו בשבוע הפקיעה, ולכן או שלא אבצע יותר בשבוע זה או שאבצע לסכום מוגדר שאותו אחליט לסכן

אני נהנה מהפתיחות שלך , למרות שלעיתים היא תמימה.

אכן היתה בעיה החודש כי מפעמים קודמות השיעור שקיבלנו משחקן הוא על משמעת עצמית וקור רוח, גם כשהדברים ניראים כלא מסתדרים -וזה בדיוק מה שעמד בעוכרנו במקרה זה, למרות כל סימני האזהרה מסביב.

אבל עדיף ללכת עם שחקן קבוע וליפול מס' פעמים מאשר לזגזג וליפול ברובם.
    שבת שלום

ציטוט פורסם במקור על ידי hanan121
    שלום דמי כיס
    לגבי שוקת /ניהול שוקת - הגעתי למסקנה שצריך לקבוע אסטרטגיה.
    אני בניתי כזו שוקת שמתחילה ב-12% לכל צד, שזה טווח דיי בטוח אפילו ללא הגנות, וכל שבוע (בסופו), מוודא שנימצא 2% פחות.
    כלומר בתחילת השבוע השני אני בטווח 10%, שבוע 4 -6% ובפקיעה 3%.
    בהתאם לכך מקדם/מדלג בלי קיצורי דרך.
    אם בשבוע השני למשל אתב נמצא ב-8% בגלל עליה/ירידה חדה, אני כבר מתקן ולא מחכה לסוף. בסוף זה יקר, מסובך ומלחיץ.
    שבת שלום
    הכלל הזה שלך מוצא חן בעיני. אני חושב שזה נבון מאד להזיז באופן הזה, ונראה לי שאני אאמץ את הרעיון. רק שאני חשבתי על משהו טיפה שונה. במקום לעבוד עם אחוזים, לעבוד עם ערך האופציה. למשל, לעבוד עם אופציות שערכן באזור ה 100-120 ש"ח. הרעיון הוא שמחיר האופציה מגלם בתוכו את הסיכון. למשל היום, אופציות הפוט יקרות משמעותית מאופציות הקול. מה שאומר שהשוק מגלם סיכון לירידה שעולה על הסיכון לעליה. ויכול להיות שזה נבון. שכן למרות הניסיון שלנו בנובמבר, עדיין ירידות יכולות להיות הרבה יותר אלימות מעליות. ואז באופן אוטומטי, מקבלים מרווח יותר גדול כלפי מטה.

ואולי צריך לשלב את שני הרעיונות. אחוזים וערך אופציה, הגדול מבין השניים. בכל אופן, אהבתי את הרעיון ואני חושב שאני אאמץ את העיקרון. תודה.

דמי כיס

תודה רבה מאד מעניין

כאן גם המקום להודות לך על התמדתך בהעלאת הצאטים עם שחקן

שלום אופיר
    הרעיון של % בא מבדיקה של כמה שינוי עושה המדד בין החודשים.
    גם בתקופות הקשות/טובות הוא לא עבר את ה-12% וככל שעובר הזמן בחודש, הוא כנראה יעבור עוד פחות וכו' ולכן זה באחוזים.
    בתחילת חודש שעבר המצב היה כמו עכשיו שהפוטים היו יקרים משמעותית מהקולים ותראה איך גמרנו.
    בגלל המחיר הזול של הקולים ,כתבתי שוקת לא סימטרית פוט 890 וקול 1100. כשהתחיל לעלות חזרה ועבר את ה-1000 הרקתי ל-1120. עלה לי בסה"כ 850 ש"ח ל-10 יחי', וזה לפני הרווח מקידום הפוט.
    גם אתמול התחלתי בשוקת א-סימטרית 950 ו-1170. לא לפי כללי האחוזים אך אני אחתור אליהם עד סוף שבוע הבא כשקצת יתבהר

דמי כיס וחנן,
    תודה על השיתוף בטקטיקות שמאחורי האסטרטגיות. אילו דברי חוכמה,טעם ושיקול דעת.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות