ציטוט פורסם במקור על ידי דמי כיס
ואני רוצה להוסיף עוד שאלה:

אני לא מבין את עניין הנזילות הנמוכה - איך העדר קונים לא מאפשר ירידות.

כשיש עודף היצע וחוסר ביקוש, הרי שהמחירים יורדים. הם ממשיכים לרדת עד שבאיזה שלב נוצר ביקוש בגלל המחיר הנמוך, ונוצר מחזור. אני לא מצליח להבין איך העדר קונים חוסם ירידת שערים. לא מסתדר לי בכלל.

אופיר זו שאלה מצויינת ואני מקווה ששחקן ירחיב אחרי הפקיעה בנוגע לחסם שמנע מהשחקנים להגיע לנקודה האופטימלית.

בנתיים תסתפק בדעתי

א) השחקנים לא קונים ומוכרים נכס בסיס אלא אם הם מכוסים בשוק האופציות ע"י חוזה סינטטי.
ב) החודש היה חוסר נזילות בשוק הבסיס. המוסדיים נעדרו, הציבור אמנם נכנס אך לא ברמת המחזורים שהמוסדיים מאפשרים, וחלק גדול מהמחזור הינו בכלל שחקן מעוף א מוכר ל ב
ג) השחקנים לא יכלו למכור כמויות גדולות לציבור והציבור משך חזק למעלה, לכן השחקנים פעלו הפוך וקנו גם הם נכס בסיס כנגד מכירה של חוזה סיננטטי. השאלה ממי קנו? כנראה משחקנים אחרים שהאמינו בפקיעה נמוכה וכן מציבור שמימש רווחים בסוף יום המסחר (ולכן ראינו קפיצה תמיד בסוף המסחר) ואוליי קצת ממוסדיים ששאפו לנעול רווחים.
ד) השחקנים תקועים עם הרבה נכס בסיס. כרגע הם הגורם הדומיננטי. הם דווקא רוצים שיגיעו קונים ואז ימכרו להם בהפסד ומה שיפסידו גאן ירויחו יותר בחוזים. הבעיה דווקא אם לא יגיעו מספיק קונים. בכל מקרה קשה לי לראות פקיעה מעל1080.